Chiang Mai, Nordthailand og badeferie i Hua Hin
15 dage/12 nætter

Oplev Thailands kontraster med en rejse til det grønne og kulturelle Nordthailand. Her kommer du på en uforglemmelig 3 dages vandretur. I løbet af de tre dage kommer du tæt på elefanter, overnatter i bjergstammelandsbyer, sejler på tømmerflåde og i Nordthailand har du også tid til kokkeskole, cykelture eller spabehandlinger. Herefter går turen til Hua Hin i Sydthailand, hvor ferien sluttes af med afslapning på et godt 4-stjernet hotel i byen. En alsidig ferie, hvor du er aktiv på en smuk vandretur, men også har god tid til forkælelse. En perfekt ferie for dig der gerne vil have natur og byliv på samme ferie!

Vandreturen byder også på tømmerflådetur ned af en smuk flod
Kom helt tæt på elefanten
Vandretur i Chiang Mais bjerge
Drenge fra bjergstamme, Chiang Mai
Den gamle bydel, Chiang Mai
Doi Suthep, Chiang Mai
Lobbyen på Loligo Resort i Hua Hin
Deluxe Balcony værelse på Loligo Resort – med king size seng
Poolområdet på Loligo Resort
En af de tre strand nær Sam Roi Yot nationalparken syd for Hua Hin
Kuha Karuhas pavillonen, en af seværdighederne tæt ved Hua Hin

Denne rejse begynder med ca. 1 uge i Nordthailand, hvor du får store naturoplevelser på en 3 dages vandretur. Du vil bade i et brusende vandfald, bade med elefanter og fodre dem i regnskoven samt sejle på tømmerflåde ned af en flod. Naturoplevelserne står i kø i Nordthailand. På den anden halvdel af rejsen venter strand og byliv lige omkring dig når du skal bo seks nætter på det moderne Loligo Resort i Hua Hin.

På opdagelse i Nordthailand
På vandreturen overnatter du hos bjergstammer, vandrer i fantastisk natur, bader i brusende vandfald, kommer helt tæt på godmodige elefanter og stager dig afsted på bambustømmerflåde. Men der er også tid til at tage på kokkeskole og lære nogle af hemmelighederne bag det thailandske køkken, lade dig forkæle med massage og andre spabehandlinger, eller måske vil du hellere på en guidet cykeltur til nogle af Chiang Mais 300 templer? I Nordthailand er der mange muligheder, og vi hjælper dig gerne med at vælge de rigtige.

En afslappende ferie i Hua Hin
Hua Hin er en af de mest kendte badesteder i Thailand. Hele vejen langs kysten findes der smukke badestrande. Hotellet som du skal bo på denne rejse er Loligo Resort. Det er et godt 4-stjernet hotel tæt på centrum i Hua Hin og kun 100 meter fra stranden. Det er den perfekte kombination af byliv, afslapning og lokalt liv. Området omkring Hua Hin byder på utallige muligheder som golf, cykelture til små fiskerbyer nede af kysten, eller trekking i den nærliggende Sam Roi Yot nationalpark.

Klima
Der er regntid i Thailand fra april til oktober, så regn kan forekomme både i Nordthailand og ved stranden sydpå. Men lad dig ikke skræmme af regntiden. Temperaturen er stadig ca. 30 grader og regntiden betyder også, at der er færre turister og at du kommer meget længere for dine penge. I perioden fra november til og med marts er det den tørre periode, og hvis du rejser efter sol, dejligt vejr og lave chancer for regn er det bestemt i denne periode at du skal rejse. Vi vil meget gerne fortælle dig meget mere om klimaet og de bedste rejsetidspunkter til Thailand. Ring til os og hør mere.
Du kan også læse mere om klimaet ved at klikke på Thailand i “yderligere informationer om” i højre side.

Kort
se rejsens destinationer på et kort og få overblik.

 • Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Wat Phra Singh, Chiang Mai

  Wat Phra Singh, Chiang Mai

  Chiang Mai er Nordthailands hovedstad og en af de største byer i Thailand.
  Byen er blandt andet kendt for sit behagelige klima og charmerende stemning. Området, hvor Chiang Mai ligger, har flere gange været isoleret fra resten af landet og har derfor en anden kultur end resten af landet.
  Selvom Chiang Mai er blandt landets største byer, er stemningen helt anderledes end i hovedstaden Bangkok. Byen er hyggelig og samtidig meget let at komme rundt i til fods. Udgangspunktet for dit ophold i Chiang Mai bliver Banthai Village, som ligger meget centralt, ca. 10 minutters gang fra byens gamle centrum. Om aftenen befinder du dig også tæt på Chiang Mai´s kendte natmarked. Natmarkedet er godt sted at begynde med at blive introduceret til den nordthailandske kultur, selvom det til tider godt kan virke turistet. Leder du derimod efter noget rigtig lokalt så besøg lørdags- eller søndagsmarkedet, hvor det også er muligt at smage på Nordthailands helt utrolige køkken, der hvor det smager bedst, nemlig på gaden.

  Doi Inthanon

  De første to dage i Thailand skal du bo på det skønne Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt boutiquehotel, der ligger i et roligt område men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mais natmarked, den gamle bydelsmur og voldgravsområde samt flere af byens smukke templer.
  Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt, og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er helt bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai. Især markedet om søndagen, der foregår i den gamle by, er en smeltedigel af turister, lokale, fantastisk mad og ellers alt mellem himmel og jord.


  Banthai Village i Chiang Mai

  Hotellet er en hyggelig oase, der ligger midt i et virvar af små gader i den centrale del af byen. Når du finder den rigtige vej rundt, tager det kun ca. 10 minutter at gå til den gamle bydel. Banthai Village er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friske mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i det nordthailandske område. Husk at du før vandreturen kan efterlade din bagage på hotellet og kun medbringe en dagtursrygsæk.

  Du har yderligere 2 nætter på Banthai Village efter 3-dages turen, som du kan læse meget mere om herunder.

  Vandretur

  3 dage/2 nætter – Trekking (gruppestørrelse maks. 6 personer pr. guide)

  Dag 1

  Baan Mae Jok hvor der overnattes på dag 1

  Du bliver hentet på hotellet i bil. Ofte er det en pick-up med 2 sæder på langs på ladet, så det er enkelt og primitivt fra begyndelsen. Der køres nordpå fra Chiang Mai og første stop er ved det lokale marked i en landsby på vejen, hvor der kan købes lidt ind til turen, hvis du mangler noget. Efter markedet kører du til et vandfald, hvor det er muligt at bade i det rene, kolde vand, som vælter ud over klipperne. Husk badetøj. Frokosten spises her eller i en landsby i nærheden. Efter frokost kører du til en Shan landsby i Huay Nam Dung Nationalparken, hvor dagens trekking begynder. Denne første eftermiddag går du ca. 2-3 timer og selv om det ikke er mange kilometer, så går det lidt op ad i begyndelsen gennem den kuperede skov. Du kommer frem til landsbyen Baan Mae Jok sidst på eftermiddagen, hvor du skal spise og overnatte.

  Ankomsten til Baan Mae Jok

  Overnatningen foregår i et stort rum med madrasser og tæpper og myggenet. Det er muligt selv at medbringe soveposer/tæpper, men det kan lejes af guiden (se nedenfor). Landsbyen består af 10-15 huse, hvor nogle få udlejes til turister, som er på trekking, men størstedelen er helt almindelige landsbyhuse på pæle med dyrene bosat nedenunder. Rundt om husene er der bananpalmer og andre afgrøder, som bruges i dagligdagen. Der er simple toiletter og mulighed for at få et (koldt) bad. Du kan gå en tur i landsbyen mens solen går ned mellem bjergene og pludselig er det mørkt og tid til aftensmaden. Husets beboere og guiden laver et simpelt måltid med ris, kød og grøntsager og der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl. Du spiser ved et langt bord under en lampe til lydene fra dyrene i skoven og bjergene rundt om. Det bliver køligt i bjergene om natten, så det er vigtigt at have en varmere trøje med til natten. Der er kun elektrisk lys ved bordet, så der kan snakkes, spilles kort ellers læses en bog, inden du skal sove.

  Dag 2

  Der krydses flere vandløb på dag 2

  Du vågner til lyden af hanegal og lydene fra de andre dyr, som er vågnet i landsbyen – her er ikke noget med at sove længe. Morgenmaden består af kaffe, the, æg og ristet brød. Det er enkelt, men der er rigeligt af det hele. Efter du har spist venter en ca. 2 timer gåtur til en lille Karen landsby. Det bliver hurtigt varmt, så det kan være en varm tur igennem de åbne rismarker, men der er rigelig tid og ikke for meget fart på. Efter en pause i landsbyen fortsætter turen i en times tid, før det er blevet tid til frokosten. Frokosten består som regel af nudler, der er blevet tilberedt af guiden om morgenen og pakket i palmeblade. Efter frokostpausen skal der i løbet af den næste time krydses ikke mindre end 8 små vandløb. For at forcere vandløbene, skal der hoppes på sten og nogle gange balanceres lidt på en planke.

  Elefanten skal fodres og bades i floden

  Om eftermiddagen ankommer du til det sidste overnatningssted, der ligger i den største af landsbyerne. Inden solnedgang er det tid til en af de større oplevelser. Nede i floden skal du nemlig bade med og fodre et par elefanter. Du får mulighed for at komme helt tæt på de blide kæmper i deres naturlige miljø og det bedste er, at der kun er 2-4 personer om en elefant. Dette gør tiden med elefanten til en afslappende oplevelse for både mennesker og elefanter. Guiden sørger for at medbringe rigeligt med bananer og mens det kan være skræmmende at give elefanten den første banan bliver det hurtigt sjovt for alle.
  Middag og overnatning på samme måde som dagen før, men i dette hus er den eneste lyskilde stearinlys så husk lommelygte. Måske kommer nogle børn fra landsbyen for at sælge smykker og fine håndvævede saronger. Føl dig ikke presset til at købe noget, men det er håndværk og bidrager til landsbyens indtægt.


  Dag 3

  Vandreturen byder også på tømmerflådetur

  Endnu en nat på hårde madrasser og endnu en morgen med hanegal. Morgenmaden venter, når alle er vågnet – igen kaffe, the, æg og brød og måske bananer eller de frugter, der nu er tilgængelig. Efter morgenmaden skal du vælge, om du vil vandre en times tid og så sejle på tømmerflåde i 2 timer, eller om du vil sejle i 4 timer i stedet for. Sejlturen ned ad floden foregår på bambusflåder. Ofte er der kun en guide på hver flåde, så du skal være forberedt på at hjælpe med at styre flåden igennem strømmen. Bagagen hænges på en hjemmelavet trefod midt på flåden og de, som ikke skal hjælpe til, sidder på flåden og slapper af. Afhængig af vandmængden i floden er der større eller mindre strømfald, så du skal regne med at blive lidt våd. Guiden har vandtætte poser til telefoner, kameraer osv. Efter 2 til 4 timer ankommer du til turens sidste stop, en landsby hvor du spiser frokost. Efter frokosten på den lokale restaurant holder chaufføren klar til at køre dig tilbage til hotellet i Chiang Mai. Du er sikkert træt, men mættet af oplevelser og indtryk efter et par spændende nætter i naturen.

  Selv i tørketiden er rismarkerne smukke

  I turen er der inkluderet: lokal engelsktalende guide, assistent, entré til nationalparker, fodring samt badning af elefanter i floden, sejlads på bambusflåder, overnatning i træhytter (store rum) og morgenmad, frokost og aftensmad som nævnt.
  Der er ikke inkluderet: Drikkevarer og måltider andre end de nævnte.

  Turen er for dig, der gerne vil se og opleve et anderledes Nordthailand væk fra de større byer og som holder af at færdes udendørs. Overnatningsstederne er simple, men alt er rent og pænt. I de huse, hvor der overnattes er der rigeligt med madrasser, tæpper og puder. Er madrasserne for hårde, er det også muligt at lægge to ovenpå hinanden.

   


  Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Doi Suthep udenfor Chiang Mai

  Efter vandreturen i Nordthailands smukke natur, vender du tilbage til Chiang Mai, hvor du har 2 nætter mere på Banthai Village. Her kan du blandt andet tage på en byrundtur og få mere at vide om områdets lange historie, eller du kan tage en tur rundt til nogle af byens hele 300 templer. Det mest imponerende er Doi Suthep templet, som ligger smukt placeret på en bjergtop og templet er med sine gyldne pagoder bestemt et besøg værd. Templet er blandt de mest hellige i Thailand, da det siges at de jordiske rester af Buddha opbevares i den store centrale stupa, der er belagt med guld. For at komme op til templet, skal du kæmpe med de over 300 trappetrin, der er til toppen. På grund af smog kan det på mange dage opleves tåget omkring templet og udsigten vil være begrænset.

  Hua Hin

  6 nætter – Loligo Resort

  Morgensol ved stranden i Hua Hin

  Morgensol ved stranden i Hua Hin

  Et af de mest kendte badesteder i Thailand er Hua Hin.
  Hua Hin ligger ca. 200 km syd for Bangkok eller ca. 2 – 2½ times kørsel i bil. Hua Hin har en lang historie som badested bag sig, ikke mindst fordi den kongelige familie byggede et sommerpalads her i 1920’erne. Det er stadig en populær destination for indbyggere i Bangkok, som tager hertil i weekenderne i stort tal. I selve byen bor der ca. 50.000 mennesker, hvilket gør den til en større provinsby i Thailand. Her er store brede strande, fantastiske hoteller og masser af butikker, restauranter og lokal shopping. Gå en tur på natmarkedet, tag på shopping i nogle af de lokale centre, udforsk de omkringliggende nationalparker eller tag på en sejltur til nogle af de små øer.

  Poolområdet på Loligo Resort

  Loligo Resort ligger lige i centrum af Hua Hin, men er stadig stille og roligt. Hotellet ligger ikke ned til stranden, men der er kun ca. 100 meter og så er du nede ved vandet. Hotellet har alle faciliteter som pool, børnepool, internet, restaurant, kiosk, bar og selvfølgelig store rummelige værelser.
  Hua Hin er centrum for en del aktiviteter. Er du udendørsmenneske har du Sam Roi Yot nationalparken beliggende en times kørsel syd for Hua Hin. Her er der fantastisk natur og med bl.a. den unikke grotte, Phraya Nakon, hvor man mangler ord, når solens stråler rammer den lille hellige pavillon Kuha Karuhas. Hele området er perfekt til cykelture og så byder nationalparken også på tre strande uden mange turister. Du kan også besøge de små charmerende fiskerbyer hvor tiden ser ud til at være gået i stå. Er du mere til golf er der flere golfbaner i nærheden som er af høj international standard.

  Deluxe Balcony værelse – med twin beds

  På hotellet bor du i et Deluxe Balcony værelse som med sine 40-44kvm har ganske god plads. Hotellet tillader op til 4 voksne sammen på værelset og det er praktisk hvis du rejser med større børn. Hotellet har også en værelsestype med plads til 5 personer hvis I rejser flere sammen.  Alt afhængig af hvordan du ønsker det, kan der bookes værelser med en enkelt “king size” seng eller med to “queen size” senge. Spørg os hvis du er i tvivl om hvilken type der passer bedst til dig. For børnene er der udover børnepool også et “kids studio” hvor børn kan finde forskellige former for underholdning og udfolde kreativiteten. Sidst men ikke mindst er der også et moderne fitnesslokale hvor formen kan holdes ved lige under opholdet i Hua Hin.

   

 • Dag til dag program

  Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Mai. Afgang fra Bangkok kl. 08.00 og ankomst Chiang Mai kl. 09.20. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet

  Dag 2-4
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i superior værelse

  Dag 4-6
  Vandretur i Nordthailands smukke og kuperede natur

  Dag 6-8
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i superior værelse

  Dag 8
  Privat transport til lufthavnen i Chiang Mai og fly til Bangkok, privat transport fra lufthavnen til Hua Hin

  Dag 8-14
  6 overnatninger på Loligo Resort i Deluxe Balcony værelse

  Dag 14
  Privat transport fra hotellet i Hua Hin til lufthavnen Bangkok

  Dag 15
  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere

 • Priseksempler på “trekking i Nordthailand og afslapning i Hua Hin”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01okt-31okt 12.600 15.500 12.300 8.100 7.400 1.200
  01nov-13dec 13.000 15.900 12.700 8.500 7.600 1.300
  14dec-31dec 17.700 22.200 17.000 11.000 10.100 2.000
  2019
  01jan-28feb 14.200 17.500 13.800 9.200 8.300 1.500
  01mar-31mar 13.000 16.300 12.600 8.300 7.400 1.200
  01apr-30apr 11.700 15.000 11.400 7.300 6.400 1.000
  01maj-27jun 11.100 13.700 10.900 7.100 6.500 1.000
  28jun-28jul 13.500 16.100 13.200 8.900 8.200 1.500
  29jul-31aug 11.100 13.700 10.900 7.100 6.500 1.000
  01sep-30sep 11.100 13.700 10.900 7.100 6.500 1.000
  01okt-31okt 11.100 13.700 10.900 7.100 6.500 1.000

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flybillet København – Bangkok – Chiang Mai / Chiang Mai – Bangkok / Bangkok – København med Thai Airways på økonomiklasse.
  • Flyskatter og afgifter
  • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
  • 2+2 nat på Banthai Village i Chiang Mai
  • 2 nætter på trekking i Nordthailand
  • 6 nætter på Loligo Resort i Hua Hin
  • Morgenmad på hotellerne og helpension på trekkingturen.

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai. Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways