Luang Prabang, Vientiane og Railay halvøen ved Krabi
15 dage/12 nætter

I den nordlige del af Laos finder du byen Luang Prabang, som er på UNESCOs verdens arvliste. Byen er landets nok mest charmerende by og ligger smukt placeret på Mekong-flodens bred. Fra Luang Prabang går rejsen videre til hovedstaden Vientiane, hvor du får et gensyn med Mekong floden, men også kan opleve smukke templer, fransk inspirerede restauranter og trendy cafeer. Rejsen “Smag på Laos – kultur og badeferie” ender med afslappende badeferie ved nogle af Thailands smukkeste strande i Krabi.

Patuxai er Vientianes svar på Triumfbuen i Paris
Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang består af flere små turkise pools
Den afslappede stemning i Luang Prabang indbyder til en tur på cykel gennem de smalle gader
Tak Bat er munkenes tur gennem byen i morgentimerne for at indsamle almisser
Marked i Luang Prabang med tempel som baggrund
Det gamle kongepalads i Luang Prabang er nu et museum
Poolområdet på My Dream
That Luang I Vientiane indeholder ifølge legenden dele af Buddhas legeme
Udsigt til stranden fra Sand Sea Resort på Railay
Poolen på Sand Sea Resort
Railay West stranden
Longtailbåde på Railay West stranden i Krabi

“Smag på Laos – Kultur og badeferie” er en rejse, der kombinerer noget af det bedste, som den tidligere franske koloni Laos’ har at byde på, med Sydthailands smukke strande på Railay halvøen. Oplev buddhismen på nærmeste hold, når lokalbefolkningen ved morgengry viser deres respekt overfor munkene i deres simple orange drager og tilbyder dem mad og drikkevarer til dagen. “Tak Bat” som traditionen kaldes kan opleves hver morgen i Luang Prabangs gader og er en meget smuk og autentisk tradition, som har stor betydning for både den almene befolkning og for munkene. Spis frokost på en af de mange cafeer i byens hyggelige centrum, hvor den franske kolonistil præger arkitekturen og hvor den asiatiske mad har et fransk touch. Lidt udenfor byen kan du opleve det smukke Kuang Si vandfald og er du eventyrlysten, kan du prøve den laotiske whisky som eksempelvis kan indeholde slanger og skorpioner.

Fra Luang Prabang går rejsen Sydpå til landets knapt så kendte hovedstad, Vientiane. Selvom byen er ikke er så kendt, er det stadig en rigtig god idé at bruge et par dage her. Bliv blandt andet klogere på Laos’ dystre historie og dens eftervirkninger, som stadig skaber problemer for befolkningen den dag i dag. Under Vietnamkrigen blev der smidt over 2 millioner tons bomber over Laos, og mange af de ueksploderede bomber er aldrig blevet fjernet og det har betydet at 20.000 mennesker er døde eller kommet til skade i løbet af de sidste godt 40 år. Hele historien kan du få det lille men meget interessante COPE museum.

Efter nogle oplevelsesrige og spændende dage i Laos, er det tid til at tage ned til de smukke strande i Sydthailand. Nærmere bestemt skal du skal til Railay-stranden, som for mange er den bedste strand i Krabi provinsen. Halvøen, som Railay stranden er en del af, er afskåret fra resten af provinsen af dramatiske kalkstensklipper. Klippernes placering betyder, at du kun kan sejle til halvøen, og at der ikke er nogen motoriseret trafik, hvilket gør, at du får en ø-fornemmelse og har fødderne i sand dagen lang. Ao Nang, der er den mest kendte ferieby i provinsen, ligger dog ikke længere væk end 10 minutter med af de charmerende longtail-både.

Kort
Få overblik over rejsen her

 

 • Luang Prabang
  Du flyver med Thai Airways til Bangkok og derfra videre med Bangkok Airways til Luang Prabang i Laos. Ved ankomst i Luang Prabang vil du blive mødt af vores lokale repræsentant og kørt til dit hotel i byen. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 10 minutter og så befinder du dig meget tæt på  denne utrolige bys centrum. Du skal være i Luang Prabang i seks nætter, så du har tid til at opleve byen og livet omkring i præcis det tempo, du ønsker. Vil du gerne have styr på udflugter hjemmefra, så du ikke spilder tid med at organisere dem selv, så kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med dette.
  Luang Prabang er et mix af europæisk arkitektur, asiatisk kultur og et køkken, der er inspireret af det bedste fra to verdener. Det gør byen helt unik og lige meget hvilket hjørne du runder, venter der nye spændende oplevelser. I Luang Prabang skal du se templerne i bymidten, vandfaldet Kuang Si lidt udenfor byen og selvfølgelig skal du også unde dig selv en sejltur på Mekong-floden, med et besøg i den nærliggende Pak Ou cave, også kaldet de Tusinde Buddhaers Grotte. Du skal heller ikke være foruden en tur til byens markeder, lige fra de lokale markeder om morgenen til det fantastisk oplyste natmarked hver aften i byens historiske centrum. Når du forlader byen den sidste dag, bliver du kørt til lufthavnen om formiddagen,og derfra flyver du ca. 45 minutter sydpå til Laos’ hovedstad Vientiane.

  “Classic” værelse på My Dream Resort

  Hotellet i Luang Prabang
  Under opholdet i Luang Prabang skal du bo på My Dream Resort. Det ligger 10 minutters gang fra byens hyggelige og historiske centrum, men alligevel vil du både føle det centralt og roligt på en og samme tid. Hotellet er et mindre boutique hotel med kun 21 værelser. Alle er de udført i moderne, men tropisk udseende materialer som mørkt træ. Alle har de altan eller en lille terrasse med fin plads til 2 personer. Personalet er meget venlige og hjælpsomme hvis du skal have forklaret vejen rundt i byen eller spørgsmål om noget om opholdet. Omkring hotellet er en masse grøn beplantning som alt sammen bidrager til hotellets charme og afslappende atmosfære. Hotellet har desuden en lille pool midt i haven som er et ideelt sted at slappe af efter en dag i byen.

  Vientiane
  Hovedstaden Vientiane var i mange år hvad de fleste mennesker vil beskrive som en almindelig provinsby. Det er først i løbet ad de seneste årtier at byen for alvor er vokset til virkelig at være både industrielt og økonomisk centrum. Udviklingen har gjort byen mere international og overalt skyder trendy kaffebarer og caféer op. Nu tænker du sikkert at kaffen ikke er specielt god i Asien, men Laos’ største eksportvare er faktisk kaffe og landet er bestemt et besøg værd hvis du også er på jagt efter en god kop kaffe. Når kaffebarerne er besøgt, er det oplagt at besøge byens mange templer og måske især det mest kendte, That Luang. Templets centrum er en enorm guld pagode som siges at indeholde de jordiske rester af selveste den store Buddha, buddhismens aller helligste . Som en god afslutning på dagene bør du finde en restaurant i første parket til den enorme Mekong flod som i Vientiane er tæt på en kilometer bred. Solnedgangen herfra er et spektakulært syn. Når du forlader Vientiane bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Derfra flyver du via Bangkok til Krabi i Sydthailand.

  Poolområdet på Green Park Boutique Hotel

  Hotellet i Vientiane
  I Vientiane skal du bo på Green Park Boutique Hotel som er et mindre sted med kun 34 værelser. Det ligger en kilometer fra byens centrum, men der tilbydes gratis transport til og fra centrum flere gange dagligt hvis du ikke vil gå. Hotellet er et fint 4-stjernet hotel med alt hvad der forventes af et sådan. Værelserne ligger alle centreret omkring den grønne have i midten af hotellet og har udsigt til den lille sø samt swimmingpoolen der findes her. Der er også en spa på hotellet så du kan nyde et udvalg af asiatiske massagetyper til at komme ovenpå igen inden rejsen går videre mod det sydlige Thailand.

  Krabi
  Du ankommer til Krabi lufthavn først på aftenen og kører herfra til havnen, hvorfra du sejler med longtail-båd til Railay. Transporten fra lufthavnen til hotellet tager i alt ca. 1 time. På Railay skal du bo med udsigt til kalkstensklipper og –øer, der er så karakteristiske for hele Phang Nga Bugten. Hotellet hedder Sand Sea Resort og ligger på Railay West, som er den bedste strand på Railay halvøen. Her skal du bo i en bungalow. Udover at dase på stranden, kan du tage på kajaktur mellem de mange øer, trække kajakken op på en ubeboet ø, folde håndklædet ud på stranden og nyde, at du er på ferie. Eller du kan hyre en longtail-båd for en dag, og lade skipperen sejle dig til en række af bugtens små fine øer. De lodrette klippevægge i hele området er også yndede steder for klatrere, der elsker at udfordre sig selv.

 • Dag 1

  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.20 – 06.00

  Dag 2

  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Bagagen er checket ind hele vejen til Luang Prabang, så du skal bare gå direkte fra det ene fly til det andet.
  Afgang fra Bangkok kl.09.40 og ankomst i Luang Prabang kl. 11.40.
  Modtagelse i lufthavnen og transport til My Dream Resort lige udenfor byens centrum.

  Dag 2-6

  4 nætter på My Dream Resort i Luang Prabang.

  Dag 6

  Transport fra hotellet i Luang Prabang til lufthavnen om formiddagen og fly til Vientiane kl. 13:05. Flyet lander i Vientiane kl. 13.50.

  Dag 6-8

  2 nætter på Green Park Boutique hotel i Vientiane

  Dag 8

  Transport fra hotellet i Vientiane til lufthavnen om formiddagen og fly til Bangkok kl. 11:40. Flyet lander i Bangkok kl. 12.55.
  Bagagen er checket ind hele vejen til Krabi så du skal bare gå fra det ene fly til det andet.
  Afgang Bangkok kl. 14.15 med ankomst i Krabi kl. 15.40. I lufthavnen bliver du hentet og kørt til havnen, hvor du sejler ud til Railay.

  Dag 8-14

  6 nætter på Sand Sea Resort på Railay i superior bungalow

  Dag 14

  Transport med båd og bil fra Railay til Krabi lufthavn og fly til Bangkok

  Dag 15

  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på, at flyrejserne er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på rejsen “Smag på Laos – Kultur og badeferie”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  09jul-31aug 15.000 18.800 14.700 11.300 12.400 2.200
  01sep-30sep 14.700 18.400 14.400 11.100 12.100 2.200
  01okt-31okt 15.000 19.100 14.600 11.100 12.100 2.200
  01nov-13dec 16.000 21.200 15.400 11.100 12.100 2.200
  14dec-31dec 21.600 27.700 20.800 14.500 15.600 3.000
  2019
  01jan-28feb 16.900 21.200 16.500 12.300 13.400 2.400
  01mar-31mar 15.200 19.500 14.800 11.100 12.100 2.100
  01apr-30apr 15.200 19.500 14.800 11.100 12.100 2.100

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways til Bangkok og hjem fra Krabi
  • Flyrejse med Bangkok Airways fra Bangkok til Luang Prabang, Vientiane til Bangkok samt Bangkok til Krabi
  • Flyrejse med Lao Airlines fra Luang Prabang til Vientiane
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Transport fra Luang Prabang lufthavn til hotellet
  • Transport fra hotellet i Luang Prabang til lufthavnen
  • Transport fra Vientiane lufthavn til hotellet
  • Transport fra hotellet til Vientiane lufthavn
  • Transport fra Krabi lufthavn til Sand Sea Resort på Railay
  • Transport fra Sand Sea Resort til Krabi lufthavn
  • 4 nætter på My Dream Resort i Luang Prabang
  • 2 nætter på Green Park Boutique hotel i Vientiane
  • 6 nætter på Sand Sea Resort i Superior bungalow
  • Morgenmad på hotellerne

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand og andre asiatiske destinationer.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.


  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha, hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai. Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways, og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways