Luang Prabang, Vientiane og Railay halvøen ved Krabi
15 dage/12 nætter

I den nordlige del af Laos finder du byen Luang Prabang, som er på UNESCOs verdens arvliste. Byen er landets nok mest charmerende by og ligger smukt placeret på Mekong-flodens bred. Fra Luang Prabang går rejsen videre til hovedstaden Vientiane, hvor du får et gensyn med Mekong floden, men også kan opleve smukke templer, fransk inspirerede restauranter og trendy cafeer. Rejsen “Smag på Laos – kultur og badeferie” ender med afslappende badeferie ved nogle af Thailands smukkeste strande i Krabi.

Patuxai er Vientianes svar på Triumfbuen i Paris
Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang består af flere små turkise pools
Den afslappede stemning i Luang Prabang indbyder til en tur på cykel gennem de smalle gader
Tak Bat er munkenes tur gennem byen i morgentimerne for at indsamle almisser
Marked i Luang Prabang med et af byens mange smukke templer som baggrund
Det gamle kongepalads i Luang Prabang er nu omdannet til museum
Poolområdet på My Dream
That Luang I Vientiane indeholder ifølge legenden dele af Buddhas legeme
Udsigt til stranden fra spaens terrasse på Sand Sea Resort på Railay
Poolen på Sand Sea Resort
Railay West stranden foran Sand Sea Resort
Longtailbåde på Railay West stranden i Krabi

“Smag på Laos – Kultur og badeferie” er en rejse, der kombinerer noget af det bedste, som den tidligere franske koloni Laos’ har at byde på, med Sydthailands smukke strande på Railay halvøen. Oplev buddhismen på nærmeste hold, når lokalbefolkningen ved morgengry viser deres respekt overfor munkene i deres simple orange drager og tilbyder dem mad og drikkevarer til dagen. “Tak Bat” som traditionen kaldes kan opleves hver morgen i Luang Prabangs gader og er en meget smuk og autentisk tradition, som har stor betydning for både den almene befolkning og for munkene. Spis frokost på en af de mange cafeer i byens hyggelige centrum, hvor den franske kolonistil præger arkitekturen og hvor den asiatiske mad har et fransk touch. Lidt udenfor byen kan du opleve det smukke Kuang Si vandfald og er du eventyrlysten, kan du prøve den laotiske whisky som eksempelvis kan indeholde slanger og skorpioner.

Fra Luang Prabang går rejsen Sydpå til landets knapt så kendte hovedstad, Vientiane. Selvom byen er ikke er så kendt, er det stadig en rigtig god idé at bruge et par dage her. Bliv blandt andet klogere på Laos’ dystre historie og dens eftervirkninger, som stadig skaber problemer for befolkningen den dag i dag. Under Vietnamkrigen blev der smidt over 2 millioner tons bomber over Laos, og mange af de ueksploderede bomber er aldrig blevet fjernet og det har betydet at 20.000 mennesker er døde eller kommet til skade i løbet af de sidste godt 40 år. Hele historien kan du få det lille men meget interessante COPE museum.

Efter nogle oplevelsesrige og spændende dage i Laos, er det tid til at tage ned til de smukke strande i Sydthailand. Nærmere bestemt skal du skal til Railay-stranden, som for mange er den bedste strand i Krabi provinsen. Halvøen, som Railay stranden er en del af, er afskåret fra resten af provinsen af dramatiske kalkstensklipper. Klippernes placering betyder, at du kun kan sejle til halvøen, og at der ikke er nogen motoriseret trafik, hvilket gør, at du får en ø-fornemmelse og har fødderne i sand dagen lang. Ao Nang, der er den mest kendte ferieby i provinsen, ligger dog ikke længere væk end 10 minutter med af de charmerende longtail-både.

Kort
Få overblik over rejsen her