Chiang Mai, Nordthailand og badeferie i Krabi
15 dage/12 nætter

Drømmer du om at kombinere din strandferie i betagende Krabi med trekking i Nordthailand, der trækker mange til med sine imponerende skove, bjerge og vandfald, så er denne rejse noget for dig. Nordthailand byder på møder med bjergstammer, fantastisk natur og ikke mindst et væld af valgfrie aktiviteter som eks. kokkeskole, guidede cykelture til små landsbyer, og rehabiliteringscenter for elefanter, hvor du er med til at bade og fodre disse kæmpe, men meget venlige og godmodige, dyr. I Nordthailand er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan opleve.

I Nordthailand kan du komme tæt på elefanter uden ridning og shows
Doi Suthep, Chiang Mai
Den gamle bydel, Chiang Mai
Natmarked, Chiang Mai
Risdyrkning i Nordthailand
Phang Nga bugten omkring Krabi
En af Krabis mange strande , som du kan besøge i vinterferien
Krabi og longtailbåde hører sammen
Holiday Inn Resort
Voksen-poolen på Holiday Inn i Krabi
Familie Pool på Holiday Inn

I dette rejseforslag er Nordthailands smukke natur og kultur kombineret med badeferie i eksotiske Krabi, men husk at rejsen kan sammensættes efter dine ønsker. På rejsen er der 3 dages trekking i Nordthailand, hvor du kommer tæt på de thailandske bjergstammer, den betagende natur, sejler på bambus-tømmerflåde og er med til at fodre samt bade elefanter i floden i Mae Taeng Nationalpark. Alle de kunder vi har haft på denne tur, har været meget begejstret, og bl.a. sagt at det var den største oplevelse på hele rejsen. Vi har naturligvis også været på turen, og vi fortæller gerne om alle vores oplevelser, og giver dig gode råd med på vejen. Nordthailand er både noget for både voksne og børn. Børnene vil bl.a. se hvor simpelt børn på deres egen alder lever, når de er en del af en bjergstamme i Thailands natur.

Papirparasoller bliver fremstillet i Nordthailand

På opdagelse i Nordthailand
Rundt om Chiang Mai ligger oplevelser nok til mange dage. På denne rejse har du 5 nætter i Nordthailand, hvor du kan vælge, at tage på spændende dagsudflugter, kaste dig ud i lærerige halv- eller heldags kokkekurser eller måske vil du, som vi har taget udgangspunkt i i dette rejseforslag, helt tæt på den imponerende natur og det simple liv i bjerglandsbyerne. I centrum af Chiang Mai kan du bl.a. se nogle af Chiang Mais mange imponerende templer og så kan vi varmt anbefale de 2 weekendmarkeder som er et tilløbsstykke for alle i hele Nordthailand. Her du kan smage på alverdens ting, få afslappende massage og købe souvenirs, som bliver lavet i de små landsbyer rundt om Chiang Mai.

Familie Pool aften

Badeferie i Krabi
Oplev den smukke natur med lodrette klipper, flotte sandstrande og turkisblåt vand. Krabi har noget for alle, uanset om du er til ren afslapning eller er eventyrlysten. Krabi byder blandt andet på klatring, havkajak og gode dykkermuligheder. Du bor på det børnevenlige Holiday Inn Resort, der blandt andet har en stor pool med aktiviteter for børnene. Rejser i som par byder hotellet også på en fløj for jer, så i kan nyde freden uden børn. Hotellet ligger 500 meter fra byen Ao Nang hvor der findes restauranter og gode shopping muligheder.


Klima
Der er regntid i Thailand fra april til oktober, så regn kan forekomme både i Nordthailand og ved stranden sydpå. Men lad dig ikke skræmme af regntiden. Temperaturene stadig ca. 30 grader og regntiden betyder også, at der er færre turister og at du kommer meget længere for dine penge. Det vil vi gerne fortælle dig meget mere om, hvis du kontakter os.
Du kan læse meget mere om klimaet ved at klikke på Thailand i “yderligere informationer om” i højre side.

Kort
Se rejsens destinationer på et kort og få overblik.

 

 • Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Wat Phra Singh, Chiang Mai

  Wat Phra Singh, Chiang Mai

  Chiang Mai er Nordthailands hovedstad og en af de største byer i Thailand.
  Byen er blandt andet kendt for sit behagelige klima og charmerende stemning. Området, hvor Chiang Mai ligger, har flere gange været isoleret fra resten af landet og har derfor en anden kultur end resten af landet.
  Selvom Chiang Mai er blandt landets største byer, er stemningen helt anderledes end i hovedstaden Bangkok. Byen er hyggelig og samtidig meget let at komme rundt i til fods. Udgangspunktet for dit ophold i Chiang Mai bliver Banthai Village, som ligger meget centralt, ca. 10 minutters gang fra byens gamle centrum. Om aftenen befinder du dig også tæt på Chiang Mai´s kendte natmarked. Natmarkedet er godt sted at begynde med at blive introduceret til den nordthailandske kultur, selvom det til tider godt kan virke turistet. Leder du derimod efter noget rigtig lokalt så besøg lørdags- eller søndagsmarkedet, hvor det også er muligt at smage på Nordthailands helt utrolige køkken, der hvor det smager bedst, nemlig på gaden.

  Doi Luang Chiang Dao

  De første to dage i Thailand skal du bo på det skønne Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt boutiquehotel, der ligger i et roligt område men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mais natmarked, den gamle bydelsmur og voldgravsområde samt flere af byens smukke templer.
  Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt, og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er helt bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai. Især markedet om søndagen, der foregår i den gamle by, er en smeltedigel af turister, lokale, fantastisk mad og ellers alt mellem himmel og jord.


  Poolen i aftenbelysning

  Hotellet er en hyggelig oase, der ligger midt i et virvar af små gader i den centrale del af byen. Når du finder den rigtige vej rundt, tager det kun ca. 10 minutter at gå til den gamle bydel. Banthai Village er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friske mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i det nordthailandske område. Husk at du før vandreturen kan efterlade din bagage på hotellet og kun medbringe en dagtursrygsæk.

  Du har yderligere 2 nætter på Banthai Village efter 3-dages turen, som du kan læse meget mere om herunder.

  Vandretur

  3 dage/2 nætter – Trekking (gruppestørrelse maks. 6 personer pr. guide)

  Dag 1

  Baan Mae Jok hvor der overnattes på dag 1

  Du bliver hentet på hotellet i bil. Ofte er det en pick-up med 2 sæder på langs på ladet, så det er enkelt og primitivt fra begyndelsen. Der køres nordpå fra Chiang Mai og første stop er ved det lokale marked i en landsby på vejen, hvor der kan købes lidt ind til turen, hvis du mangler noget. Efter markedet kører du til et vandfald, hvor det er muligt at bade i det rene, kolde vand, som vælter ud over klipperne. Husk badetøj. Frokosten spises her eller i en landsby i nærheden. Efter frokost kører du til en Shan landsby i Huay Nam Dung Nationalparken, hvor dagens trekking begynder. Denne første eftermiddag går du ca. 2-3 timer og selv om det ikke er mange kilometer, så går det lidt op ad i begyndelsen gennem den kuperede skov. Du kommer frem til landsbyen Baan Mae Jok sidst på eftermiddagen, hvor du skal spise og overnatte.

  Rismarkerne er også smukke i den tørre tid

  Overnatningen foregår i et stort rum med madrasser og tæpper og myggenet. Det er muligt selv at medbringe soveposer/tæpper, men det kan lejes af guiden (se nedenfor). Landsbyen består af 10-15 huse, hvor nogle få udlejes til turister, som er på trekking, men størstedelen er helt almindelige landsbyhuse på pæle med dyrene bosat nedenunder. Rundt om husene er der bananpalmer og andre afgrøder, som bruges i dagligdagen. Der er simple toiletter og mulighed for at få et (koldt) bad. Du kan gå en tur i landsbyen mens solen går ned mellem bjergene og pludselig er det mørkt og tid til aftensmaden. Husets beboere og guiden laver et simpelt måltid med ris, kød og grøntsager og der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl. Du spiser ved et langt bord under en lampe til lydene fra dyrene i skoven og bjergene rundt om. Det bliver køligt i bjergene om natten, så det er vigtigt at have en varmere trøje med til natten. Der er kun elektrisk lys ved bordet, så der kan snakkes, spilles kort ellers læses en bog, inden du skal sove.

  Dag 2

  Der krydser flere vandløb på vejen

  Du vågner til lyden af hanegal og lydene fra de andre dyr, som er vågnet i landsbyen – her er ikke noget med at sove længe. Morgenmaden består af kaffe, the, æg og ristet brød. Det er enkelt, men der er rigeligt af det hele. Efter du har spist venter en ca. 2 timer gåtur til en lille Karen landsby. Det bliver hurtigt varmt, så det kan være en varm tur igennem de åbne rismarker, men der er rigelig tid og ikke for meget fart på. Efter en pause i landsbyen fortsætter turen i en times tid, før det er blevet tid til frokosten. Frokosten består som regel af nudler, der er blevet tilberedt af guiden om morgenen og pakket i palmeblade. Efter frokostpausen skal der i løbet af den næste time krydses ikke mindre end 8 små vandløb. For at forcere vandløbene, skal der hoppes på sten og nogle gange balanceres lidt på en planke.

  Kom helt tæt på elefanten i floden

  Om eftermiddagen ankommer du til det sidste overnatningssted, der ligger i den største af landsbyerne. Inden solnedgang er det tid til en af de større oplevelser. Nede i floden skal du nemlig bade med og fodre et par elefanter. Du får mulighed for at komme helt tæt på de blide kæmper i deres naturlige miljø og det bedste er, at der kun er 2-4 personer om en elefant. Dette gør tiden med elefanten til en afslappende oplevelse for både mennesker og elefanter. Guiden sørger for at medbringe rigeligt med bananer og mens det kan være skræmmende at give elefanten den første banan bliver det hurtigt sjovt for alle.
  Middag og overnatning på samme måde som dagen før, men i dette hus er den eneste lyskilde stearinlys så husk lommelygte. Måske kommer nogle børn fra landsbyen for at sælge smykker og fine håndvævede saronger. Føl dig ikke presset til at købe noget, men det er håndværk og bidrager til landsbyens indtægt.


  Dag 3

  Vandreturen byder også på tømmerflådetur

  Endnu en nat på hårde madrasser og endnu en morgen med hanegal. Morgenmaden venter, når alle er vågnet – igen kaffe, the, æg og brød og måske bananer eller de frugter, der nu er tilgængelig. Efter morgenmaden skal du vælge, om du vil vandre en times tid og så sejle på tømmerflåde i 2 timer, eller om du vil sejle i 4 timer i stedet for. Sejlturen ned ad floden foregår på bambusflåder. Ofte er der kun en guide på hver flåde, så du skal være forberedt på at hjælpe med at styre flåden igennem strømmen. Bagagen hænges på en hjemmelavet trefod midt på flåden og de, som ikke skal hjælpe til, sidder på flåden og slapper af. Afhængig af vandmængden i floden er der større eller mindre strømfald, så du skal regne med at blive lidt våd. Guiden har vandtætte poser til telefoner, kameraer osv. Efter 2 til 4 timer ankommer du til turens sidste stop, en landsby hvor du spiser frokost. Efter frokosten på den lokale restaurant holder chaufføren klar til at køre dig tilbage til hotellet i Chiang Mai. Du er sikkert træt, men mættet af oplevelser og indtryk efter et par spændende nætter i naturen.

  En lille Karen landsby hvor du overnatter

  I turen er der inkluderet: lokal engelsktalende guide, assistent, entré til nationalparker, fodring samt badning af elefanter i floden, sejlads på bambusflåder, overnatning i træhytter (store rum) og morgenmad, frokost og aftensmad som nævnt.
  Der er ikke inkluderet: Drikkevarer og måltider andre end de nævnte.

  Turen er for dig, der gerne vil se og opleve et anderledes Nordthailand væk fra de større byer og som holder af at færdes udendørs. Overnatningsstederne er simple, men alt er rent og pænt. I de huse, hvor der overnattes er der rigeligt med madrasser, tæpper og puder. Er madrasserne for hårde, er det også muligt at lægge to ovenpå hinanden.

   


  Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Doi Suthep templet udenfor Chiang Mai

  Efter vandreturen i Nordthailands smukke natur, vender du tilbage til Chiang Mai, hvor du har 2 nætter mere på Banthai Village. Her kan du blandt andet tage på en byrundtur og få mere at vide om områdets lange historie, eller du kan tage en tur rundt til nogle af byens hele 300 templer. Det mest imponerende er Doi Suthep templet, som ligger smukt placeret på en bjergtop og templet er med sine gyldne pagoder bestemt et besøg værd. Templet er blandt de mest hellige i Thailand, da det siges at de jordiske rester af Buddha opbevares i den store centrale stupa, der er belagt med guld. For at komme op til templet, skal du kæmpe med de over 300 trappetrin, der er til toppen. På grund af smog kan det på mange dage opleves tåget omkring templet og udsigten vil være begrænset.


  Krabi

  6 nætter – Holiday Inn Resort

  Longtailbåd i Krabi

  Longtailbåd i Krabi

  Efter nogle utrolige dage i Nordthailand går turen sydpå til . Du skal bo på Holiday Inn Krabi, som ligger på Nopparat Thara Beach ved Ao Nang i Krabi. Stranden, der ligger foran hotellet, (med en vej imellem) er ikke en særlig god strand. Der er dog så mange andre muligheder i området for fantastiske strande. Se mere nedenfor. Selve hotellet har superior-værelser, værelser med direkte adgang til poolen og øverst er der større og bedre værelser med fin udsigt. Her er flere pools med vandrutsjebaner og meget andet til børnene. I restauranten får børnene bedre priser og der er specielle menuer til dem. Holiday Inn er derfor meget populært hos børnefamilier og det er bestemt med god grund. Har du ikke børn med, så har hotellet en hel fløj med værelser til par, der blandt andet har eget poolområde hvor der ikke er legende børn.

  Holiday Inn Resort

  Holiday Inn Resort

  Området ved Krabi er som skabt til sejlture til små øer og rev med god snorkling. Tag bare børnene med og give dem oplevelsen af at være midt i et akvarium. I kan også sejle til Phranang eller Railay, som er nogle af Thailands bedste strande, hvor I kan være hele dagen og slappe af. Om aftenen er der 5 minutters gang til Ao Nang og hovedgaden der. Strandpromenaden i Ao Nang byder på et væld af farverige butikker, restauranter og barer, der findes noget for alle. Så der er ingen, som behøver at kede sig.

   

 • Dag til dag program

  Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Mai. Afgang fra Bangkok kl. 08.00 og ankomst Chiang Mai kl. 09.20. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.

  Dag 2-4
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai

  Dag 4-6
  Vandretur i Nordthailands smukke og kuperede natur

  Dag 6-8
  1 nat på Duangtawan Hotel i Chiang Mai i superior værelse

  Dag 8
  Privat ransport til lufthavnen i Chiang Mai og fly til Krabi

  Dag 8-14
  6 overnatninger på Holiday Inn i superior værelse

  Dag 14
  Privat transport til lufthavnen i Krabi, ankomst i Bangkok først på aftenen

  Dag 15
  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways. Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “trekking i Nordthailand og daseferie i Krabi”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01okt-31okt 12.600 15.600 12.400 8.800 8.200 1.400
  01nov-13dec 14.100 18.300 13.600 9.100 8.500 1.500
  14dec-31dec 19.500 25.800 18.300 11.500 10.900 2.100
  2019
  01jan-28feb 15.200 19.600 14.600 9.800 9.100 1.700
  01mar-31mar 13.500 17.500 13.000 8.900 8.200 1.400
  01apr-30apr 12.800 15.900 12.600 8.900 8.200 1.400
  01maj-27jun 11.300 14.300 11.100 8.000 7.300 1.200
  28jun-28jul 13.700 16.700 13.500 9.700 9.100 1.700
  29jul-31aug 11.300 14.300 11.100 8.000 7.300 1.200
  01sep-30sep 11.300 14.300 11.100 8.000 7.300 1.200
  01okt-31okt 11.300 14.300 11.100 8.000 7.300 1.200

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flybillet København – Bangkok – Chiang Mai / Krabi –Bangkok – København med Thai Airways på økonomiklasse
  • Chiang Mai – Krabi med Air Asia
  • Flyskatter og afgifter
  • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
  • 2+2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai
  • 2 nætter på trekking i Nordthailand
  • 6 nætter på Holiday Inn Resort i Krabi
  • Morgenmad på hotellerne og helpension på trekkingturen.

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai (2017). Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Fra 2017 tilbyder Qatar Airways hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways