Halv dag (ca. 5 timer)

Halvdagstur til indlandsisen hvor du kommer helt ind og sætter fødderne på den berømte iskappe. På vejen fra Kangerlussuaq kører du igennem et område der er rigt på plante- og dyreliv. Her kan du være heldig at spotte rensdyr og moskusokser eller måske begge dele.

  • Ture til Indlandsisens punkt 660 fra Kangerlussuaq
  • Ture til Indlandsisens punkt 660 fra Kangerlussuaq
  • Ture til Indlandsisens punkt 660 fra Kangerlussuaq
Pris:

Pr. person som en del af en gruppe.
Voksen kr. 625,-
Barn kr. 395,-

Ruten ind mod isen følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der bruser af sted med sit grumsede turkismælkehvide vand. Først passerer du Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, så en miniatureskov af nåletræer, og siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

Turen går videre mellem de hele tiden vekslende og fantastisk smukke landskaber af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der indimellem afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab med en rig flora. Trods et tørt klima er her talrige søer, da vandet på grund af permafrosten ikke trækker ned i undergrunden. Samtidigt betyder det tørre klima og den store fordampning, at enkelte søer i lighed med ørkensøer er blevet saltholdige.

Et par kilometer fra Indlandsisens yderste bastion, Russell gletsjeren, drejer vi op i terrænet og fortsætter til Punkt 660 i et af de smukkeste islandskaber i Grønland, med Indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd. Til sidst parkerer vi køretøjet ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen, der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte.

Information om turen

Varighed: 5 timer
Min. deltagere: 4
Sæson: Hele året
Sværhedsgrad: 3
Turen inkluderer: Guide, transport, varm drik

Nogle billeder øverst på siden er ejet og venligst udlånt af Visit Greenland ©