Hel dag

En tur fra Nordthailands største by til en af de mest historiske. Turen fra Chiang Mai til Lamphun bringer dig gennem søvnige forstæder og videre ud på landet hvor lokalbefolkningen med garanti vil give dig et smil med på vejen.

  • Oplev Nordthailand på cykel
  • Templet i Wiang Khum Kham
Pris:

Voksen kr. 1150,-
Barn kr. 1150,-

Denne udflugt laves kun privat
Prisen er pr. person ved 2 personer

Udflugtsbeskrivelse
Et par kilometer nede af Ping floden fra det moderne Chiang Mai ligger de historiske ruiner Wiang Khum Kham, som var den første Mon bosættelse i Thailand (Mon’erne er områdets urbefolkning som stadig findes i Nordthailand). Byen blev grundlagt i 1100 tallet, med det formål at være en central by i det daværende kongedømme, Haripunchai. Desværre blev byens storhedstid kort, da den gentagne gange blev oversvømmet, når floden gik over sine bredder. Til sidst blev byen forladt og indtil udgravningen af byen i 1980 lå den begravet i mudder fra floden. Ruinerne er den perfekte begyndelse på cykelturen, der tager dig gennem det historiske Lamphun og giver dig viden om det tidligere Haripunchai.

På vej mod Lamphun eller Haripunchai, som den engang blev kaldt, cykler du gennem nogle af Nordthailands mange landområder på stille landeveje. På vejen stopper du et par gange for at komme helt tæt på de thailandske farmere, så du kan opleve livet på landet i Thailand. Efterhånden som du cykler længere sydpå langs Ping floden cykler igennem flere landsbyer, hvor du mødes af smilende lokale og en venlig og afslappet stemning. På vejen bliver der gjort stop så ofte, der er brug for det. Du når Lamphun omkring middagstid, så der vil være god tid til at udforske den spændende by. Byen var tidligere en vigtig stop på handelsruterne fra Kina og Laos i nord til Chao Phraya floden i syd.

Du cykler langs byens gamle mure og gør stop ved Wat Phra That Haripunchai for at se den ældste og helligste stupa i Thailand. Stupaen er specielt imponerende, da den er belagt med guld. Stupaen kan dateres helt tilbage til år 1044 og er dermed næsten 1.000 år gammel. Efter besøget ved dette imponerende historiske tempel bliver der serveret frokost, bestående af lokale nordthailandske retter, på en restaurant der ligger med udsigt over floden. Inden turen går tilbage mod Chiang Mai vil der være tid til at du kan besøge Lamphuns livlige markeder, der blandt andet tilbyder friske frugter fra de marker og plantager, du kørte igennem tidligere på turen. De lokale marked må ikke misses da det giver et spændende indblik i de lokales hverdag.

Denne idylliske by ligger midt i de 1.000 rismarkers kongerige og er fyldt med spændene og mystiske historier fra de sidste 1.000 år. Lamphun skal besøges, hvis du interesserer dig for lokal historie og har lyst til at se nogle af Thailands vigtigste templer.

Turen er 35 kilometer lang og foregår på rolige landeveje uden nævneværdig trafik. På vejen kører du igennem frugt og grøntsags plantager og langs floden på små stier. Der gøres stop så ofte der er brug for det, fotomuligheder vil der derfor være rigeligt af på denne tur, så husk kameraet! Turen passer perfekt til alle og kan også anbefales familier der vil bruge en dag i Chiang Mais spændende omgivelser.

Inkluderet: Vand, snacks, cykel, hjelm, indgange til attraktioner, frokost (Alkohol er ikke inkluderet) og engelsktalende guide
Aldersgrænse: Ingen
Cykler: MTB
Mulighed for børnecykler: Ja
Turen afgår: Efter forespørgsel
Mødested:  Du bliver hentet mellem 07:30 og 08:00 på dit hotel i Chiang Mai
Turens længde: Hel dag
Distance på cykel: 35 kilometer
Gruppestørelse: 2-16 personer
Sværhedsgrad: *****