Chiang Mai, oplevelser i Nordthailand og Koh Yao
15 dage/12 nætter

Lokale oplevelser og ø-ferie er en kombination af Nordthailand og en dejlig ø i Sydthailand. Nordpå kommer du tæt på et anderledes og ikke ligeså kendt Thailand, mens du også får den klassiske ø-ferie mod syd. På denne rejse skal du bo i Chiang Mai, hvor du har god tid til at opleve byen med dens templer og markeder. Du skal også på en 3-dages oplevelsestur i områderne nord for Chiang Mai, hvor du blandt andet besøger små bjerglandsbyer og lokale stammer, rafter på floden og ser den smukke natur i Nordthailand. Den anden del af ferien er på Koh Yao Yai, som ligger smukt i Phang-Nga bugten mellem Phuket og Krabi. Her bor du på det afslappede Koh Yao Yai Village Resort, der ligger i grønne omgivelser og med en smuk udsigt over bugten.

Farverige bjergstammer i Nordthailand
Landsby i Nordthailand
Vandretur i den smukke nordthailandske natur
Se det lokale liv i landsbyerne
Tropisk dyreliv
Stranden ved Koh Yao Yai Village
Afslapning i hængekøjen på Koh Yao
Poolen på Koh Yao Yai Village om aftenen
Nyd en middag i de smukke omgivelser

Klima
Det bedste rejsetidspunkt på denne rejse er i perioden fra november og frem til og med marts måned. Det er også i den periode at priserne er på deres højeste, dog er det stadig meget billigt at leve i Thailand i forhold til europæiske priser. Det er regntid i Thailand fra april til oktober, så regn kan forekomme både i Nordthailand og ved stranden sydpå. Men lad dig ikke skræmme af regntiden. Temperaturen er stadig ca. 30 grader og regntiden betyder også, at der er færre turister og at du kommer meget længere for dine penge. Vi vil meget gerne fortælle dig meget mere om klimaet og de bedste rejsetidspunkter til Thailand. Ring til os og hør mere. Du kan også læse mere om klimaet ved at klikke på Thailand i “yderligere informationer om” i højre side.

Tid til fordybelse
På en rejse som denne handler det om at holde ferie i nedsat tempo og at komme væk fra hverdagen til steder, hvor der er masser af tid til at få oplevet det hele, du skal med andre ord ikke stresse rundt for at få det hele med. Brug tiden til at observere den afslappede livsstil i Chiang Mai, vær en del af de små samfund du besøger på turen i Nordthailand og få en snak med nogle af de lokale indbyggere. Afslut rejsen på det rolige Koh Yao Yai Village Resort, hvor du kan tage familien med på snorkeltur i det krystalklare vand i Phang Nga bugten, få en afslappende oplevelse i spa’en eller bruge tiden i hængekøjen med den bog, du aldrig fik læst færdig derhjemme. På denne rejse har vi sørget for at du har dage nok hvert sted, til du kan nå at falde til og få suget alle indtrykkene til dig. Lokale oplevelser og ø-ferie er store oplevelser i et roligt tempo – både for par og familier.

 

 • Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Poolen i aftenbelysning

  Poolen i aftenbelysning

  De første to dage i Thailand skal du bo på det hyggelige boutique hotel Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt boutique hotel, der ligger i et roligt område men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mais natmarked, den gamle bydels mur- og voldgravsområde samt flere af byens smukke templer. Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er helt bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai.


   

  Du bor i grønne omgivelser

  Du bor i grønne omgivelser

  Hotellet er en hyggelig oase der er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friskeste mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i det nordthailandske område.

  Du har yderligere 2 nætter på Banthai Village efter 3 dages turen som du kan læse meget mere om herunder.


   

  3 dages eventyr i Lisu og Lanna områderne

  3 dage/2 nætter

  Landsby i Nordthailand

  Landsby i Nordthailand

  Dag 1
  Du bliver hentet på dit hotel i Chiang Mai klokken ca. 8:00 om morgenen og kører halvanden time nordpå til den hyggelige Lisu Lodge. Navnet Lisu er også navnet på den lokale bjergstamme og det lille samfund som Lisu Lodge er en del af.

  Du ankommer til Lisu Lodge lidt før klokken 10 og her vil du få serveret en lokal velkomstdrink inden der er en kort briefing om dagens forløb. Du vil her få en gennemgang af eftermiddagens valgfrie aktiviteter og derefter kan du beslutte hvilken af aktiviteterne du vil bruge eftermiddagen på.

  Nysgerrige lokale børn holder øje

  Nysgerrige lokale børn holder øje

  Ved middagstid vil guiden tage dig med på en gåtur i den lille Lisu landsby. Turen starter ved Ton Lung templet hvor du ser byens urtehave og møder nogle af de lokale der arbejder her. Du vil få mulighed for at udveksle et par ord (eller fagter) med de lokale, inden turen går videre gennem byen. På turen stopper du blandt andet for at få en kop te hos byens Shaman, altså ham der siges at have forbindelse til ånderne.

  Efter turen vil der blive serveret en god thailandsk frokost på Lisu Lodge.
  I løbet af dagen vil der også være et par interessante besøg, blandt andet:


   

  Lokale på arbejde i rismarkerne

  Lokale på arbejde i rismarkerne

  Rismarkerne
  Tag på en tur i rismarkerne hvor du prøver at arbejde i markerne på samme måde som de lokale har gjort det i århundreder. Alt afhængig af sæsonen vil du prøve forskellige stadier af risdyrkning i Nordthailand.

  Himmapaan Planteprojekt
  Her får du en unik mulighed for at komme tæt på Nordthailands flora og fauna. Planteprojektet er med til at hjælpe lokalområderne og beboerne med at holde skovene ved lige og skabe miljøvenlige projekter i områder som er berørt af turisme.

  Outdoor MassageOm eftermiddagen er det blevet tid til den selvvalgte aktivitet. Du kan som udgangspunkt vælge mellem følgende aktiviteter:
  Guidet cykeltur i området ved Lisu Lodge
  Dampbad
  Massage
  Okse trukken vogn gennem Nordthailands smukke landskaber og landsbyer

  Hver aktivitet tager ca. én time og du kan til vælge endnu en for et mindre beløb, hvis du ønsker dette. Om aftenen bliver der severet en traditionel thai middag og den efterfølges af lokal dans.

  Tag fra storbyen til landet

  Kør på cykel i landområderne

  Dag 2
  Klokken 9:30 er det ved at være tid til dagens første aktivitet, en let og skøn cykeltur på 13 kilometer. Turen bringer dig blandt andet forbi en te plantage hvor guiden fortæller historien bag områdets te produktion, du vil også få mulighed for at se hvordan teen bliver plantet og høstet. Er du frisk på selv at prøve at høste te, så har du også muligheden for dette samt at drikke en kop te med de ingredienser du lige har høstet.

  Efter besøget på te plantagen, cykler du videre til den lokale rafting station. Her nyder du en frisk picnic frokost på flodens bred, inden den står på 45 minutters familievenlig White Water rafting. Raftingen ender i en lille og meget lokal landsby.

  Lokale på arbejde i Chiang Mai

  Lokale på arbejde i Chiang Mai

  Herfra kører du videre mod turens andet overnatningssted, nemlig Khum Lanna. Efter check-in vil du have tid til at finde dit værelse og slappe lidt af indtil der er et lille madlavningskursus kl. 17. Kurset begynder med udleveringen af en kogebog med typiske nordthailandske retter, bogen forklarer også kompleksiteten i thai madlavning samt hvordan du krydrer maden helt perfekt. Guiden vil forklare ingrediensernes thailandske navne, så kan den du dem nemlig når du morgenen efter skal ud på et lokalt morgenmarked.
  efter gennemgangen af ingredienserne er du selv med til at tilberede de 4 retter som aftenens menu kommer til at bestå af. Det hele foregår under kyndig vejledning af trænede kokke.

  Papirparasoller bliver fremstillet i Nordthailand

  Papirparasoller fremstilles i Nordthailand

  Dag 3
  Dagen begynder meget tidligt da du skal nå at besøge et af de livlige morgen markeder. Klokken 5:30 bliver du vækket ved at der bliver serveret te på dit værelse. Før solopgang kører du på cykel til byen Phrao’s marked. På markedet kan du købe helt frisk produceret kaffe, hvis du endnu ikke skulle være helt vågen.

  På vej tilbage til Khum Lanna stopper du ved en lokal ris farmers butik, hvor han på thai vil fortælle om de mange typer af ris der findes. Kan du ikke snakke thai, så er der hjælp at hente da guiden vil oversætte til engelsk.

  Maden i Nordthailand er udsøgt

  Maden i Nordthailand er udsøgt

  På Khum Lanna vil morgenmaden være klar når du kommer tilbage fra morgenens oplevelser.

  Khum Lanna ligger midt i et område med mange rismarker, og Stedets koncept hedder også ”ris for livet”. Du vil om formiddagen lære om typerne af ris, se værktøjet der historisk set er blevet brugt til høsten og så får du forklaret hvordan risens fremtid i Thailand ser ud. Det hele drukner selvfølgelig ikke i historie fortællinger, for du skal nemlig også prøve kræfter med at dampe de lokale ”sticky rice” så du kan lave dem når du kommer hjem igen.

  Når du har prøvet kræfter med at tilberede risene helt perfekt, er det blevet tid til dagens frokost hvor der vil blive tændt op i grillen. Blandt de lækre tilbehør vil der være de ris du hjalp til med at lave tidligere på dagen.

  Eftermiddagen bliver brugt på en række selvvalgte udflugter af en times varighed. Du kan vælge mellem at deltage i én af følgende: Guidet cykeltur gennem Lanna områderne Lær at skære frugter ud i imponerende mønstre Urte dampbad der vil få dig til at slappe af efter nogle oplevelsesrige dage En varm terapeutisk urte massage bestående af 8 forskellige og lokale urter.

  Hver aktivitet tager ca. én time og du kan til vælge endnu en for et mindre beløb, hvis du ønsker dette. Vil du gerne se området på egen hånd, er cykler til fri afbenyttelse.

  Omkring klokken 16:00 vil du blive hentet af chauffør der kører dig tilbage til dit hotel i Chiang Mai.

   

  Doi Suthep Chiang Mai

  Doi Suthep Chiang Mai

  Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Efter vandreturen i Nordthailands smukke natur, vender du tilbage til Chiang Mai, hvor du har 2 nætter mere på Banthai Village. Her kan du blandt andet tage på en byrundtur og få mere at vide om områdets lange historie, eller du kan tage en tur rundt til nogle af byens hele 300 templer. Det mest imponerende er Doi Suthep templet, som ligger smukt placeret på en bjergtop og templet er med sine gyldne pagoder bestemt et besøg værd.

  Koh Yao Yai

  6 nætter – Koh Yao Yai Village

  Afslapning i hængekøjen på Koh Yao

  Afslapning i hængekøjen på Koh Yao

  Nu begynder den andel af turen, som er noget helt andet end oplevelsen i Nordthailand. Du bliver kørt til lufthavnen i Chiang Mai og flyver direkte til Phuket – det tager ca. 1½ time. Her venter endnu en repræsentant med endnu et skilt og endnu en bil. Denne gang bliver du kørt til havnen hvorfra du skal sejle til havnen på Koh Yao Yai. Det er hotellets egen båd og fra havnen til hotellet er der ca. 15 minutter.
  Koh Yao Yai Village er et “natur-venligt” hotel og de fleste værelser ligger spredt mellem træerne på den store grund. Nogle ligger tættere på vandet og har delvis havudsigt og der findes også store familieværelser med god plads til både børn og voksne.

  Strand terrasse

  Strand terrasse på Koh Yao Yai Village

  Der er stille og fredeligt på resortet og du skal ikke forvente restauranter og butikker i nærheden. Her er 2 swimingpools og en lidt stenet strand – specielt, når det er lavvandet. Her er den fineste udsigt over bugten med småøer og kalkstensklipper og et ophold her er i den grad Slow. Du kan leje cykler og cykle rundt på øen, men du kan også sejle på ture til spændende strande og øer i området. Der er mange gode snorkling steder rundt om Koh Yao-øerne. Du kan læse mere om Koh Yao Yai Village og se flere billeder fra hotellet ved at klikke på “Koh Yao Yai Village” i menuen til højre.


   

  Deluxe værelse

  Deluxe værelse

  Der er god plads på alle værelserne, som er enkelt indrettede med hvide vægge og masser af træ fra området. Restauranten ligger ved vandet og har et glimrende udvalg af både lokale og europæiske retter. Du kan også finde et par lokale restauranter i de meget lokale byer, der findes på Koh Yao Yai. Tager du på ture er der ofte frokost med i dem.

  Ud over at slappe af og komme ned i tempo, er det en god ide at tage rundt på Koh Yao Yai. Der er ikke en hel masse at se, men du kan se livet på landet i Thailand på en ø, hvor mange er beskæftiget med fiskeri. Der er små havne rundt om øen og inden i landet kommer du igennem små landsbyer. På Koh Yao er alting meget stille og derfor et perfekt sted af slutte ferien inden det går hjem til hverdagen igen.


   

  Hjem til Danmark eller et par dage i Bangkok

  Tag på udflugt til det farverige flydende marked

  Tag på udflugt til det farverige flydende marked

  Efter 12 dejlige og oplevelsesrige dage i Thailand er det ved at være tid, at komme hjem til Danmark. Du bliver sejlet til Phuket og bliver kørt det sidste stykke til lufthavnen sidst på eftermiddagen og flyver med Thai Airways til Bangkok. Her er nogle timers ventetid, inden du skal videre til København kl. 01.20. Du kan også vælge at tage et par dage i Bangkok inden hjemrejsen. Det vil vi gerne fortælle dig meget mere om.

 • Dag til dag program

  Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Afgang fra Bangkok kl. 07.55 og ankomst i Chiang Mai kl. 09.15. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.

  Dag 2-4
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i Superior værelse

  Dag 4-6
  2 nætters lokale oplevelser i Nordthailand

  Dag 6-8
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i Superior værelse

  Dag 8
  Transport til lufthavnen i Chiang Mai og fly til Phuket. Modtagelse i lufthavnen og transport med bil og båd til hotellet på Koh Yao Yai.

  Dag 10-14
  6 nætter på Koh Yao Yai Village på Koh Yao Yai i Deluxe Bungalow

  Dag 14
  Transport med båd og bil fra Koh Yao Yai til lufthavnen på Phuket og fly til Bangkok først på aftenen

  Dag 15
  Afgang fra Bangkok kl. 01.20 med ankomst i København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “Lokale oplevelser og ø-ferie”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01maj-21jun 14.800 18.100 14.600 12.200 10.400 1.400
  22jun-08jul 16.000 19.300 15.800 13.100 11.300 1.600
  09jul-31aug 15.200 18.400 14.900 12.400 10.600 1.500
  01sep-30sep 14.800 18.100 14.600 12.200 10.400 1.400
  01okt-31okt 14.800 18.100 14.600 12.200 10.400 1.400
  01nov-13dec 16.200 20.200 15.600 12.500 10.700 1.500
  14dec-31dec 21.000 26.800 19.900 14.900 13.100 2.100
  2019
  01jan-28feb 17.400 21.800 16.700 13.200 11.300 1.600
  01mar-31mar 16.200 20.600 15.500 12.300 10.400 1.400
  01apr-30apr 15.800 19.900 15.200 12.300 10.400 1.400

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways via Bangkok til Chiang Mai og fra Phuket via Bangkok til København
  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Smile Airways fra Chiang Mai til Phuket
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne (Thai Airways)
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Alle transporter til og fra lufthavne og hoteller.
  • 2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai i Superior værelse
  • 3 dage / 2 nætters lokale oplevelser i Nordthailand
  • 2 nætter igen på Banthai Village i Chiang Mai i Superior værelse
  • 6 nætter på Koh Yao Yai Village på Koh Yao i Deluxe Bungalow
  • Morgenmad på hotellerne
  • Helpension på 3 dages turen i Nordthailand (ekskl. drikkevarer)

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai. Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways