Thai Airways International er det statslige thailandske luftfartsselskab og er samtidig det eneste der flyver direkte mellem Københavns lufthavn og Thailands hovedstad Bangkok på daglig basis.

Thai Airways flyver med Boeing 777-300 ER mellem København og Bangkok
Thai Airways Boeing 777-300 ER i Københavns lufthavn
Thai Airways Boeing 777-300 ER økonomiklasse
Thai Airways Boeing 777-300 ER økonomiklasse

Når du flyver med Thai Airways, får du lov at opleve det berømte thailandske smil allerede inden ankomsten til Thailand. Du vil hurtigt føle dig hjemme i Thai Airways fly og med service i absolut topklasse vil turen være en god begyndelse og afslutning på din ferie i smilets land.

Fra København flyver Thai Airways én gang om dagen til Thailands hovedstad Bangkok. I vintermånederne flyves der også direkte til Phuket om fredagen og om søndagen. Fra Thailand betyder dette at der er en ekstra flyvning fra Bangkok til København hver fredag og søndag. I Bangkok lander du i den kun 10 år gamle lufthavn, Suvarnabhumi. Lufthavnen er ultra moderne og byder på alt hvad der forventes, når det kommer til faciliteter, blandt andet med gratis Wi-Fi og et utal af butikker.

Fra Suvarnabhumi har Thai Airways et godt rutenetværk til de mest brugte destinationer i Thailand heriblandt Phuket, Krabi og Chiang Mai. Disse destinationer betjenes alle med store wide-body fly og flyvetiden fra Bangkok er under halvanden time til dem alle.

Fly
Thai Airways opererer en flåde der hovedsageligt består af store wide-body fly fra både Boeing og Airbus. De fly der flyver internationalt er udstyret med businessclass, premium economy og økonomiklasse. På premium economy har du et business class sæde der kan ligges helt fladt ned, når du skal sove. På premium economy har du business class sæder, men maden er den samme som på økonomiklasse. Fra København til Bangkok bruges et Boeing 777-300 ER langdistancefly med plads til over 300 passagerer, mens der til Phuket både bruges en 777-300 ER og en lidt mindre 777-200.

På alle Thai Airways interkontinentale flyvninger er kabinerne på alle klasser udstyret med personlige skærme fyldt med mange timers underholdning. Du kan finde et udvalg af de nyeste film, serier og musik, der vil holde både børn og voksne underholdt på de lange flyvninger. Fjernbetjeningen til din personlige skærm er en lille håndholdt LCD skærm, som er nem at bruge, og ved hvert sæde er det også muligt at oplade din mobiltelefon og tablet via et usb-stik.

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
På flyrejserne med Thai Airways er måltider samt drikkevarer inkluderet i prisen og på økonomiklasse kan du oftest vælge mellem 2 forskellige retter. Har du brug for specialmad skal du gøre opmærksom på det ved bestilling af din rejse. Dette gælder ligeledes hvis du rejser med børn. Det er muligt at bestille babymad til børn der er 0-2 år og børnemad til børn der er 2-11 år.
Sidst, men ikke mindst, er sædereservation også inkluderet i prisen, så du skal ikke have penge op ad lommen når du og familien gerne vil have sæder ved siden af hinanden. Har du specielle ønsker til sæder kontakt os da herom.

Samarbejdspartnere
Thai Airways samarbejder med en række flyselskaber verden over, så du kan komme helt frem til din endelige destination, selvom Thai Airways ikke har en rute dertil. Det betyder med andre ord, at du kan komme helt frem på den samme billet. Fra Bangkok kan du fx. flyve med både Thai Smile Airways og Bangkok Airways til indenrigs destinationer i hele Thailand. Disse selskaber kan du også læse mere om ved at trykke på “flyselskaberne” i menuen. I Danmark samarbejder Thai Airways med SAS der flyver fra Aalborg, Aarhus og Billund til København.

Bonusprogram
Thai Airways bonusprogram hedder Royal Orchid Plus. På de billigste flybilletter optjener du 25% point, mens en lidt dyrere flybillet giver dig 100% point. Flyver du rimelig ofte vil det være en fordel for dig at være medlem af Royal Orchid Plus.
Har du en billet der giver 100% point får du allerede et sølvkort efter første returflyvning mellem København og Bangkok. Dette giver dig lov til at medbringe 10kg. ekstra i forhold til den almindeligt tilladte mængde bagage.

Derudover optjener du point som kan bruges til opgraderinger af forskellig form.

Skytrax
Skytrax er navnet på den organisation der hvert år kårer verdens bedste flyselskaber indenfor forskellige kategorier. Skytrax Awards er luftfartens svar på Oscar uddelingen og tages yderst seriøst af selskaberne. De giver også flyselskaberne stjerner målt på en række parametre. Thai Airways har den næsthøjeste rating, nemlig fire stjerner.

I 2018 har Skytrax kåret Thai Airways som vinder for “verdens bedste økonomiklasse”, “bedste catering på økonomiklasse” og for “bedste spa faciliteter i forbindelse med lounges”.

Kort over Thai Airways rutenet fra København til Sydøstasien

>