Halv dag (ca. 4 timer)

Russell gletsjeren er en af landets smukkeste gletsjere og du ser hvorfor når du ser kontrasterne mellem de grønne og åbne landskaber og den hvide mur af is der skær gennem de ellers åbne vidder.

  • Solopgang ved Russell gletsjeren nær Kangerlussuaq. Foto af Mads Pihl
  • Russell gletsjerens blå farve er mest synlig på en overskyet dag. Foto af Mads Pihl
  • Når du står nær Russell gletsjeren bliver dens enorme størrelse sat i perspektiv. Foto af Mads Pihl
Pris:

Pr. person som en del af en gruppe.
Voksen kr. 625,-
Barn kr. 395,-

Destinationen er den fotogene Russell Gletsjer, der står som en isvæg – visse steder op til 60 meter – og danner en tydelig kontrast mellem land og is. Turen til områdets mest seværdige gletsjer foregår i en tundrabus med firehjulstræk, der er som skabt til terrænet og grusvejen. Undervejs holdes udkig efter det dyreliv, som er i området, navnlig rensdyr og moskusokser, mens guiden fortæller om området og dets historie. Afsmeltningen er i fuld gang midt på sommeren, og der skal holdes behørig afstand til både smeltevandselven og de tårnende ismasser, som af og til og uden varsel falder sammen eller kælver.

Efter ca. 1½ times kørsel er du nået frem til Russell-gletsjeren. Der kan vandres parallelt med gletsjerkanten, og der er mulighed for at fotografere gletsjeren fra mange forskellige gode vinkler, eller blot at nyde storheden og stilheden, altså bortset fra lyden af smeltevandselvens brusen. Efter en times tid foran den fascinerende gletsjer forlader du igen den enestående natur, som den var, da du ankom til den. Uberørt, storslået og uforglemmelig.

Varighed: 4 timer
Min. deltagere: 4
Sæson: Februar – november
Sværhedsgrad: 2
Turen inkluderer: Guide, transport, varm drik

Nogle billeder øverst på siden er ejet og venligst udlånt af Visit Greenland ©