Luang Prabang og Krabi, Railay
15 dage/12 nætter

I den nordlige del af Laos finder du byen Luang Prabang, som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger utroligt smukt placeret lige på Mekong-flodens bred. Luang Prabang er uden tvivl en af de mest charmerende byer i Laos, og alene en tur i gaderne er en oplevelse. Laos ligger langt fra strande og turkisblåt vand, hvilket holder mange turister væk, men du kan få det hele på samme ferie, når du kombinerer afslappende kontraster med et touch af mystik i Laos med super badeferie ved nogle af Thailands smukkeste strande i Krabi.

 • Haw Pha Bang er det royale tempel i Luang Prabang
 • Buddhistiske statuer i alle udformninger findes overalt i Sydøstasien
 • Madbod på det farverige og kontrastfyldte natmarked i Luang Prabang
 • Kuang Si Falls i Luang Prabang
 • Langs floden i Luang Prabang ser du alt fra munke til Petanque spillere
 • My Dream Resort har modsat mange andre hoteller i Luang Prabang en pool
 • Classic værelse på det skønne My Dream Resort i Luang Prabang
 • Alle værelser på My Dream har terrasse eller balkon
 • Deluxe bungalow på Sand Sea Resort på Railay halvøen i Krabi
 • Railay West stranden foran Sand Sea Resort
 • Eventyr og oplevelser venter på Railay halvøen

*Klik på fanen “priser og datoer” under kortet for at se rejsens fra-priser*

“Afslappende kontraster med et touch af mystik” er en rejse, der kombinerer noget af det bedste af det nordlige Laos med en traditionel badeferie ved turkisblåt hav i Sydthailand. Oplev “Tak Bat” hvor munkene går gennem Luang Prabangs gader tidligt om morgenen klokken lidt i 5 hver dag for at samle almisser ind fra byens befolkning. Dette er en af byens mest autentiske traditioner, og den er stadig yderst hellig og betydningsfuld, for både munkene og den almene befolkning. Spis frokost på en af de mange cafeer i byens hyggelige kerne, hvor den franske kolonistil er tydelig og maden er asiatisk med et fransk touch. Er du eventyrlysten og mener at du kan lide alt slags alkohol, så skal du prøve den laotiske whisky hvor alene udseendet kan få selv den mest garvede whisky-drikker til at rykke et skridt tilbage. I flaskerne findes nemlig et udvalg af  lokalt dyreliv. Både slanger, skorpioner og det der er værre svømmer rundt i flaskerne.
OBS. Husk at disse flasker under ingen omstændigheder må medbringes på rejser ud af Laos.

Morgenrengøring foran et af de smukke templer i Luang Prabangs historiske bymidte

Når du har haft nogle oplevelsesrige og anderledes dage i Laos, er det tid til at tage ned til de behagelige strande i Sydthailand. Nærmere bestemt skal du skal til Railay-stranden, som for mange er den bedste strand i Krabi provinsen. Halvøen, som Railay stranden er en del af, er afskåret fra resten af provinsen af dramatiske kalkstensklipper. Klippernes placering betyder, at du kun kan sejle til halvøen, og at der ikke er nogen motoriseret trafik, hvilket betyder, at du har fødderne i sand dagen lang. Ao Nang, der er den mest besøgte ferieby i provinsen, ligger dog ikke længere væk end 10 minutter med en lokal longtail-båd.

Kort over rejsen