Kulturrigdommene er meget forskellige, når det kommer til de 3 nabolande Thailand, Laos og Cambodja. Fælles for dem alle er, at de har en enkelt by der byder på lidt mere end de andre. På rejsen “Sydøstasiens kulturelle højdepunkter” kommer du til dem alle. Fra Chiang Mais over 300 templer til Buddha-grotter i Luang Prabang og verdens “8. vidunder”, Angkor i Siem Reap

Marked i Luang Prabang med tempel som baggrund
Omkring Doi Inthanon i Chiang Mai
Unikke templer omkring Chiang Mai
Lokale på arbejde i Chiang Mai
Sølvkunst fra Nordthailand er meget berømt
Pak Ou cave udenfor Luang Prabang, er også kaldet de tusind Buddhaers grotte
Ved nytår, som fejres i april, afholdes cermonier i Buddha grotten
Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang består af flere små turkise pools
Langs floden i Luang Prabang ser du alt fra munke til Petanque spillere
Ta Prohm templet i Angkor er især kendt for sin rolle i den første Tomb Raider film fra 2001
Munk i Ta Prohm templet i Angkor
Hvor skal du stå for at tage det ikoniske billede af Angkor Wat? Det ved vi!
Tetrameles træer har overtaget ruinerne i Angkor i Cambodja

“Sydøstasiens kulturelle højdepunkter” giver dig noget af det bedste kulturhistorie, Thailand, Laos og Cambodja har at byde på. Med 4 nætter i hver by har du masser af tid til at få de største oplevelser med uden stress og uden jag. Opdag disse perler i dit eget tempo. I Laos vil du sandsynligvis høre en lokal prøve at sige “please don’t rush” på gebrokkent engelsk, hvis du løber lidt for hurtigt. Asien handler nemlig om at tage det roligt, nyde tiden og sætte tempoet ned. Tag en dyb indånding og Sydøstasiens magi vil forføre dig.

Når du har været hele vejen rundt om de 3 lande, kan rejsen sagtens fortsætte, hvis du ønsker dette. Fra Siem Reap flyver du nemlig til Bangkok, hvor du let kan forlænge med et par dage eller måske flyve ned til nogle af Sydthailands mange smukke stranddestinationer. Vi vil meget gerne fortælle dig meget mere om forlængelse af rejsen, men begynd med at læse videre omkring denne rejse ved at klikke på “beskrivelse af rejsen” under kortet.

Kort
Få overblik over rejsens destinationer her

 

 • Chiang Mai

  4 nætter – Banthai Village

  Poolen på Banthai Village i aftenbelysning

  I Chiang Mai skal du bo 4 nætter på det hyggelige boutique hotel Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt og mindre hotel, der ligger i et roligt område, men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mai’s natmarked, den gamle bydel samt flere af byens smukke templer. Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er i samme område og begge et bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai.


  Doi Suthep, Chiang Mai

  Blandt de steder der skal opleves i Chiang Mai findes en hel del templer, hvoraf de mest kendte er Wat Chedi Luang og Wat Phra Singh, der begge ligger i den smukke og historiske del af byen. Den gamle bydel er omkranset af både voldgrav og bymur, der har fungeret som den beskyttende sidste skanse i de utallige krige, der historisk set har været i området. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der Nordthailands helligste tempel. Placeret smukt på toppen af en bakke og for enden af en 306 trin lang trappe finder du Wat Phra That Doi Suthep, som bestemt er turen værd. Udover templet er der en storslået udsigt over byen fra Doi Suthep. Har du lyst til at tage ud og se Nordthailands mange landområder, er en tur til Thailands højeste punkt Doi Inthanon en rigtig god idé. Området er nationalpark og kan besøges på en dagstur fra Chiang Mai


  Papirparasoller bliver fremstillet i Nordthailand

  Hotellet er en hyggelig oase der er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friskeste mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i Thailand, Laos og Cambodja.


  Luang Prabang

  4 nætter – My Dream Boutique Resort

  Classic værelse på My Dream Resort

  Du flyver med Lao Airlines, som er det statslige flyselskab i Laos, til Luang Prabang. Ved ankomst i Luang Prabang vil du blive mødt af vores lokale repræsentant og kørt til dit hotel i byen. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 10 minutter, og så befinder du dig meget tæt på denne utrolige bys centrum. Du skal være i Luang Prabang i 4 nætter, så du har tid til at opleve byen og livet omkring, i præcis det tempo, du ønsker, inden turen går videre til Siem Reap. Vil du gerne have styr på udflugterne i Luang Prabang hjemmefra, så du ikke spilder tid med at organisere dem selv, så kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med dette.

  Kuang Si i Luang Prabang består små turkise pools

  Luang Prabang er et mix af europæisk arkitektur, asiatisk kultur og et køkken, der er inspireret af det bedste fra to verdener. Det gør byen helt unik og lige meget hvilket hjørne du runder, venter der nye spændende oplevelser. I Luang prabang skal du blandt andet se templerne i bymidten, det imponerende vandfald Kuang Si lidt udenfor byen og selvfølgelig skal du heller ikke være foruden en tur til byens markeder, lige fra de lokale markeder om morgenen, til det fantastisk oplyste natmarked hver aften i byens historiske centrum.


  Pak Ou grotten en kort sejltur fra Luang Prabang

  Tager du på en tur et par timer op af Mekong floden vil du kunne opleve en lille by hvor den laotiske whiskey fremstilles, og her får du forklaret hele processen bag, mens det også er muligt at få smagt de gyldne, og ret så eksotiske dråber. Laotisk whiskey er desuden berømt for at indeholde et udvalg af eksotiske dyr som slanger, skorpioner osv. Husk at flaskerne under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos. Også andre lokale produkter, som mekong silke, er noget, de lokale meget gerne vil sælge til dig, og de farverige tørklæder er bestemt også svære at modstå. Lidt længere oppe af floden kommer du til Pak Ou Caves. De 2 grotter bliver også kaldt for “de tusinde buddhaers grotte”. Tilsammen indeholder de mere end tusind buddhastatuer, som alle er placeret i grotten, fordi de lokale mener at de har mistet deres kræfter. Synet i grotten er spektakulært og samtidig har du den mest fantastiske udsigt over Mekong-floden og de mange lokale slowboats, der lægger til kaj nedenfor.

  Siem Reap

  4 nætter – Treasure Oasis Hotel

  Siem Reap er kompakt og let at navigere i

  Efter en stor bue udenom byen lander flyet fra Luang Prabang i Siem Reap. Den store bue skyldes at fly ikke må lande eller lette mod nord for at beskytte ruinbyen Angkor, som ville befinde sig umiddelbart under flyenes bane, hvis de fløj den vej. Du får derfor ikke set de mange templer fra luften ved at flyve ind til Siem Reap, men har du interesse for templerne, er der rig mulighed for at komme tæt på dem under besøget. Visumansøgningen og godkendelsen foregår uden problemer i lufthavnen, hvorefter du bliver hentet af en chauffør og kørt til hotellet tæt ved byens centrum.


  En lokal tuk tuk som kan hyres til besøg i Angkor

  Hotellet er et rigtig godt hotel med 3½ stjerne og så ligger det tæt på byens centrum og de 2 gamle markedshaller, der stadig, den dag i dag, er i brug. Markederne summer af liv fra tidligt om morgenen til sent på eftermiddagen. Om aftenen bliver gaderne i byens centrum spærret af, og det der er blevet kendt som “pubstreet” åbner. Her ligger spisesteder, barer, pubber og meget mere side om side og danner rammen om et skønt mix af mennesker og kulturer. Hele byen er fuldstændig sikker at færdes i og de lokale er meget hjælpsomme og imødekommende på gaden. I forbindelse med ture til Angkor Thom og Angkor Wat kan du sagtens hyre en tuk tuk chauffør for en dag til ca. 20 USD. Priser højere end 20 dollars er overpris og er prisen lavere skal du også være skepisk. Du kan også booke ture til Angkor gennem os eller via hotellet i Siem Reap.

  Angkor

  Munk i Ta Prohm templet

  Angkor er meget mere end Angkor Wat. Selvom dette tempel er det største, og så absolut det mest berømte, så er der i hele Angkor-området mere end 600 helt eller delvist udgravede templer. Derudover mener man at have optegnelser, der viser yderligere hundreder af templer. Omkring 60 templer er lige nu mulige for turister at besøge, og da 5-10 steder er, hvad du skal regne med at kunne nå på en dag, er der så absolut rigeligt til flere dages eventyr. Det er muligt at købe både 1- og 3-dages billetter alt afhængig af, hvor meget tid du har og hvor meget Angkor trækker i dig.

  Angkor Wat skal fotograferes fra søen foran templet

  De mest besøgte templer inkluderer Ta Prohm, der er kendt for de enorme tetramelestræer, der nærmest vokser direkte ud af ruinerne og for sin rolle i den første “Tomb Raider” film fra 2001. Ta Prohm kan være et godt sted at begynde turen rundt i Angkor, da antallet af turister stiger støt i løbet af dagen. Angkor Thom er et andet af de steder, der skal ses. Angkor Thom er selve byen Angkor og indenfor murerne er der en række templer med stor historisk værdi. Højdepunktet for de fleste er selvfølgelig Angkor Wat, og det er med god grund, for det er et imponerende bygningsværk, og det er så stort, at der er flere kilometer fra den ene side til den anden. Det er meget imponerende, men husk at du heller ikke må snyde dig selv for Bayon-templet, der imponerer med sine over 200 kæmpeansigter, der er hugget ind i templet. Du kan læse meget mere om disse og andre nævneværdige templer ved at klikke på “Angkor” under destinationer i menuen til højre. (nederst hvis du bruger mobil eller tablet).

  Hjem til Danmark eller…?

  Du kan forlænge rejsen med tropisk badeferie

  Efter en fantastisk rejse, der har bragt dig gennem 3 lande og forbi utrolig verdensarv, er det ved at være tid at komme hjem til Danmark. Du flyver fra Siem Reap om aftenen på den sidste dag og turen går via Bangkok til København. Du kan også vælge at tage et par dage i Bangkok inden hjemrejsen eller måske koble en uges badeferie på en rolig strand i Sydthailand på, så du kan bundfælde alle rejsens indtryk i rolige omgivelser. Der er flere muligheder for forlængelse af rejsen og disse muligheder vil vi meget gerne fortælle dig meget mere om.

 • Dag 1

  Afrejse København med Thai Airways* kl. 13.50 – 06.20

  Dag 2

  Ankomst Bangkok kl. 06.20. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Mai, så du skal bare gå fra det ene fly til det andet.
  Afgang fra Bangkok kl. 07.50 og ankomst i Chiang Mai kl. 09.10.
  Modtagelse i lufthavnen og transport til Banthai Village, lige udenfor byens centrum.

  Dag 2-6

  4 nætter i Superior værelse på Banthai Village i Chiang Mai.

  Dag 6

  Transport fra hotellet i Chiang Mai til byens lufthavn samt fly til Luang Prabang kl. 15.30
  Ankomst i Luang Prabang kl. 16:30 og transport til hotellet.

  Dag 6-10

  4 nætter i Classic værelse på My Dream Resort i Luang Prabang.

  Dag 10

  Transport fra hotellet til lufthavnen og fly til Siem Reap kl. 14:45. Ankomst i Siem Reap kl. 16:10 og transport til hotellet.

  Dag 10-14

  4 nætter i Superior værelse på Treasure Oasis Hotel i Siem Reap.

  Dag 14

  Transport fra hotellet til lufthavnen og fly til Bangkok kl. 20:30
  Ankomst i Bangkok kl. 21:45

  Dag 15

  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på, at de kontinentale flyrejser er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “Sydøstasiens kulturelle højdepunkter”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01okt-31okt 14.600 18.000 14.300 11.400 10.800 1.700
  01nov-13dec 14.600 18.200 14.300 11.400 10.800 1.700
  14dec-31dec 19.600 23.400 19.300 15.000 14.400 2.600
  2019
  01jan-28feb 16.600 20.300 16.300 12.800 12.100 2.100
  01mar-31mar 14.900 18.700 14.600 11.500 10.900 1.700
  01apr-30apr 14.600 18.100 14.400 11.500 10.900 1.700
  01maj-27jun 13.000 16.300 12.900 10.500 9.800 1.400
  28jun-28jul 15.500 18.700 15.300 12.300 11.700 1.900
  29jul-31aug 13.000 16.300 12.900 10.500 9.800 1.400
  01sep-30sep 13.000 16.300 12.900 10.500 9.800 1.400
  01okt-31okt 13.200 16.700 13.000 10.500 9.800 1.400

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Både Laos og Cambodja kræver visum. Disse kan købes ved grænsen og i de største lufthavne. Prisen er ca. 35 USD pr. Visum og disse udgifter er ikke inkluderet i ovenstående prisliste. Kontakt os for yderligere information omkring visum.

  Priserne inkluderer:

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways til Chiang Mai og retur fra Bangkok
  • Flyrejser på økonomiklasse med Lao Airlines fra Chiang Mai til Luang Prabang og med Vietnam Airlines fra Luang Prabang til Siem Reap
  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Smile Airways fra Siem Reap til Bangkok
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Transport fra Chiang Mai lufthavn til Banthai Village
  • 4 nætter på Banthai Village i Chiang Mai (Superior værelse)
  • Transport fra Banthai Village til Chiang Mai lufthavn
  • Transport fra Luang Prabang lufthavn til My Dream Resort
  • 4 nætter på My Dream Resort i Luang Prabang (Classic værelse)
  • Transport fra My Dream Resort til Luang Prabang lufthavn
  • Transport fra Siem Reap lufthavn til Treasure Oasis hotel
  • 4 nætter på Treasure Oasis hotel i Siem Reap
  • Transport fra Treasure Oasis til Siem Reap lufthavn
  • Morgenmad på hotellerne

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand og andre asiatiske destinationer.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

   

   


  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai (2017). Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.