Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan
15 dage/12 nætter

Ø-hop i Thailand – 3 øer i vest er en rejse til nogle af de små øer i Andamanerhavet i den sydvestlige del af Thailand. Øerne ligger syd for Krabi og Koh Lanta og er så tæt på hinanden, at transporten mellem dem tager under 1 time. Du skal være 4 nætter på hver ø, så du kan nå at komme helt ned i tempo, opleve livet og omgivelserne. Øerne er Koh Ngai med den børnevenlige strand og fine muligheder for snorkeldykning, Koh Mook med den imponerende Emerald Cave og sidst, men ikke mindst, den lille fredelige Koh Kradan med det klareste vand i området. Det bliver ikke meget mere ø-ferie!

Stranden ligger rundt om Sivalai Resort på Koh Mook
Stranden på Koh Ngai er meget indbydende
Udsigten fra Koh Ngai er fantastisk
På Thapwarin Resort får du sand under fødderne
Næsehornsfugl på Koh Ngai
Bungalows på Koh Ngai om natten
Longtailboat til Thapwarin
Sivalai Resort på Koh Mook set fra vandet
Romantiske Sivalai på Koh Mook
Solnedgang på vestsiden af Koh Mook
På Thailands små øer er der tid til fordybelse
Sevenseas Bungalow på Koh Kradan
Koralrevet går helt ind til stranden

Klima
Der er regntid i Thailand fra april til slutningen af oktober, så voldsom regn kan forekomme på øerne i denne periode. Du kan godt rejse til Thailand i regntiden for temperaturen er stadig ca. 30 grader og regntiden betyder også, at der er færre turister og at du kommer meget længere for dine penge. Ø-hop i Thailand – 3 øer i vest vil vi dog ikke anbefale i regntiden da de mindre øer i thailand lukker næsten helt ned i denne periode, og sejladsen mellem øerne kan være hård på grund af vind og bælger. I tiden fra november til og med marts er det den tørre periode og hvis du rejser efter sol, dejligt vejr og lave chancer for regn er det bestemt i denne periode, du skal rejse. Vi vil meget gerne fortælle dig meget mere om klimaet og de bedste rejsetidspunkter til Thailand. Ring til os og hør mere. Du kan også læse mere om klimaet ved at klikke på Thailand i “yderligere informationer om” i højre side.

A ships telegraph set to the slow speed

På øerne er der intet stress og jag

Tid til fordybelse
På et ø-hop handler det om at holde ferie i nedsat tempo og at komme væk fra hverdagen til steder, hvor der er masser af tid og ingenting du skal nå. Byg et sandslot med børnene, tag familien med på snorkeltur i det krystalklare vand på Koh Ngai og Koh Kradan, få en afslappende oplevelse i spa’en eller brug tiden i hængekøjen med den bog, du aldrig fik læst færdig derhjemme. På vores ø-hop har du altid dage nok hvert sted, til du kan må at falde til og få bundfældet oplevelserne og få suget alle indtrykkene til dig. Ø-hop i Thailand – 3 øer i vest er badeferie i roligt tempo – både for par og familier.


 

Ø-hop i Thailand – 3 øer i vest
De 3 øer er en del af en række øer der ligger som perler på en snor fra Krabi og ned langs kysten. Koh Ngai ligger nordligst og her findes et koralrev tæt på den fine strand og derfor er det ideelt med snorkling fra stranden. Koh Mook, der ligger lidt sydligere, byder på 5 hoteller og en lille fiskerlandsby, men øen er mest kendt for Morakot Cave, hvis eneste indgang er via en 80 meter lang kulsort tunnel, som du enten kan svømme eller sejle i kajak gennem. Den sidste ø du besøger er den sydligste af de 3 øer nemlig Koh Kradan, som er berømt for den kridhvide strand og det meget klare vand. Øen er den mindste af de 3 og der findes kun en lille håndfuld hoteller her. Øerne er meget forskellige, men ens for dem alle er at tempoet er lavt og afslapning er i højsædet på hele rejsen. Øerne ligger indenfor 45 min. med longtail-båd fra hinanden, så hele ferien ikke skal bruges på transport.

 • Koh Ngai

  4 nætter – Thapwarin Resort

  Stranden på Koh Ngai er meget indbydende

  Stranden på Koh Ngai er meget indbydende

  Du flyver med Thai Airways via Bangkok til Krabi. Bagagen går automatisk gennem Bangkok, så du skal blot gå fra det ene fly til det andet. Du passerer “immigration” på vejen. Når du ankommer til Krabi venter vores repræsentant, som vil sørge for, du bliver kørt til Pakmeng ca. 1 time syd for Krabi. Herfra skal du sejle med speedbåd eller longtail-båd til Koh Ngai. Du lægger til ved øens bådebro og så sejler du det sidste stykke hen ad stranden til Thapwarin Resort. Koh Ngai staves også “Koh Hai” og udtales sådan.

  Thapwarin er et meget hyggeligt lille resort, som er specielt godt til par. Når man tænker på hytter på stranden i Thailand, er det lige sådan her, det skal se ud. Bygget i træ med palmeblade som tag og med sand lige udenfor. De dyreste ligger forrest, men selv de billigere bagved er fine og har kort vej til vandet.

  På Thapwarin Resort får du sand under fødderne

  På Thapwarin Resort får du sand under fødderne

  På Koh Ngai er der ingen veje og derfor ingen biler. Der er stranden mod øst, hvor hotellerne ligger og en enkelt anden strand på den anden side af øen. Lige ud for stranden er der et lille rev, så du kan snorkle direkte fra stranden. Det lave vand ud til revet er fint til børn, og der er andre hoteller, som har familieværelser. Nogle få hoteller har pool, men på Koh Ngai er det ikke poolen, der er størst fokus på.
  Når du bor på Thapwarin spiser du i hotellets restaurant, men du kan også spise på restauranterne på de andre hoteller på stranden. Der er ikke by eller gader med restauranter og barer på Koh Ngai. Er det det, du leder efter, skal du ikke på en Slow-rejse til Koh Ngai.

  Koh Mook

  4 nætter – Sivalai Resort

  Stranden ligger rundt om Sivalai Resort på Koh Mook

  Stranden ligger rundt om Sivalai Resort på Koh Mook

  Efter 4 nætters afslapning på Thapwarin og Koh Ngai er det tid til sceneskift. Du sejler ca. 45 minutter i longtail-båd til Koh Mook (eller “Koh Muk”), hvor du skal bo på Sivalai Resort. Den største forskel på Koh Ngai er Koh Mook er at der er indbyggere på Koh Mook – der ligger en fiskerlandby på øst-siden af øen ikke langt fra Sivalai. Det betyder at der er skole og et lille sygehus, men stadig skal du ikke forvente turisme og liv, som på Phuket eller i Krabi. Her er stille og smukt vand og strand, specielt ved Sivalai, som er øens bedste hotel. Du kan sejle rundt i havkajak men du kan også tage en tur i den lokale taxa, som er en knallert med hjemmelavet sidevogn!


  Romantiske Sivalai på Koh Mook

  Romantiske Sivalai på Koh Mook

  Sivalai er bygget på en tange, så der er strand på begge sider. Uanset hvor du bor er du tæt på vandet og betaler du ekstra har du de forreste hytter og dermed fri udsigt til vandet. Alle hytter er i træ for at falde så naturligt som muligt ind i landskabet. Der er en pool på Sivalai, så hvis du får brug for forandring fra det salte vand, kan du tage en dukkert her. Børnene kan altid godt lide swimmingpoolen, så den er populær hos børnefamilier. Skal du have fred tager du en liggestol og sætter dig ned i vandkanten og kigger på havet og klipperne ud for øen. På denne måde forsvinder dagene stille og roligt og det hele flyder lidt sammen – og det er lige det, der er meningen.

  Sivalai Resort fra vandet

  Sivalai Resort fra vandet

  Koh Mook er kendt for Morakot Cave (Smaragd-hulen), som slet ikke er en hule, men derimod et hult bjerg med en strand. Du kan kun kommer derind på samme måde som vandet, nemlig ved at svømme gennem en 80 meter lang mørk tunnel. Det er ikke for sarte sjæle, men belønningen kommer når du står inde i bjerget og kigger på himlen højt oppe. Det er et populært sted, så du kan risikere at skulle dele oplevelsen med en del andre, da der kommer både helt fra Koh Lanta og Krabi. Spørg på hotellet, hvornår det er bedst og lej din egen båd eller sejl derover i havkajak tidligt om morgenen.

  På Koh Mook er der ikke meget andet at lave end at slappe af ved vandet og poolen, gå en tur rundt på øen og besøg landsbyen eller tage på sejlture rundt i området, hvor du kan snorkle og bade. Du spiser på Sivalais restaurant, men der er også få lokale restauranter i byen og på de andre hoteller på øen.

  Koh Kradan

  4 nætter – Sevenseas Resort

  På Thailands små øer er der tid til fordybelse

  På Thailands små øer er der tid til fordybelse

  Endnu et skifte, så du kan se den sidste af de 3 øer på rejsen. Du skal nu over til Koh Kradan, som du har kunnet se i horisonten mod vest fra Koh Mook. Koh Kradan er endnu en ø med smukt vand, fisk og gode strande og heller ikke her er der byer, biler eller barer. Jo du kan godt gå en tur gennem skoven og finde en lille bar på den anden side af øen eller længere henne ad stranden, men det er stadig meget Slow. Koh Kradan har altid haft en af områdets bedste strande, som derfor er blevet godt besøgt af turister på bådudflugter fra de mere “turistede” steder i området. Det har slidt noget på det lille koralrev, så der er ikke helt så meget liv, som tidligere.

  Koralrevet går helt ind til stranden

  Koralrevet går helt ind til stranden

  Du skal bo på øens klart bedste resort (der er kun 2 andre) nemlig Sevenseas Resort. Det er lidt større end på andre øer og dermed en lidt anden oplevelse med lidt flere mennesker. Her kan du bo både i almindelige værelser i hovedbygningen (stue og 1. sal), men du kan også bo i nogle af de meget lækre bungalows, som ligger rundt omkring. Det skal vi fortælle dig meget mere om.

  Hvis ikke du var langt nok nede i tempo efter de første 2 øer, så kommer du det nu. På Koh Kradan er der nemlig mindst lige så lidt at lave, som på Koh Ngai og Koh Mook, så biblioteket med udlån af bøger er altid populært.

  Sevenseas Bungalow på Koh Kradan

  Opgrader til en villa, hvis I har noget specielt I skal fejre.

  Du kan også besøge Spa’en på Sivalai som er en af de bedre i området, men ikke en af de billigste. Sådan er det altid i Thailand – jo bedre og dyrere hoteller, desto dyrere er Spa og massage. Du kan dog få billigere og mere enkel – men stadig fantastisk – massage på stranden.

  På Koh Kradan er der hotellets restaurant til om aftenen og så er der også et par andre muligheder på øen. Du skal forvente lidt højere priser på mad og drikke på Sevenseas end på de andre øer, men det er stadig helt rimeligt sammenlignet med de priser du kender fra Danmark.

  Hjem til Danmark eller et par dage i Bangkok

  Aften i Bangkok

  Aften i Bangkok

  Efter 12 dejlige og oplevelsesrige dage ved vandet er det ved at være tid, at komme hjem til Danmark. Du bliver sejlet til fastlandet og bliver kørt til Krabi lufthavn sidst på eftermiddagen og flyver med Thai Airways til Bangkok. Her er nogle timers ventetid, inden du skal videre til København kl. 01.20. Du kan også vælge at tage et par dage i Bangkok inden hjemrejsen. Det vil vi gerne fortælle dig meget mere om.

   

 • Dag til dag program

  Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Afgang fra Bangkok kl. 08.00 og ankomst i Krabi kl. 09.20. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.

  Dag 2-6
  4 nætter på Thapwarin Resort på Koh Ngai

  Dag 6
  Transport med longtail-båd fra Koh Ngai til Koh Mook.

  Dag 6-10
  4 nætter på Sivalai Resort på Koh Mook.

  Dag 10
  Transport med longtail-båd fra Koh Mook til Koh Kradan.

  Dag 10-14
  4 nætter på Sevenseas Resort på Koh Kradan.

  Dag 14
  Transport fra Koh Kradan til lufthavnen i Krabi om eftermiddagen og fly til Bangkok kl. 19:25. Ankomst i Bangkok kl. 20:45

  Dag 15
  Afgang fra Bangkok kl. 01.20 med ankomst i København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “ø-hop i Thailand – 3 øer i vest”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01nov-13dec 16.400 23.700 15.200 10.200 8.400 1.300
  14dec-31dec 21.800 31.200 19.800 12.600 10.800 1.900
  2019
  01jan-28feb 17.200 24.500 15.900 10.800 9.000 1.500
  01mar-31mar 15.800 22.700 14.600 9.900 8.100 1.200
  01apr-30apr 14.600 20.400 13.800 9.900 8.100 1.200

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  **fra begyndelsen af april til slutningen af oktober er de fleste hoteller og restauranter på de små øer lukkede. Vi anbefaler derfor ikke denne rejse i pågældende periode.

  Priserne inkluderer

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways via Bangkok til Krabi t/r
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Alle transporter til og fra lufthavnen samt mellem hotellerne.
  • 4 nætter på Thapwarin Resort på Koh Ngai i Warin Cottage
  • 4 nætter på Sivalai Resort på Koh Mook i standard villa
  • 4 nætter på Sevenseas Resort på Koh Kradan i Deluxe Garden View værelse
  • Morgenmad på hotellerne

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai (2017). Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Fra 2017 tilbyder Qatar Airways hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways

Læs mere om turmuligheder:

Udflugter, øerne i Thailand