Skytrax Awards er luftfartsbranchen svar på Oscar uddelingen og priserne er netop blevet uddelt. Se hvem der løb med den store ære og hvem der måtte se sig slået til den prestigefyldte prisuddeling.

  • Singapore Airlines løb med prisen som verdens bedste flyselskab 2018
  • Norwegian er kåret til verdens bedste langdistance lavprisselskab
  • En Qatar Airways Boeing 777-300 ER i Dohas internationale lufthavn
  • Thai Airways flyver med Boeing 777-300 ER mellem København og Bangkok/Phuket
  • Air Asia vandt prisen som bedste lavprisselskab i verden ved Skytrax Awards 2018
  • Bangkok AIrways kalder sig "boutique airline". Det betyder, at du bl.a. får bedre benplads

Den 17. juli blev der overrakt priser til luftfartsbranches bedste flyselskaber, det skete på anden dagen af Farnborough Air Show i England, der er et af verdens største flyshows.
Der var både overraskelser, men der var også nogle, der genvandt deres titler fra 2017. Læs mere herunder hvor du også kan se vinderne i de mest interessante kategorier.

Verdens bedste flyselskab
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways

Thai Airways kom ind på 10. pladsen over de bedste flyselskaber. Thai Airways gjorde dog rent bord i en af de andre kategorier.
Hovedprisen var selvfølgelig ikke den eneste der blev uddelt. Der blev også uddelt priser i en lang række underkategorier.

Bedste businessclass
1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. ANA All Nippon Airways

Mens Qatar Airways faldt ned på 2. pladsen på listen over de bedste flyselskaber var der anderledes succes til selskabets businessclass produkt. Her er der simpelthen ingen over og ingen ved siden af. I løbet af det seneste år har selskabet introduceret “Q-suite” på flere og flere ruter (dog ikke København-Doha-Købehavn endnu). Det nye produkt giver mere privatliv og kan åbnes op, som du ønsker det – f.eks. hvis du rejser sammen med familien. De nye Q-suites er taget godt imod og har altså sendt prisen for bedste businessclass til Doha og Qatar Airways.

Bedste økonomiklasse
1. Thai Airways
2. Singapore Airlines
3. Qatar Airways

For andet år i træk er Thai Airways blevet stemt ind som vinder af den bedste økonomiklasse og som om at det ikke var nok har de også vundet prisen for bedste catering på økonomiklasse.
Thai Airways kan i øvrigt også bryste sig af at have de bedste spa faciliteter i forbindelse med deres lounges.

Bedste lavprisselskab på langdistanceruter
1. Norwegian
2. Jetstar Airways
3. Air Asia X

For fjerde år i træk tager Norwegian prisen som det bedste lavprisselskab på langdistanceruterne. I modsætning til andre selskaber i denne kategori bruger Norwegian topmoderne fly og så er benpladsen ikke så dårlig som du måske frygter af et lavprisselskab. Norwegian har netop annonceret åbningen af en rute direkte fra København til Krabi i Sydthailand, det kan du læse mere om her

Bedste lavprisselskab (korte ruter)
1. Air Asia
2. Norwegian
3. easyJet

Blandt lavprisselskaberne kommer Air Asia ind på førstepladsen. Air Asia har et ganske habilt rutekort i Thailand og det er blandt de billigste måder at tilbagelægge længere distancer på. Vil du f.eks. fra Nordthailand til Sydthailand så er Air Asias direkte rute Chiang Mai til Krabi den hurtigste løsning. Flyselskabet bruger moderne A320 fly og servicen på flyene er generelt helt i orden.

Bedste regionale flyselskab
1. Bangkok Airways
2. Cathay Dragon
3. Alaska Airlines

Bangkok Airways er et noget anderledes flyselskab. Prisen er højere end lavprisselskabet Air Asia, men kvalitet og service er også et par niveauer højere. Flyselskabet tilbyder blandt andet en afrejselounge til alle deres rejsende i de fleste lufthavne. I loungen er der stabilt wifi, lidt mad samt kaffe, te, kakao og juice helt gratis. På flyet får du desuden god benplads samt et måltid, og måltidet er selvom din flyvning måske varer under en time. Fra 3/9-18 er Bangkok Airways det eneste flyselskab der flyver mellem Bangkok og Koh Samui. Det samme gælder på strækningerne Bangkok-Trat samt Bangkok- Sukhothai.