Luang Prabang, Pakbeng, Chiang Khong, Chiang Mai og Koh Yao Noi
15 dage/12 nætter

Normalt er oplevelser et sted eller en ting som du altid har drømt om at se. Nu står du der endelig og kameraet kommer frem. Oftest er du væk derfra efter en times tid og videre til den næste store oplevelse. Har du nogensinde tænkt på om en oplevelse kan gå så langsomt at den sker over flere dage? Det gør en sejltur på Mekong floden, og den gør det i et tempo der både giver dig tid til  at tage alle de billeder, som SD kortet giver dig plads til, og til at læse en hel rejsebog om de oplevelser der venter senere på rejsen. Laos opleves bedst i lavt tempo, men på Mekong floden er det rigtig “slow travel”

  • Morgenrengøring foran et af de smukke templer i Luang Prabangs historiske bymidte
  • Kuang Si vandfaldet er et af de største attraktioner i Luang Prabang
  • Kuang Si Falls udenfor Luang Prabang i Laos er kendt for sine mange turkise pools
  • Fisker på Mekong-floden i den nordlige del af Laos
  • Slowboat ved Pak Ou Cave på Mekong floden i Laos
  • Slowboats på Mekong-floden i Laos
  • Buddhistiske statuer i alle udformninger findes overalt i Sydøstasien
  • Poolområdet på Paradise Koh Yao
  • Paradise ligger placeret i sin egen lille bugt med søsterhotellet Tree Houses på nordspidsen af Koh Yao Noi
  • Lej en havkajak og tag på opdagelse langs kysten ud for Paradise Koh Yao

*Klik på fanen “priser og datoer” under kortet for at se rejsens fra-priser*

“Slowboat, Mekong og badeferie” er en rejse, der fragter dig op ad Mekong flodens mudrede vand når du sejler fra Luang Prabang til den lille by, Huay Xai på grænsen til Thailand. Du begynder rejsen i Luang Prabang som er en af Laos mest berømte byer, og samtidig er den placeret på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sin klassiske, franskinspirerede arkitektur, mange autentiske traditioner og utrolige beliggenhed. Oplev de orangeklædte munke i de tidlige morgentimer, nyd frokosten på en af de mange cafeer i byens hyggelige kerne, hvor den franske kolonistil er tydelig og maden er asiatisk med et fransk touch. Er du eventyrlysten og mener at du både kan klare stærk mad alt slags alkohol, så skal du prøve en laotisk papaya salat (Meget stærk!!) hvor der bestemt ikke er sparet på de friske chilli frugter. Du vil sandsynligvis have brug for at skylle denne utroligt lækre, men utroligt stærke ret ned, og det kan passende gøres med et glas laotisk whisky. Dog er den lidt speciel og alene udseendet kan få selv den mest garvede whisky-drikker til at rykke et skridt tilbage. I flaskerne findes nemlig et udvalg af lokalt dyreliv. Både slanger, skorpioner og det der er værre svømmer rundt i flaskerne. Husk at disse flasker under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos.

Madbod på det farverige og kontrastfyldte natmarked i Luang Prabang

“Alle der kommer til Laos bør prøve den delikate, men absolut ikke særlig appetitligt udseende specialitet, Kaipen. Da jeg fik at vide hvordan Kaipen faktisk er søgræs fra Mekong floden, der tørres, krydres og fritteres, forsvandt lysten en smule. Det skal dog prøves og det minder lidt om en lokal version af en fransk kartoffel. Meget velsmagende”
Martin fra LIVE Travel prøvede den lokale delikatesse på et marked i Luang Prabang

Rejsen fortsætter nordpå af Mekong-floden. Rejsen op af floden foregår med de basale, men meget flotte slowboats, der er indrettet til at give dig en så afslappende tur som overhovedet muligt. Det er oftest en familie der driver bådene og derfor er det bestemt også en lokal oplevelse at “cruise” op ad floden, mens børnene hjælper moren med madlavningen og faren sørger for at få guidet båden igennem de til tider ret strømfyldte vande. Turen op af Mekong floden, der ender i grænsebyen Huay Xai, hvor du krydser grænsen til Thailand, tager 2 dage og undervejs overnatter du på en luksus lodge i den lille, fuldstændig ukendte by, Pakbeng.

Navnet Slowboat er spot on for det går meget langsomt når du sejler nedad Mekong-floden

Sejlturen giver dig god tid til at fordybe dig i en rejsebog om turens destinationer, og til at reflektere over forskellen på vores eget liv, sammenlignet med de mennesker der bor her langs Mekong. Laos er et af asiens fattigste lande, men folk er fyldt med positiv energi og lyst til at snakke med dig, noget der mærkes overalt. Det virker nogle gange til at laoterne tager det hele med et lille velkomment smil, når de sidder der på flodens bred, og ser ud til at tænke; Siameserne har været her, Burmeserne har været her, Franskmændene har været her, Kineserne er her nu og turisterne klarer vi da også.

I Thailand besøger du både Chiang Mai, som er udgangspunkt for store oplevelser i Nordthailand, samt den tropiske ø, Koh Yao Noi der ligger smukt i Phang Nga bugten i Sydthailand. Her kan ferien afsluttes med nogle dages velfortjent badeferie hvor alle oplevelserne kan fordøjes, inden turen går hjem til Danmark.

Kort
Få overblik over rejsens destinationer her