3 dage / 2 nætter

Nordthailand er anderledes, smukt og fyldt med store kontraster. Der er små stammelandsbyer, hvor fladskærms tv, computere og Ipads ikke eksisterer. På denne vandretur kommer du igennem nogle af de landsbyer og kommer ud i landområderne, hvor alt er lokalt og hvor turister ikke kommer i stor skala.

  • Der krydses flere vandløb på en vandretur i Nordthailand.
  • Fodring og badning af en elefant i Mae Taeng floden er en god oplevelse for både dig og elefanten
  • Kom helt tæt på elefanten
  • Rismarker i Nordthailand i slutningen af den tørre periode. I regntiden vil der være helt grønt.
  • Landsby på vandreturens første dag
  • En lille Karen landsby i Nordthailands bjerge hvor du overnatter på vandreturens første dag
Pris:

Voksen kr. 800,-
Barn kr. 800,-

Denne udflugt kan også laves privat.
Kontakt os for pris.

Dag 1

Rismarker i den tørre periode

Du bliver hentet på hotellet i bil. Ofte er det en pick-up med 2 sæder på langs på ladet, så det er enkelt og primitivt fra begyndelsen. Der køres nordpå fra Chiang Mai og første stop er ved det lokale marked i en landsby på vejen, hvor der kan købes lidt ind til turen, hvis du mangler noget. Efter markedet kører du til et vandfald, hvor det er muligt at bade i det rene, kolde vand, som vælter ud over klipperne. Husk badetøj. Frokosten spises her eller i en landsby i nærheden. Efter frokost kører du til en Shan landsby i Huay Nam Dung Nationalparken, hvor dagens trekking begynder. Denne første eftermiddag går du ca. 2-3 timer og selv om det ikke er mange kilometer, så går det lidt op ad i begyndelsen gennem den kuperede skov. Du kommer frem til landsbyen Baan Mae Jok sidst på eftermiddagen, hvor du skal spise og overnatte.

En lille Karen landsby i Nordthailands bjerge

Overnatningen foregår i et stort rum med madrasser og tæpper og myggenet. Det er muligt selv at medbringe soveposer/tæpper, men det kan lejes af guiden (se nedenfor). Landsbyen består af 10-15 huse, hvor nogle få udlejes til turister, som er på trekking, men størstedelen er helt almindelige landsbyhuse på pæle med dyrene bosat nedenunder. Rundt om husene er der bananpalmer og andre afgrøder, som bruges i dagligdagen. Der er simple toiletter og mulighed for at få et (koldt) bad. Du kan gå en tur i landsbyen, mens solen går ned mellem bjergene og pludselig er det mørkt og tid til aftensmaden. Husets beboere og guiden laver et simpelt måltid med ris, kød og grøntsager og der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl. Du spiser ved et langt bord under en lampe til lydene fra dyrene i skoven og bjergene rundt om. Det bliver køligt i bjergene om natten, så det er vigtigt at have en varmere trøje med til natten. Der er kun elektrisk lys ved bordet, så der kan snakkes, spilles kort ellers læses en bog inden du skal sove.

Dag 2

Landsby på første dagen

Du vågner til lyden af hanegal og lydene fra de andre dyr, som er vågnet i landsbyen – her er ikke noget med at sove længe. Morgenmaden består af kaffe, the, æg og ristet brød. Det er enkelt, men der er rigeligt af det hele. Efter du har spist venter en ca. 2 timer gå-tur til en lille Karen landsby. Det bliver hurtigt varmt, så det kan være en varm tur igennem de åbne rismarker, men der er rigelig tid og ikke for meget fart på. Efter en pause i landsbyen fortsætter turen i en times tid, før det er blevet tid til frokosten. Frokosten består som regel af nudler der er blevet tilberedt af guiden om morgenen og pakket i palmeblade. Efter frokostpausen skal der i løbet af den næste time krydses ikke mindre end 8 små vandløb. For at forcere vandløbene skal der hoppes på sten og nogle gange balanceres lidt på en planke.

I Nordthailand kan du komme tæt på elefanter uden ridning og shows

Om eftermiddagen ankommer du til det sidste overnatningssted, der ligger i den største af landsbyerne. Inden solnedgang er det tid til en af de større oplevelser. Nede i floden skal du nemlig bade med og fodre et par elefanter. Du får mulighed for at komme helt tæt på de blide kæmper i deres naturlige miljø og det bedste er at der kun er 2-4 personer om en elefant. Dette gør tiden med elefanten til en afslappende oplevelse for båden mennesker og elefanten. Guiden sørger for at medbringe rigeligt med bananer og mens det kan være skræmmende at give elefanten den første banan bliver det hurtigt sjovt for alle.
Middag og overnatning på samme måde som dagen før, men i dette hus er den eneste lyskilde stearinlys så husk lommelygte. Måske kommer nogle børn fra landsbyen for at sælge smykker og fine håndvævede saronger. Føl dig ikke presset til at købe noget, men det er håndværk og bidrager til landsbyens indtægt.

Dag 3

Der krydses flere vandløb på vejen

Endnu en nat på hårde madrasser og endnu en morgen med hanegal. Morgenmaden venter, når alle er vågnet – igen kaffe, the, æg og brød og måske bananer eller de frugter, der nu er tilgængelig. Efter morgenmaden skal du vælge, om du vil vandre en times tid og så sejle på tømmerflåde i 2 timer, eller om du vil sejle i 4 timer i stedet for. sejlturen ned ad floden foregår på bambusflåder. Ofte er der kun en guide på hver flåde, så du skal være forberedt på at hjælpe med at styre flåden igennem strømmen. Bagagen hænges på en hjemmelavet trefod midt på flåden og de, som ikke skal hjælpe til, sidder på flåden og slapper af. Afhængig af vandmængden i floden er der større eller mindre strømfald, så du skal regne med at blive våd. Guiden har vandtætte poser til telefoner, kameraer osv. Efter 2 til 4 timer ankommer du til turens sidste stop, en landsby hvor du spiser frokost. Efter frokosten på den lokale restaurant holder chaufføren klar til at køre dig tilbage til hotellet i Chiang Mai. Du er sikkert træt men mættet af oplevelser og indtryk efter et par spændende nætter i naturen.

Der overnattes i denne landsby

I turen er der inkluderet: lokal engelsktalende guide, assistent, entré til nationalparker, fodring samt badning af elefanter i floden, sejlads på bambusflåder, overnatning i træhytter (store rum) og morgenmad, frokost og aftensmad som nævnt.
Der er ikke inkluderet: Drikkevarer og måltider andre end de nævnte.

Turen er for dig, der gerne vil se og opleve et anderledes Nordthailand væk fra de større byer og som holder af at færdes udendørs. Overnatningsstederne er simple, men alt er rent og pænt. I de huse, hvor der overnattes, er der rigeligt med madrasser, tæpper og puder. Er madrasserne for hårde, er det også muligt at lægge to madrasser ovenpå hinanden.