Thai Smile er et af de største regionale selskaber i regionen og betjener byer som Udon Thani, Hat Yai, Khon Kaen mfl. Thai Smile flyver også til fx. Yangon, Siem Reap, Kuala Lumpur og flere andre internationale destinationer. Thai Smile flyver de fleste ruter med mange daglige afgange, og kommer du f.eks. med Thai Airways fra København er ventetiderne i Bangkok som regel korte.

Fly fra Thai Smile Airways

Thai Smile Airways markedsfører sig selv som et flyselskab, der befinder sig lige mellem de traditionelle flyselskaber og lavprisselskaberne. Noget der faktisk ikke er helt forkert for kombinationen af komfort og service hos Thai Smile er nemlig lige imellem de to.

Sæderne på selskabets fly hører bestemt ikke til blandt de mest komfortable af slagsen. Dog er benpladsen bedre end lavprisselskabernes og da flyvningerne normalt varer højst 2 timer går det også at sidde i sæderne hele vejen. Thai Smile’s flyflåde består af 20 europæisk producerede Airbus A320 fly, hvoraf de fleste flyver til og fra Bangkoks nye lufthavn Suvarnabhumi, der fungerer som selskabets hovedlufthavn. Enkelte ruter går dog uden om Bangkok – fx. flyver de mellem Nordthailands største by Chiang Mai og turistparadiset Phuket mod syd. En rute der er meget populær for rejsende, der gerne vil besøge både nord og syd på rejsen uden at skulle via Bangkok.

Skal du til de mere ukendte steder i Thailand som som fx. Udon Thani, Khon Kaen, Surat Thani eller Hat Yai, så er det ofte Thai Smile, der betjener ruterne. Forbindelserne med Thai Smile til disse destinationer passer ofte godt med Thai Airways flyet fra København.

Fly
Thai Smile har kun en enkelt flytype, som er Airbus A320. Indvendigt er designet lyst og med hvide samt orange farver. Nogle af flyene ser lidt slidte ud i interiøret, men alt i alt er det en behagelig oplevelse at flyve med selskabets fly. Servicen ombord kan der på ingen måde klages over, og mad samt drikkevarer er inkluderet i flybillettens pris. Kabinepersonalet er iført flotte orange uniformer, der giver det hele et professionelt udtryk og mangler du noget, ja så er kabinepersonalet meget hjælpsomme.

Thai Smile flyene har ikke noget entertainment-system, men det savnes heller ikke på de relativt korte flyvninger i Thailand eller til nabolandene. I stedet for et entertainment-system finder du et ganske fint in-flight magazine, der giver dig information om selskabets destinationer samt flere dybdegående artikler.

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
Når du flyver med Thai Smile er der altid som minimum 20 kilo bagage inkluderet, men rejser du på en sammenhængende Thai Airways billet, kan du ofte medbringe helt op til 30 kilo in-checket bagage.

Sædereservation er ikke inkluderet, men ordnes i lufthavnen eller via online check-in fra 24 timer før afrejse. På selve flyveturen er mad og drikkevarer inkluderet og der er en enkelt servering undervejs på turen. Måltidet er som regel meget gavmildt i forhold til flyveturens længde og specielt med tanke på selskabets rødder som Thai Airways’ lavprisprodukt.

Samarbejdspartnere
Thai Smile er ikke med i nogen alliance på trods af at selskabets ejer, Thai Airways er mangeårigt Star Alliance medlem. Flyver du med Thai Airways til Bangkok og derefter videre med Thai Smile på en sammenhængende Thai Airways billet vil du stadig få point på dit Star Alliance bonuskort, hvis du har sådan et.

Som lavprisselskab har Thai Smile ikke nogle samarbejdsaftaler med andre flyselskaber end Thai Airways. Derfor vil Thai Smile oftest kunne betale sig, hvis du flyver med Thai Airways mellem København og Bangkok.

Skytrax
Skytrax er navnet på den organisation, der hvert år kårer verdens bedste flyselskaber indenfor forskellige kategorier. Skytrax Awards er luftfartens svar på Oscar uddelingen og tages yderst seriøst af selskaberne. De giver også flyselskaberne stjerner målt på en række parametre. Thai Smile Airways er dog endnu ikke bedømt i Skytrax regi.

Ring eller skriv hvis du vil vide mere.

Kort over Thai Smile destinationer