Chiang Mai, Nordthailand og Koh Samui
15 dage/12 nætter

Drømmer du om at kombinere din ø-ferie på Koh Samui med Nordthailands skove, bjerge, vandfald og elefanter, så har vi måske løsningen til dig her. Nordthailand byder på møder med bjergstammer, fantastisk natur og ikke mindst et væld af aktiviteter som “zipline”, hvor du, fastspændt til en line, svæver mellem træerne, eller du kan komme ud og se et rehabiliteringscenter for elefanter og være med til at bade og fodre disse imponerende dyr. I Nordthailand er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan opleve.

Tropisk strandstemning ved Bandara Resort på Bophut stranden på Koh Samui
Lokale på arbejde i rismarkerne
Natmarked, Chiang Mai
Den gyldne pagode på toppen af Doi Suthep
I Nordthailand kan du komme tæt på elefanter uden ridning og shows
Kom helt tæt på elefanten
Der krydses flere vandløb på vandreturen i Nordthailand
Landsby på vandreturens første dag
Rismarker i Nordthailand i slutningen af den tørre periode. I regntiden vil der være helt grønt.
Bandara Resorts pool, lige ved stranden, på Koh Samui
Deluxe værelserne på Bandara Resort på Koh Samui
Tag plads i de behagelige lounge stole og ny udsigten

Vi har lavet et rejseforslag, der kombinerer Nordthailand med ø-ferie på Koh Samui, men rejsen kan sammensættes efter dine ønsker. Vi har valgt at lægge en vandretur ind i rejsen, som vi vil anbefale på det varmeste, da den giver en unik oplevelse af Nordthailands betagende natur og kultur. Chiang Mai er en by, der byder på aktiviteter for både børn og voksne, så har du andre ønsker til aktiviteter under ferien i Nordthailand, vil vi meget gerne hjælpe dig med dette.

Wat Jed Yod, Chiang Mai

På opdagelse i Nordthailand
Rundt om Chiang Mai ligger oplevelser nok til mange dage. På denne rejse har du 6 nætter i Nordthailand, hvor du kan vælge at tage på spændende dagsudflugter, kaste dig ud i halv- eller heldags kokkekurser i Thailands kulinariske centrum eller måske vil du, som vi har taget udgangspunkt i i dette rejseforslag, helt tæt på den imponerende natur og det simple liv i bjerglandsbyerne på en uforglemmelig trekkingtur i Mae Taeng Nationalpark nord for byen. Du kan også holde dig inden for byens grænser og se nogle af Chiang Mai’s mange imponerende templer og ikke mindst markeder, der tilbyder alt hvad hjertet begærer.

Nyd udsigten fra Bandara Resort på Koh Samui

Ø-ferie på Koh Samui
Sidste del af rejsen består af ø-ferie på Koh Samui, som er den største af øerne i Siam bugten. Øen er også den travleste af øerne, men kombinerer strandferie med byliv på en god tilbagelænet måde. Der er både shoppingcentre og rolige fiskerlandsbyer, så der er god mulighed for at finde det, som passer til dig. Hotellet du skal bo på, hedder Bandara og er et 4-stjernet resort på den nordligt beliggende Bophut strand, der er blandt de mere familievenlige strande på øen.


 

Kort
Se rejsens destinationer på kortet og få overblik.

 • Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Den gamle bydel, Chiang Mai

  Den gamle bydel, Chiang Mai

  Chiang Mai er Nordthailands hovedstad og en af de største byer i Thailand.
  Byen er blandt andet kendt for sit behagelige klima og charmerende stemning. Området, hvor Chiang Mai ligger, har flere gange været isoleret fra resten af landet og har derfor en anden kultur end resten af landet.
  Selvom Chiang Mai er blandt landets største byer, er stemningen helt anderledes end i hovedstaden Bangkok. Byen er hyggelig og samtidig meget let at komme rundt i til fods. Udgangspunktet for dit ophold i Chiang Mai bliver Banthai Village, som ligger meget centralt, ca. 10 minutters gang fra byens gamle centrum. Om aftenen befinder du dig også tæt på Chiang Mai´s kendte natmarked. Natmarkedet er godt sted at begynde med at blive introduceret til den nordthailandske kultur, selvom det til tider godt kan virke turistet. Leder du derimod efter noget rigtig lokalt så besøg lørdags- eller søndagsmarkedet, hvor det også er muligt at smage på Nordthailands helt utrolige køkken, der hvor det smager bedst, nemlig på gaden.

  Doi Inthanon

  De første to dage i Thailand skal du bo på det skønne Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt boutiquehotel, der ligger i et roligt område men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mais natmarked, den gamle bydelsmur og voldgravsområde samt flere af byens smukke templer.
  Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt, og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er helt bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai. Især markedet om søndagen, der foregår i den gamle by, er en smeltedigel af turister, lokale, fantastisk mad og ellers alt mellem himmel og jord.


  Banthai Village i Chiang Mai

  Hotellet er en hyggelig oase, der ligger midt i et virvar af små gader i den centrale del af byen. Når du finder den rigtige vej rundt, tager det kun ca. 10 minutter at gå til den gamle bydel. Banthai Village er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friske mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i det nordthailandske område. Husk at du før vandreturen kan efterlade din bagage på hotellet og kun medbringe en dagtursrygsæk.

  Du har yderligere 2 nætter på Banthai Village efter 3-dages turen, som du kan læse meget mere om herunder.

  Vandretur

  3 dage/2 nætter – Trekking (gruppestørrelse maks. 6 personer pr. guide)

  Dag 1

  Baan Mae Jok hvor du overnatter på dag 1

  Du bliver hentet på hotellet i bil. Ofte er det en pick-up med 2 sæder på langs på ladet, så det er enkelt og primitivt fra begyndelsen. Der køres nordpå fra Chiang Mai og første stop er ved det lokale marked i en landsby på vejen, hvor der kan købes lidt ind til turen, hvis du mangler noget. Efter markedet kører du til et vandfald, hvor det er muligt at bade i det rene, kolde vand, som vælter ud over klipperne. Husk badetøj. Frokosten spises her eller i en landsby i nærheden. Efter frokost kører du til en Shan landsby i Huay Nam Dung Nationalparken, hvor dagens trekking begynder. Denne første eftermiddag går du ca. 2-3 timer og selv om det ikke er mange kilometer, så går det lidt op ad i begyndelsen gennem den kuperede skov. Du kommer frem til landsbyen Baan Mae Jok sidst på eftermiddagen, hvor du skal spise og overnatte.


  Ankomsten til Baan Mae Jok på første dag

  Overnatningen foregår i et stort rum med madrasser og tæpper og myggenet. Det er muligt selv at medbringe soveposer/tæpper, men det kan lejes af guiden (se nedenfor). Landsbyen består af 10-15 huse, hvor nogle få udlejes til turister, som er på trekking, men størstedelen er helt almindelige landsbyhuse på pæle med dyrene bosat nedenunder. Rundt om husene er der bananpalmer og andre afgrøder, som bruges i dagligdagen. Der er simple toiletter og mulighed for at få et (koldt) bad. Du kan gå en tur i landsbyen mens solen går ned mellem bjergene og pludselig er det mørkt og tid til aftensmaden. Husets beboere og guiden laver et simpelt måltid med ris, kød og grøntsager og der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl. Du spiser ved et langt bord under en lampe til lydene fra dyrene i skoven og bjergene rundt om. Det bliver køligt i bjergene om natten, så det er vigtigt at have en varmere trøje med til natten. Der er kun elektrisk lys ved bordet, så der kan snakkes, spilles kort ellers læses en bog, inden du skal sove.

  Dag 2

  Selv i tørke fremstår rismarkerne smukke

  Du vågner til lyden af hanegal og lydene fra de andre dyr, som er vågnet i landsbyen – her er ikke noget med at sove længe. Morgenmaden består af kaffe, the, æg og ristet brød. Det er enkelt, men der er rigeligt af det hele. Efter du har spist venter en ca. 2 timer gåtur til en lille Karen landsby. Det bliver hurtigt varmt, så det kan være en varm tur igennem de åbne rismarker, men der er rigelig tid og ikke for meget fart på. Efter en pause i landsbyen fortsætter turen i en times tid, før det er blevet tid til frokosten. Frokosten består som regel af nudler, der er blevet tilberedt af guiden om morgenen og pakket i palmeblade. Efter frokostpausen skal der i løbet af den næste time krydses ikke mindre end 8 små vandløb. For at forcere vandløbene, skal der hoppes på sten og nogle gange balanceres lidt på en planke.


  Elefanten skal fodres og så bades i floden

  Om eftermiddagen ankommer du til det sidste overnatningssted, der ligger i den største af landsbyerne. Inden solnedgang er det tid til en af de større oplevelser. Nede i floden skal du nemlig bade med og fodre et par elefanter. Du får mulighed for at komme helt tæt på de blide kæmper i deres naturlige miljø og det bedste er, at der kun er 2-4 personer om en elefant. Dette gør tiden med elefanten til en afslappende oplevelse for både mennesker og elefanter. Guiden sørger for at medbringe rigeligt med bananer og mens det kan være skræmmende at give elefanten den første banan bliver det hurtigt sjovt for alle.
  Middag og overnatning på samme måde som dagen før, men i dette hus er den eneste lyskilde stearinlys så husk lommelygte. Måske kommer nogle børn fra landsbyen for at sælge smykker og fine håndvævede saronger. Føl dig ikke presset til at købe noget, men det er håndværk og bidrager til landsbyens indtægt.


  Dag 3

  Vandreturen byder også på tømmerflådetur

  Endnu en nat på hårde madrasser og endnu en morgen med hanegal. Morgenmaden venter, når alle er vågnet – igen kaffe, the, æg og brød og måske bananer eller de frugter, der nu er tilgængelig. Efter morgenmaden skal du vælge, om du vil vandre en times tid og så sejle på tømmerflåde i 2 timer, eller om du vil sejle i 4 timer i stedet for. Sejlturen ned ad floden foregår på bambusflåder. Ofte er der kun en guide på hver flåde, så du skal være forberedt på at hjælpe med at styre flåden igennem strømmen. Bagagen hænges på en hjemmelavet trefod midt på flåden og de, som ikke skal hjælpe til, sidder på flåden og slapper af. Afhængig af vandmængden i floden er der større eller mindre strømfald, så du skal regne med at blive lidt våd. Guiden har vandtætte poser til telefoner, kameraer osv. Efter 2 til 4 timer ankommer du til turens sidste stop, en landsby hvor du spiser frokost. Efter frokosten på den lokale restaurant holder chaufføren klar til at køre dig tilbage til hotellet i Chiang Mai. Du er sikkert træt, men mættet af oplevelser og indtryk efter et par spændende nætter i naturen.


  Der krydses flere vandløb på vejen

  I turen er der inkluderet: lokal engelsktalende guide, assistent, entré til nationalparker, fodring samt badning af elefanter i floden, sejlads på bambusflåder, overnatning i træhytter (store rum) og morgenmad, frokost og aftensmad som nævnt.
  Der er ikke inkluderet: Drikkevarer og måltider andre end de nævnte.

  Turen er for dig, der gerne vil se og opleve et anderledes Nordthailand væk fra de større byer og som holder af at færdes udendørs. Overnatningsstederne er simple, men alt er rent og pænt. I de huse, hvor der overnattes er der rigeligt med madrasser, tæpper og puder. Er madrasserne for hårde, er det også muligt at lægge to ovenpå hinanden.


  Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Doi Suthep er Chiang Mais mest kendte tempel

  Efter vandreturen i Nordthailands smukke natur, vender du tilbage til Chiang Mai, hvor du har 2 nætter mere på Banthai Village. Her kan du blandt andet tage på en byrundtur og få mere at vide om områdets lange historie, eller du kan tage en tur rundt til nogle af byens hele 300 templer. Det mest imponerende er Doi Suthep templet, som ligger smukt placeret på en bjergtop og templet er med sine gyldne pagoder bestemt et besøg værd. Templet er blandt de mest hellige i Thailand, da det siges at de jordiske rester af Buddha opbevares i den store centrale stupa, der er belagt med guld. For at komme op til templet, skal du kæmpe med de over 300 trappetrin, der er til toppen. På grund af smog kan det på mange dage opleves tåget omkring templet og udsigten vil være begrænset.


  Koh Samui

  6 nætter – Bandara Resort

  Den ene pool ligger med udsigt over stranden

  Efter oplevelserne i Chiang Mai er det tid til badeferie På Koh Samui, den største af øerne i Siam bugten. Du flyver direkte fra Chiang Mai til til Surat Thani, hvorfra du med bil og båd bliver transporteret til hotellet på Koh Samui. Du finder Bandara Resort på Bophut stranden på den nordlige del af Koh Samui. Det er et godt 4 stjernet hotel med god stil, 2 pools, gode restauranter, og så er der ikke langt til det hyggelige Fishermans Village med restauranter og butikker. Omkring Bophut stranden er der masser af liv, både om dagen og om aftenen. Hvis du leder efter mere aftenliv og diskoteker, så skal du over til den nærliggende Chaweng Beach, hvor der er gang i den hele natten. Bophut stranden er derfor perfekt til dig, der leder efter et sted, hvor du kan slappe af og nyde omgivelserne uden at være for langt fra bylivet.

  Deluxe værelse på Bandara Resort

  Rejser du med børn vil Bandara Resort på Koh Samui helt bestemt være et hit hos børnene. Der er både børneaktiviteter, børnepool og en flot sandstrand lige foran hotellet. Værelserne er store og ligger med udsigt til enten hotellets have eller poolområdet. På værelserne tillades 2 voksne og op til 2 børn under 12 år. Skulle det ske at I skal bruge mere plads kan dette selvfølgelig også sagtens lade sig gøre. Hotellet har nemlig også værelser med en forbindelsesdør imellem, så I kan fordele jer i 2 værelser uden at skulle ud på gangen, for at komme ind til hinanden. Det gør at I kan være sammen uanset om I er 2 eller 6 personer der rejser sammen. Hotellet har desuden et moderne fitnesslokale, børneområde og gratis internet på alle værelser.

 • Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Mai. Afgang fra Bangkok kl. 08.00 og ankomst Chiang Mai kl. 09.20. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.

  Dag 2-4
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai

  Dag 4-6
  Vandretur i Nordthailands smukke og kuperede natur

  Dag 6-8
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i superior værelse

  Dag 8
  Privat transport til lufthavnen i Chiang Mai, fly til Surat Thani og derfra transport til hotellet på Koh Samui med bil og båd

  Dag 8-14
  6 overnatninger på Bandara Resort & Spa i Deluxe værelse

  Dag 14
  Privat transport til lufthavnen på Koh Samui, ankomst i Bangkok først på aftenen

  Dag 15
  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways og Air Asia.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “trekking i Nordthailand og ø-ferie på Koh Samui”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  09jul-31aug 16.000 20.900 15.600 10.200 9.500 1.800
  01sep-30sep 14.800 18.800 14.700 10.000 9.400 1.800
  01okt-31okt 14.800 18.800 14.700 10.000 9.400 1.800
  01nov-13dec 15.200 19.300 15.100 10.200 9.600 1.800
  14dec-31dec 18.800 24.100 18.400 12.100 11.400 2.300
  2019
  01jan-28feb 17.200 22.500 16.800 10.900 10.200 2.000
  01mar-31mar 16.200 21.500 15.700 10.100 9.400 1.800
  01apr-30apr 15.200 19.400 15.000 10.100 9.400 1.800

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flybillet København – Bangkok – Chiang Mai / Koh Samui –Bangkok – København med Thai Airways på økonomiklasse
  • Chiang Mai – Surat Thani med Air Asia
  • Flyskatter og afgifter
  • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
  • 2+2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai
  • 2 nætter på trekking i Nordthailand
  • 6 nætter på Bandara Resort på Koh Samui
  • Morgenmad på hotellerne og helpension på trekkingturen.

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai. Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways