Nogle gange kommer du til steder, hvor det ser ud til, at tiden har stået stille i årtier. Denne rejser tager sin begyndelse på præcis sådan et sted. Munke i gaderne, Mekongfloden der løber forbi byen, den franske kolonistil og de mange utrolige templer bidrager til den utrolige og fjernøstlige atmosfære. Rejseforslaget indeholder også Siem Reap med Angkor ruinerne samt badeferie i tropeparadiset på Koh Rong.

 • Kaoh Touch på Koh Rong byder på farverig stemning helt nede i vandkanten
 • Ved nytår, som fejres i april, afholdes cermonier i Buddha grotten
 • Marked i Luang Prabang med tempel som baggrund
 • Pak Ou grotten en kort sejltur fra Luang Prabang
 • Munk i Ta Prohm templet i Angkor
 • Tetrameles træer har overtaget ruinerne i Angkor i Cambodja
 • Hvor skal du stå for at tage det ikoniske billede af Angkor Wat? Det ved vi!
 • Stranden foran hotellet er helt fantastisk og der er ingen store hoteller som naboer
 • De mindste tropeøer har mindre plads og du skal derfor bestille i god tid
 • Poolen på Blue Lime hotel i Phnom Penh
 • "Killing fields" i Cambodjas hovedstad er en barsk og hjerteknusende oplevelse

“Historiske byer og stemningsfyldte tropeøer” er en rejse, der kombinerer noget af det bedste kultur og natur, Laos og Cambodja har at byde på med en traditionel og afslappende badeferie ved turkisblåt hav i det sydlige Cambodja. Oplev “Tak Bat”, hvor munkene går gennem Luang Prabangs gader tidligt om morgenen hver dag klokken lidt i 5for at samle almisser ind fra byens befolkning. Dette er en af byens mest autentiske traditioner, og den er stadig yderst hellig og betydningsfuld, for både munkene og den almene befolkning. Spis frokost på en af de mange caféer i byens hyggelige kerne, hvor den franske kolonistil er tydelig og maden er asiatisk med et fransk touch. Er du eventyrlysten og mener at du kan lide alt slags alkohol, så skal du prøve den laotiske whisky, hvor alene udseendet kan få selv den mest garvede whisky-drikker til at rykke et skridt tilbage. I flaskerne findes nemlig et udvalg af lokalt dyreliv. Både slanger, skorpioner – og det der er værre – svømmer rundt i flaskerne. OBS. Husk at disse flasker under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos.

Når du har haft nogle oplevelsesrige og anderledes dage i Laos, er det tid til at tage mod syd til Siem Reap i Cambodja. Siem Reap er kendt for sit imponerende tempelkompleks, hvor det mest kendte tempel bærer navnet Angkor Wat. Fra Siem Reap flyver du videre ned til Sihanoukville, der er landets største havneby, hvorfra du sejler ud til Koh Rong, der sammen med naboøen Koh Rong Samloem, udgør et lille og meget ukendt stykke af paradis. I løbet af det 3 nætter lange ophold på Koh Rong står den på afslapning, smukt turkisblåt vand og middage med fødderne i det hvide sand. Rejsen ender i Cambodjas farverige og til tider kaotiske hovedstad Phnom Penh. Her finder du bl.a. kongepaladset, imponerende templer, frygtelige eksempler på Khmer Rouge brutale styre i 1970’erne og kæmpe markeder.

Kort over rejsens destinationer

 

 

 • Luang Prabang

  4 nætter – My Dream Boutique Resort

  Munke i gaderne er bestemt ikke noget særsyn

  Du flyver med Thai Smile eller Bangkok Airways det sidste stykke til Luang Prabang. Ved ankomst vil du blive mødt af vores lokale repræsentant og kørt til dit hotel i byen. Turen fra lufthavnen til hotellet tager ca. 10 minutter, og så befinder du dig meget tæt på denne utrolige bys centrum. Du skal være i Luang Prabang i 4 nætter, så du har tid til at opleve byen og livet omkring, i præcis det tempo du ønsker, inden turen går nordpå ad Mekong floden. Vil du gerne have styr på udflugterne i Luang Prabang hjemmefra, så du ikke spilder tid med at organisere dem selv, så kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med dette.


  Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang.

  Luang Prabang er et mix af europæisk arkitektur, asiatisk kultur og et køkken, der er inspireret af det bedste fra to verdener. Det gør byen helt unik og lige meget hvilket hjørne du runder, venter der nye spændende oplevelser. I Luang Prabang skal du blandt andet se templerne i bymidten, det imponerende vandfald Kuang Si lidt udenfor byen og selvfølgelig skal du heller ikke være foruden en tur til byens markeder, lige fra de lokale markeder om morgenen, til det fantastisk oplyste natmarked hver aften i byens historiske centrum. Længere udenfor byen finder du desuden flere store oplevelser og eventyr langs med floden.


  Pak Ou cave “de tusind Buddhaers grotte”

  Lidt oppe ad Mekong floden vil du kunne opleve en lille by hvor den Laotiske whisky fremstilles og her får du forklaret hele processen bag, mens det også er muligt at få smagt de gyldne, og ret så eksotiske dråber. Laotisk whisky er desuden berømt for at indeholde et udvalg af eksotiske dyr som slanger, skorpioner osv. Husk at flaskerne under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos. Også andre lokale produkter som Mekong silke, er noget som de lokale meget gerne vil sælge til dig, og de farverige tørklæder er bestemt også svære at modstå. Lidt længere oppe af floden kommer du til Pak Ou Caves. De 2 grotter bliver også kaldt for “de tusinde Buddhaers grotte”. Tilsammen indeholder de mere end tusinde Buddha-statuer som alle er placeret i grotten, fordi de lokale mener, at de har mistet deres kræfter. Synet i grotten er spektakulært og samtidig har du den mest fantastiske udsigt over Mekongfloden og de mange lokale slowboats, der ligger til kaj nedenfor.

  Siem Reap

  3 nætter – Steung Hotel

  Steung hotel i Siem Reap

  Efter en stor bue udenom byen lander flyet fra Luang Prabang i Siem Reap. Den store bue skyldes at fly ikke må lande eller lette mod nord for at beskytte ruinbyen Angkor, som ville befinde sig umiddelbart under flyenes bane, hvis de fløj den vej. Du får derfor ikke set de mange templer fra luften ved at flyve ind til Siem Reap, men har du interesse for templerne er der rig mulighed for at komme tæt på dem under besøget. Visumansøgningen og godkendelsen foregår uden problemer i lufthavnen, hvorefter du bliver hentet af en chauffør og kørt til hotellet i byens centrum.


  En Tuk Tuk i Cambodja kaldes en “remork”

  Hotellet er et udmærket 4-stjernet hotel, der ligger direkte i byens centrum og kun et stenkast fra den gamle overdækkede markedsplads. Markedet er stadig i brug og summer af liv fra tidligt om morgenen til sent om aftenen. Om aftenen bliver gaderne ved siden af markedet spærret af og “pubstreet” åbner. Her ligger spisesteder, barer, pubber og meget mere side om side og danner rammen om et skønt mix af mennesker og kulturer. Hele byen er fuldstændig sikker at færdes i, og de lokale er meget hjælpsomme og imødekommende på gaden. I forbindelse med ture til Angkor Thom og Angkor Wat kan du sagtens hyre en tuk tuk chauffør for en dag til 20 USD. Pris højere end 20 dollars er overpris og er prisen lavere, skal du også være skepisk. Du kan også booke ture til Angkor gennem os eller via hotellet i Siem Reap.

  Angkor

  Munk i Ta Prohm templet I Angkor

  Angkor er meget mere end Angkor Wat. Selvom dette tempel er det største og så absolut det mest berømte, så er der i hele Angkor-området mere end 600 helt eller delvist udgravede templer. Derudover mener man at have optegninger, der viser yderligere hundreder af templer. Omkring 60 templer er lige nu mulige for turister at besøge. Og da 5-10 steder er hvad du skal regne med at kunne nå på en dag, er der så absolut rigeligt til flere dages eventyr. Det er muligt at købe både 1 og 3 dages billetter alt afhængig af, hvor meget tid du har, og hvor meget Angkor trækker i dig.

  Angkor Wat skal fotograferes fra de to søer foran templet

  De mest besøgte templer inkluderer Ta Prohm, der er kendt for de enorme tetramelestræer, der nærmest vokser direkte ud af ruinerne og for sin rolle i den første “Tomb Raider” film fra 2001. Ta Prohm kan være et godt sted at begynde turen rundt i Angkor, da antallet af turister stiger stødt i løbet af dagen. Angkor Thom er et andet af de steder, der skal ses. Angkor Thom er selve byen Angkor og indenfor murerne er der en række templer med stor historisk værdi. Højdepunktet for de fleste er selvfølgelig Angkor Wat og det er med god grund, for det er et imponerende bygningsværk og det er så stort at der er over en kilometer fra den ene side til den anden. Det er meget imponerende, men husk at du heller ikke må snyde dig selv for Bayontemplet, der imponerer med sine over 200 kæmpeansigter, der er hugget ind i templet. Du kan læse meget mere om disse og andre nævneværdige templer ved at klikke på “Angkor” under destinationer i menuen til højre (nederst hvis du bruger mobil eller tablet).


  Koh Rong

  3 nætter – Sok San Beach Resort

  Koh Rong er både fredfyldte strande og fredfyldte fiskerlandsbyer

  Efter nogle dage i Siem Reap, der har stået i templernes og Angkors tegn, er det blevet tid til at forlade byen til fordel for afslapning på Cambodjas svar på paradis, nemlig Koh Rong. Du flyver fra Siem Reap til Sihanoukville, som er en tur på godt en time og i lufthavnen bliver du hentet af en chauffør, der kører dig til havnen. På havnen har hotellet en lille udendørs lounge, hvor check-in klares med det samme, inden du går ombord på hotellets private speedbåd. I løbet af den 1 time lange sejltur lægger du den lidt triste havneby bag dig og ankommer til det smukke paradis på Koh Rong.


  Stranden foran hotellet set fra vandet

  Du ankommer til en 7 kilometer lang og helt fantastisk sandstrand med navnet Sok San Beach, hvoraf hotellet også har sit navn. Der ligger kun få hoteller langs stranden, og det kan hurtigt ses, at byggefeberen endnu ikke har ramt denne fantastiske strand, som dermed stadig har noget uspoleret over sig. Hotellet har sin egen kaj, hvor båden lægger til og derfra er der kun ganske få skridt til receptionen, hvor du får udleveret nøglen til dit værelse.

  Hele hotellets grund består stort set af sand og lige fra det øjeblik, du stiger af båden, kan du godt lægge skoene væk og nyde at kunne færdes overalt, uden andet end et par badetøfler som maksimum. Her er der ingenting, du skal nå, og afslapning er nøgleordet under opholdet.

  Nogle af værelserne er fuldstændig i bambus

  Værelserne på hotellet er en blanding af det moderne og det traditionelle. Der er kaffe, te og en liter vand på værelset til fri afbenyttelse, 24 timers elektricitet, sikkerhedsboks samt myggenet over de ganske udmærkede senge, der findes på værelserne. På værelset vil du opdage, at noget så normalt som fladskærms-tv og telefoner er en mangelvare, men en mangel, som sagtens kan undværes i de dage, du bor her, og som i øvrigt på ingen måde ville passe ind i de charmerende bygninger.

  Standardværelserne er relativt små og derfor er der ikke plads til ekstra personer. Rejser du sammen med flere personer vil værelset derfor blive skiftet ud med et større. Der findes værelser med plads til 3 og 5 personer på hotellet.


  Tæt på Sok San Resort ligger en lille fiskerby

  Ikke langt fra hotellet ligger den lille fiskerby Sok San, som også er strandens navn. Byen har nogle hundrede indbyggere og befolkningen lever hovedsageligt af fiskeri og de afgrøder, der kan gro i den sandede jord. De lokale er meget høflige og gengælder hurtigt den interesse, der bliver vist dem og det liv, der leves herude langt fra alting. I byen, der indtil for nyligt kun var forsynet med strøm fra 18 til 21, findes nu nogle simple restauranter og barer, hvor du også kan tage plads i behagelige stole på stranden og se solnedgangen. Hotellets restaurant køber i øvrigt friskfangede fisk og skaldyr af byens fiskere hver dag, og det gør maden på hotellet til en udsøgt oplevelse.


  Phnom Penh

  2 nætter – Blue Lime Hotel

  Poolen på Blue Lime hotel i Phnom Penh

  Turen fra Koh Rong til Phnom Penh foregår med båd det første stykke til Sihanoukville og derfra videre med bil til landets hovedstad. Her skal du bo på det lille hyggelige boutiquehotel, Blue Lime. Hotellet har kun 23 værelser, der alle er forskellige, da det er beliggende i en tidligere beboelsesejendom. Hotellet er et lille åndehul midt i den til tider hektiske hovedstad. Hotellet er gemt lidt af vejen og ligger væk fra veje og støj, selvom det stadig er centralt og kun få hundrede meter fra Royal Palace og lige overfor byens kunstakademi.

  Du skal være opmærksom på, at der ikke er nogen elevator på hotellet. En ansat sørger for at bære din bagage til og fra værelset.

  Superior værelserne på Blue Lime kan have op til 3 personer

  På hotellet finder du en lille restaurant, der serverer a la carte retter hele dagen, også om morgenen får du valget og kan sammensætte din morgenmad, som du ønsker. Restauranten har også en bar, der laver utroligt flotte og farverige drinks, der kan nydes ved den flotte pool, som du finder lige ved siden af baren og restauranten. Hotellet er så lille, at selv mange gæster hilser på hinanden, hvis de har boet der mere end et par nætter, og det er med til at give stedet sjæl og gøre det til den lille oase det i sandhed er.
  Værelserne er pæne og alle er forskellige. Fælles for dem alle er dekorationen, som gør dem hyggelige og unikke hver for sig. Møbler, puder, gardiner og lamper er alle i forskellige lyse farver, mens væggene er hvide. Det hele er meget gennemført og personligt på samme tid.

  Grand Palace i Cambodjas hovedstad Phnom Penh

  Blandt de ting, der skal ses i Phnom Penh er Royal Palace, der på trods af det identiske navn med paladset i Bangkok, slet ikke ligner. Dels er paladset i Phnom Penh slet ikke ligeså stort og ej heller ligeså besøgt. Det er dog utroligt velplejet og fremstår glitrende i solen. Arkitekturen er klassisk asiatisk med flere overdådige templer, pavilloner til store taler samt statuer af Naga-slangen med de 7 hoveder, og Garudaen, et mystisk væsen, der har ligheder med både en fugl og et menneske. På trods af dette er der også spor efter de næsten 100 år under fransk kontrol, og den franske kolonistil skinner da også igennem flere steder, ligesom den i øvrigt gør i store dele af byen.

  “Killing fields” i Cambodjas hovedstad

  Cambodja har også været skueplads for nogle af moderne tids største forbrydelser mod menneskeheden og det er en hård historie, du bliver mødt af, hvis du besøger “killing fields” og torturfængslet “S-21” i byen. Disse to steder gemmer på grusomme fortællinger om de røde Khmerer der ledede Cambodja i 4 forfærdelige år og dræbte 1/5 del af landets befolkning i de år. Fængslet S-21 er i dag åbent for offentligheden og her kan du komme tæt på levevilkårene for de godt 14.000 mennesker, der var igennem på de 4 år, hvor fængslet var i brug. Ud af de mange mennesker var det kun 2 voksne og 3 børn, der overlevede mødet med S-21… Fængslet og killing fields uden for byen er bestemt værd at bruge en dag på at besøge.

  Hjem til Danmark eller…?

  Wat Arun ved Chao Phraya floden i Bangkok

  Efter en fantastisk rejse, der har bragt dig gennem historiske byer og forbi utrolige tropeøer er det ved at være tid at komme hjem til Danmark. Du flyver fra Phnom Penh om aftenen på den sidste dag og turen går via Bangkok til København. Du kan også vælge at tage et par dage i Bangkok inden hjemrejsen eller måske koble en uges badeferie på en rolig strand i Sydthailand på, så du kan bundfælde alle rejsens indtryk endnu mere. Der er flere muligheder for forlængelse af rejsen og disse muligheder vil vi meget gerne fortælle dig meget mere om.


 • Dag 1

  Afrejse København med Thai Airways* kl. 13.50 – 06.20

  Dag 2

  Ankomst Bangkok kl. 06.20. Bagagen er checket ind hele vejen til Luang Prabang (afhænger af flyselskab), så du skal bare gå fra det ene fly til det andet.
  Afgang fra Bangkok kl. 09.25 og ankomst i Luang Prabang kl. 11.35.
  Modtagelse i lufthavnen og transport til My Dream Resort, et stenkast fra byens centrum.

  Dag 2-6

  4 nætter i Classic værelse på My Dream Resort i Luang Prabang.

  Dag 6

  Transport fra hotellet i Luang Prabang til byens lufthavn samt fly til Siem Reap kl. 13.50
  Ankomst i Siem Reap kl. 16:05 og transport til hotellet.

  Dag 6-9

  3 nætter i Superior værelse på Steung Hotel i Siem Reap.

  Dag 9

  Transport fra hotellet i Siem Reap til byens lufthavn og derfra fly videre til Sihanoukville ved Cambodjas kyst. Ved ankomst til Sihanoukville lufthavn vil du blive mødt af din chauffør, der sørger for at du kommer frem til Koh Rong med bil og båd.

  Dag 9-12

  3 nætter i standard værelse på Sok San Beach Resort på Koh Rong.

  Dag 11

  Transport fra hotellet til fastlandet og derfra videre til Cambodjas hovedstad Phom Penh i bil. Turen tager ca. 4 timer afhængig af lokale trafikforhold. Du vil ankomme til hotellet i Phnom Penh om eftermiddagen.

  Dag 11-14

  2 nætter i Superior værelse på Blue Lime Hotel i Phnom Penh.

  Dag 14

  Transport fra hotellet til lufthavnen og fly til Bangkok kl. 20:55
  Ankomst i Bangkok kl. 22:00

  Dag 15

  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på, at de lange flyrejser er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “Historiske byer og stemningsfyldte tropeøer”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  09jul-31aug 15.800 19.200 15.600 12.800 12.800 2.100
  01sep-30sep 15.400 18.900 15.300 12.500 12.500 2.100
  01okt-31okt 16.300 20.700 15.900 12.500 12.500 2.100
  01nov-13dec 16.300 20.700 15.900 12.500 12.500 2.100
  14dec-31dec 21.500 26.200 20.900 16.100 16.100 3.000
  2019
  01jan-28feb 18.300 22.800 17.800 13.900 13.900 2.400
  01mar-31mar 16.400 20.900 15.900 12.500 12.500 2.100
  01apr-30apr 16.300 20.600 15.800 12.500 12.500 2.100

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer:

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways og Bangkok Airways til Luang Prabang.
  • Flyrejse på økonomiklasse med Cambodia Angkor Air fra Siem Reap til Sihanoukville
  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways fra Phnom Penh til København
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Transport fra Luang Prabang lufthavn til My Dream Resort
  • 4 nætter på My Dream Resort i Luang Prabang (Classic værelse)
  • Transport fra My Dream Resort til Luang Prabang lufthavn
  • Transport fra Siem Reap lufthavn til Steung Hotel
  • 3 nætter på Steung Hotel i Siem Reap (Superior værelse)
  • Transport fra Steung Hotel til Siem Reap lufthavn
  • Transport fra Sihanoukville lufthavn til Sok San Beach Resort på Koh Rong
  • 3 nætter på Sok San Beach Resort på Koh Rong (Standard værelse)
  • Transport fra Sok San Beach Resort til Phnom Penh
  • 2 nætter på Blue Lime Hotel i Phnom Penh
  • Transport fra Blue Lime Hotel til Phnom Penh lufthavn
  • Morgenmad på hotellerne

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand og andre asiatiske destinationer.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

   

   


  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai (2017). Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.