“Fra Siam til Angkor – En opdagelsesrejse” bringer dig rundt om store dele af Sydøstasien med besøg i både Thailand, Laos og Cambodja. Kom tæt på den gyldne trekant i Nordthailand, oplev en af verdens vilde floder på en 2 dages sejltur ned ad Mekongfloden i Laos. Sidst men bestemt ikke mindst står du både overfor Angkor, en af antikkens mest berømte byer og Bangkok der er et af Asiens største metropoler og porten til Sydøstasien.

 • Hvor skal du stå for at tage det ikoniske billede af Angkor Wat? Det ved vi!
 • Og lokal kultur
 • Laotisk slowboat på Mekong floden
 • Slowboat på Mekong floden
 • Aftnerne i Luang Prabang i Laos er utroligt stremningsfyldte
 • Kuang Si Falls udenfor Luang Prabang i Laos
 • Langs floden i Luang Prabang ser du alt fra munke til Petanque spillere
 • Kom helt tæt på Angkors imponerende ruiner i Cambodja
 • Munk i Ta Prohm templet i Angkor
 • Wat Arun er et af Bangkoks mest kendte vartegn

“Fra Siam til Angkor – En opdagelsesrejse” er en rejse, der giver dig mulighed for at komme helt tæt på den tidligere så berygtede “gyldne trekant”. Engang hjemsted for kriminelle og nu et uspoleret område med skov og små idylliske byer. Centrum for området er Chiang Rai hvor du begynder rejsen. Byen er ikke specielt stor og du mærker hurtigt at den føles meget lokal og anderledes. Et sted hvor du virkelig mærker dette er på byens natmarked hvor madboderne byder på meget andet end ris og nudler.. Fra Chiang Rai går rejsen videre til Huay Xai i Laos, en søvnig lille grænseby hvor der ikke sker meget. Herfra begynder et “flodkrydstogt” der over 2 dage bringer dig til en af de mest unikke og hyggelige byer sydøstasiatiske område, nemlig Luang Prabang.

Luang Prabang er en af Laos mest berømte byer, og samtidig er den placeret på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sin klassiske, franskinspirerede arkitektur, mange autentiske traditioner og utrolige beliggenhed. Er du eventyrlysten og mener at du både kan klare stærk mad alt slags alkohol, så skal du prøve en laotisk papaya salat (Meget stærk!!) hvor der bestemt ikke er sparet på de friske chilli frugter. Du vil sandsynligvis have brug for at skylle denne utroligt lækre, men stærke ret ned, og det kan passende gøres med et glas laotisk whisky. Dog er den lidt speciel og alene udseendet kan få selv den mest garvede whisky-drikker til at rykke et skridt tilbage. I flaskerne findes nemlig et udvalg af lokalt dyreliv. Både slanger, skorpioner og det der er værre svømmer rundt i flaskerne.

OBS. Husk at disse flasker under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos.

Når du har haft nogle oplevelsesrige og anderledes dage i Laos, er det tid til at tage mod syd til Siem Reap i Cambodja. Siem Reap er kendt for sit imponerende tempelkompleks, hvor det mest kendte tempel bærer navnet Angkor Wat. Templet er så berømt at det ofte refereres til som “som verdens 8. vidunder” og når du besøger stedet vil du hurtigt forstå hvorfor. Det er en ganske imponerende oplevelse at gå rundt blandt de enorme tempel ruiner og høre de mange historier der både er imponerende og vanvittige på en og samme tid. Rejsen ender med et ophold i Bangkok hvorfra det er muligt at forlænge med badeferie i Sydthailand og det vil vi meget gerne fortælle dig mere om.
Du kan også læse mere om denne utrolige rejse gennem 3 lande ved at klikke på “Beskrivelse af rejsen” herunder.

 • Chiang Rai

  3 nætter – The Legend Chiang Rai Resort

  Pool område på The Legend Chiang Rai Resort

  Chiang Rai er porten til den mere ukendte det af Nordthailand. Vandreture til den gyldne trekant udgår ofte fra byen og samtidig tiltrækker byen også rygsækrejsende fra nær og fjern der lokkes af byens stemning og dens placering tæt på naturen og grænserne til Myanmar og Laos. Chiang Rai er også det perfekte sted at blive levende igen efter en lang flyrejse fra København, da tempoet er et helt andet end i den sydlige del af Thailand som Bangkok og Phuket. Heroppe er der nemlig ingen stress at se noget sted.

  Hotellet du skal bo på ligger i et fantastisk grønt område lige ned til Kok floden som deler byen i 2. Centrum og natmarkedet ligger på samme side som hotellet.


  Wat Rong Khun i Chiang Rai

  Et af byens absolut største seværdigheder er det hvide tempel der på thai hedder Wat Rong Khun. Templet er simpelthen pyntet til en grad hvor det fremstår som noget af det mest unikke den buddhistiske verdens har at byde på. Ikke overraskende er templet knapt så populært blandt munke og lokale som det er blandt de besøgende. Hele byggestilen er meget alternativ og det er noget der viser sig allerede når du tager de første skridt mod indgangen. Her forcerer du nemlig en bro over “helvede” for at komme til templet. Inde i templet kan du også se nogle små unikke detaljer som fx et lille billede af Zidane der nikker Materazzi en skalle under VM finalen i fodbold i 2006. Så kan man jo tænke over hvilken forbindelse det mon har til buddhismen.

  Mekong River Cruise

  1 nat – Sanctuary Pakbeng Lodge

  Laotisk slowboat på Mekongfloden

  Du forlader Chiang Rai meget tidligt om morgenen og ankommer til grænsen mellem Thailand og Laos omkring klokken 8:30. Herfra skal du regne med at immigrationsformaliteterne tager ca. en time at gennemføre og når de er overstået vil en guide stå klar til at bringe dig til havnen på den laotiske side af grænsen. Fra havnen i Huay Xai begynder et 2 dage langt eventyr i slowmotion. Der sker nemlig ikke meget på vejen, men at rejse med en lokal “slowboat” og se hvordan livet glider forbi langs floden er i sig selv ganske imponerende. Alle måltider er inkluderet på den 2 dage lange tur og frokosten, som bliver serveret ombord på båden er tilberedt af familien der ejer- og bor på båden. Konen og børnene sørger oftest for maden og passagerernes komfort, mens faren er kaptajn.

  En af mange små spændende landsbyer på turen

  Om eftermiddagen sejler båden ind til en lille landsby hvor børnene bader nøgne i floden, husene er bambushytter og kun et par fælleshuse er udsyret med elektricitet. Her vil du se hvordan livet i stor udstrækning leves langs Mekongflodens godt 5.000 kilometer lange løb. Børnene er nysgerrige og følger gladeligt efter dig når du går rundt i byen. Det er en stor oplevelse og samtidig en øjenåbner når du ser hvordan der sættes pris på selv de mest basale ting som vi normalt tager for givet i vores egen hverdag.


  Udsigt over Mekongfloden fra Pakbeng Lodge

  En times tid før solnedgang ankommer du til den lille by, Pakbeng der fungerer som overnatningssted for de rejsende mellem Huay Xai og Luang Prabang. Bådene må nemlig ikke sejle om natten og derfor er det ikke muligt at foretage rejsen på en enkelt dag. Du skal overnatte på Sanctuary Pakbeng Lodge, et hyggeligt sted der på nogle måder minder om et fransk landsted her midt ude i ingenting. Fra hotellets lounge område kan du nyde den storslåede solnedgang over Mekongfloden. Det er absolut en af rejsens mest imponerende syn på en god dag. Efter en komfortabel nat bliver du hentet umiddelbart efter morgenmaden og kørt til havnen hvor båden er klar til afgang.


  Ved nytår, i april, afholdes cermonier i Buddha grotten

  I løbet af formiddagen er det mest en transport strækning hvor der er god tid til fordybelse i rejsebogen om Luang Prabang som er bådens endelige destination og hvor du vil ankomme lige inden solnedgang. Først på eftermiddagen ankommer du til Pak Ou Caves. De 2 grotter bliver også kaldt for “de tusinde Buddhaers grotte”. Tilsammen indeholder de mere end tusinde Buddha statuer som alle er placeret i grotterne fordi de lokale mener at de har mistet deres kræfter. Synet i grotten er spektakulært og samtidig har du den mest fantastiske udsigt over Mekong floden og de mange lokale slowboats der ligger til kaj nedenfor.


  Fiskerbåde på Mekongfloden

  Sidste stop på turen til Luang Prabang er en lille by hvor den Laotiske whiskey fremstilles og her får du forklaret hele processen bag, mens det også er muligt at få smagt de gyldne, og ret så eksotiske dråber. Laotisk whiskey er desuden berømt for at indeholde et udvalg af eksotiske dyr som slanger, skorpioner osv. Husk at flaskerne under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos. Også andre lokale produkter som Mekong silke, er noget som de lokale meget gerne vil sælge til dig. Herfra er der kun en kort sejlads til Luang Prabang.

  Luang Prabang

  3 nætter – My Dream Boutique Resort

  Stemningsfyldt aften i Luang Prabang

  Du ankommer til Luang Prabang sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Ved kajen holder der en bil og venter så du hurtigt er på vej til dit hotel mens solens sidste stråler oplyser byen i et smukt orange skær. Hotellet ligger godt 10 minutters gang fra byens utrolige centrum. Du skal være i Luang Prabang i 3 nætter, så du har tid til at opleve byen og livet omkring, i præcis det tempo du ønsker, inden turen går sydpå til Cambodja. Vil du gerne have styr på udflugterne i Luang Prabang hjemmefra, så du ikke spilder tid med at organisere dem selv, så kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med dette.


  Kuang Si Falls udenfor Luang Prabang

  “Byen slog fuldstændig benene væk under mig. Jeg havde aldrig forestillet mig at en sådan oase fandtes her i den nordlige del af Laos. Det ene øjeblik står jeg lige foran et eventyrligt vandfald og det andet øjeblik befinder jeg mig i en grotte med over 1.000 Buddha statuer, som er havnet der fordi de lokale mener at de har mistet deres krafter. Luang Prabang er et eventyr i slowmotion selvom den har lidt Indiana Jones over sig når du står og ser munkene gå igennem byen i de tidlige morgentimer. Det er Frankrig og Asien der møder hinanden og det mystiske der møder det afslappede, det hele er et skønt og helt ubeskriveligt mix”
  Martin har besøgt Luang Prabang


  Marked i Luang Prabang med tempel som baggrund

  Luang Prabang er et skønt mix af europæisk arkitektur, asiatisk kultur og et køkken, der er inspireret af det bedste fra to verdener. Det gør byen helt unik og lige meget hvilket hjørne du runder, venter der nye spændende oplevelser. I Luang Prabang skal du blandt andet se templerne i bymidten, det imponerende vandfald Kuang Si lidt udenfor byen og selvfølgelig skal du heller ikke være foruden en tur til byens markeder, lige fra de lokale markeder om morgenen, til det fantastisk oplyste natmarked hver aften i byens historiske centrum. Længere udenfor byen finder du desuden flere store oplevelser og eventyr langs med floden. Efter 3 nætter i Luang Prabang flyver du sydpå til Cambodjas mest kendte by, Siem Reap.

  Siem Reap

  3 nætter – Treasure Oasis Hotel

  Siem Reap er hyggelig og let at komme rundt i

  Efter en stor bue udenom byen lander flyet fra Luang Prabang i Siem Reap. Den store bue skyldes at fly ikke må lande eller lette mod nord for at beskytte ruinbyen Angkor, som ville befinde sig umiddelbart under flyenes bane hvis de fløj den vej. Du får derfor ikke set de mange templer fra luften ved at flyve ind til Siem Reap, men har du interesse for templerne er der rig mulighed for at komme tæt på dem under besøget. Visum ansøgningen og godkendelsen foregår uden problemer i lufthavnen hvorefter du bliver hentet af en chauffør og kørt til hotellet tæt ved byens centrum.


  En Tuk Tuk i Cambodja er en knallert med en anhænger.

  Hotellet er et rigtig godt hotel med 3 en halv stjerne og så ligger det tæt på byens centrum og de 2 gamle markedshaller der stadig, den dag i dag, er i brug. Markederne summer af liv fra tidligt om morgenen til sent på eftermiddagen. Om aftenen bliver gaderne i byens centrum spærret af og det der er blevet kendt som “pubstreet” åbner. Her ligger spisesteder, barer, pubber og meget mere side om side og danner rammen om et skønt mix af mennesker og kulturer. Hele byen er fuldstændig sikker at færdes i og de lokale er meget hjælpsomme og imødekommende på gaden. I forbindelse med ture til Angkor Thom og Angkor wat kan du sagtens hyre en tuk tuk chauffør for en dag til 20 USD. Priser højere end 20 dollars er overpris og er prisen lavere skal du også være skepisk. Du kan også booke ture til Angkor gennem os eller via hotellet i Siem Reap.

  Angkor

  Munk i Ta Prohm templet i Angkor

  Angkor er meget mere end Angkor Wat. Selvom dette tempel er det største og så absolut det mest berømte, så er der i hele Angkor området mere end 600 helt eller delvist udgravede templer. Derudover mener man at have optegninger der viser yderligere hundreder af templer. Omkring 60 templer er lige nu mulige for turister at besøge. Og da 5-10 steder er hvad du skal regne med at kunne nå på en dag, er der så absolut rigeligt til flere dages eventyr. Det er muligt at købe både 1 og 3 dages billetter alt afhængig af hvor meget tid du har og hvor meget Angkor trækker i dig.

  Angkor Wat skal fotograferes fra de to søer foran templet

  De mest besøgte templer inkluderer Ta Prohm, der er kendt for de enorme tetrameles træer der nærmest vokser direkte ud af ruinerne og for sin rolle i den første “Tomb Raider” film fra 2001. Ta Prohm kan være et godt sted at begynder turen rundt i Angkor da antallet af turister stiger stødt i løbet af dagen. Angkor Thom er en anden af de steder der skal ses. Angkor Thom er selve byen Angkor og indenfor murerne er der en række templer med stor historisk værdi. Højdepunktet for de fleste er selvfølgelig Angkor Wat og det er med god grund, for det er et imponerende bygningsværk og det er så stort at der er flere kilometer fra den ene side til den anden. Det er meget imponerende, men husk at du heller ikke må snyde dig selv for Bayon templet der imponerer med sine over 200 kæmpe ansigter der er hugget ind i templet. Du kan læse meget mere om disse og andre nævneværdige templer ved at klikke på “Angkor” under destinationer i menuen til højre. (nederst hvis du bruger mobil eller tablet).

  Bangkok

  3 nætter – Chatrium Riverside Hotel

  Efter en rundrejse i 3 lande der har budt på livgivende floder, UNESCO listede byer og et af verdens mest utrolige vidundere nærmer rejsen sig sin ende. Sidste stop på rejsen er Thailands hovedstad Bangkok. Du forlader Siem Reap tidligt om morgenen og bliver kørt til byens lufthavn hvorfra du flyver til Bangkok hvor du lander godt en time senere. I lufthavnen bliver du mødt af en chauffør der kører dig direkte til hotellet.

  Wat Phra Chetuphon i Bangkok

  Vi har valgt Chatrium Riverside Hotel, som ligger ved Chao Phraya floden i Bangkok. Det er 5-stjernet og du skal bo i en 1-bedroom suite med stue og soveværelse – og selvfølgelig med udsigt til floden, som kan nydes fra den store altan eller fra værelsets panoramavinduer. Chatrium har en båd, som sejler hver halve time lidt op ad floden til nærmeste Skytrain-station – Skytrain er en fin måde at komme rundt i Bangkok på. De næste par dage kan du bruge på at se templer og paladser, gå på markeder og i shoppingcentre, sejle på klongerne eller måske cykle en tur i de stille områder af Bangkok.

  Den sidste dag skal du af sted fra hotellet ca. kl. 21.00. Du bliver hentet i privat bil og kørt til lufthavnen. Thai Airways afgår til København ca. kl. 01.20 og ankommer kl. 07.40.

 • Dag 1

  Afrejse København med Thai Airways* kl. 13.50 – 06.20

  Dag 2

  Ankomst Bangkok kl. 06.20. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Rai, så du skal bare gå fra det ene fly til det andet.
  Afgang fra Bangkok kl. 08.25 og ankomst i Chiang Rai kl. 09.50.
  Modtagelse i lufthavnen og transport til The Legend Chiang Rai, der ligger lige ned til Kok floden.

  Dag 2-5

  3 nætter i Superior værelse på The Legend i Chiang Rai.

  Dag 5

  Transport fra hotellet i Chiang Rai til grænseovergangen i Chiang Khong og derfra over grænsen til Huay Xai i Laos.

  Dag 5

  Mekong River Cruise fra Huay Xai til Pakbeng. Undervejs vil der blandt andet være stop i en lille landsby.

  Dag 5-6

  1 nat på Sanctuary Pakbeng Lodge i Superior værelse.

  Dag 6

  Mekong River Cruise fra Pakbeng til Luang Prabang.

  Dag 6-9

  3 nætter på My Dream Resort i Classic værelse

  Dag 9

  Transport fra hotellet i Luang Prabang til byens lufthavn og herfra videre med fly til Siem Reap i Cambodja.
  Når bagagen er hentet vil du blive mødt af en chauffør der kører dig til hotellet i byen.

  Dag 9-12

  3 nætter på Treasure Oasis i Superior værelse

  Dag 12

  Transport fra hotellet i Siem Reap til byens lufthavn og herfra videre med fly til Bangkok kl. 09:20
  Fra lufthavnen i Bangkok bliver du kørt til hotellet

  Dag 12-14

  2 nætter på Chatrium Riverside Hotel i Grand Room Riverview værelse

  Dag 14

  Transport fra hotellet til lufthavnen i Bangkok

  Dag 15

  Afgang med Thai Airways klokken 01:20 og ankomst i København klokken 07:40

  *Dag til dag programmet er baseret på, at de kontinentale flyrejser er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på rejsen “Fra Siam til Angkor – en opdagelsesrejse”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01okt-31okt 16.200 19.800 16.400 11.600 11.500 1.700
  01nov-13dec 16.700 20.900 16.900 11.800 11.600 1.700
  14dec-31dec 22.100 26.800 22.000 15.400 15.200 2.600
  2019
  01jan-28feb 19.400 23.700 19.500 13.700 13.600 2.200
  01mar-31mar 16.800 21.100 16.900 11.800 11.600 1.700
  01apr-30apr 16.100 19.600 16.400 11.600 11.500 1.700
  01maj-27jun 14.600 17.800 14.800 10.700 10.600 1.400
  28jun-28jul 17.000 20.300 17.200 12.500 12.400 1.900
  29jul-31aug 14.600 17.800 14.800 10.700 10.600 1.400
  01sep-30sep 14.600 17.800 14.800 10.700 10.600 1.400
  01okt-31okt 14.800 18.300 15.100 10.700 10.600 1.400

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Både Laos og Cambodja kræver visum. Disse kan købes ved grænsen og i de største lufthavne. Prisen er ca. 40 USD pr. Visum og disse udgifter er ikke inkluderet i ovenstående prisliste. Kontakt os for yderligere information omkring visum.

  • Flyrejse på økonomiklasse med Thai Airways til Bangkok t/r
  • Flyrejser på økonomiklasse med Thai Smile Airways fra Bangkok til Chiang Rai og fra Siem Reap til Bangkok
  • Flyrejse på økonomiklasse med Vietnam Airlines fra Luang Prabang til Siem Reap
  • Alle flyskatter og afgifter
  • Mad og drikkevarer på flyrejserne
  • Bestilling af børne-/babymad på flyrejserne
  • Sædereservation
  • Transport fra Chiang Rai lufthavn til The Legend Chiang Rai Resort
  • 3 nætter på The Legend Chiang Rai (Superior værelse)
  • Transport fra The Legend Chiang Rai til grænseovergangen (Laos) i Chiang Khong
  • Transport fra grænseovergangen i Huay Xai til havnen
  • 2 dages flodkrydstogt på Mekongfloden og overnatning på Sanctuary Pakbeng Lodge (Superior værelse)
  • Transport fra havnen I Luang Prabang til hotellet
  • 3 nætter på My Dream Resort i Luang Prabang (Classic værelse)
  • Transport fra My Dream Resort til Luang Prabang lufthavn
  • Transport fra Siem Reap lufthavn til Treasure Oasis
  • 3 nætter på Treasure Oasis i Siem Reap (Superior værelse)
  • Transport fra Treasure Oasis til Siem Reap lufthavn
  • Transport fra Bangkok lufthavn til hotellet
  • 2 nætter på Chatrium Riverside Hotel (Grand Room Riverview)
  • Transport fra Chatrium Riverside til Bangkok lufthavn
  • Morgenmad på hotellerne (helpension på flodkrydstogtet på Mekongfloden)

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand og andre asiatiske destinationer.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

   

   


  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai (2017). Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Flyver til både Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai med kun et enkelt skift undervejs

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.