Doha-baserede Qatar Airways er verdens bedste flyselskab, og de opererer en flåde af ultramoderne fly til over 150 destinationer i hele verden. Du finder fire af disse i Thailand, mens du finder en enkelt i Cambodja. Herunder har vi samlet information om flyselskabet og hvordan det er at flyve med.

Flyv bl.a. med Airbus A380 fra Doha til Bangkok
Økonomiklasse på Qatar Airways Boeing 787-8 fly fra København til Doha. Rejser du med babyer vil du ofte få plads på forreste række.
“Oryx One” er Qatar Airways underholdningssystem som findes i alle sæder.
Der er skærme med et stort udvalg af underholdning i alle sæder
Kabinen i Qatar Airways Airbus A350-900 XWB der kan opleves på ruterne til København fra 1. august
De nye fly inkluderer blandt andet Airbus A350-900 som kan opleves fra København til Doha fra 1. august

Qatar Airways Boeing 787-8 Dreamliner

Qatar Airways er i 2017 kåret til det bedste flyselskab i verden og når først du har fløjet med dem, forstår du hvorfor. Der er det samme som hos de andre selskaber, men der er bare lidt mere af det hele.

Fra Københavns Lufthavn er der to daglige afgange med gode forbindelser til Thailand. På vejen fra Danmark er der flyskift i Doha ca. halvvejs på rejsen. Doha er hovedstaden i den lille oliestat Qatar og lufthavnen her er helt ny og blandt de mest effektive i verden. Det er derfor en meget moderne lufthavn med butikker, restauranter, cafeer, gratis Wi-Fi, og hvis du rejser med børn, kan du også låne en klapvogn.

På nuværende tidspunkt flyver Qatar Airways fra Hamad International Airport i Doha til Bangkok, Phuket og Krabi i Thailand. Der er fire daglige fly mellem Doha og Bangkok, hvor der både bruges Boeing 777-300 ER fly og superjumboen Airbus A380.

Fly
Qatar Airways har en af de mest moderne flyflåder med bl.a. Airbus A380 og Boeing 787 Dreamliner. I disse moderne fly får du en behagelig rejse, uanset om du rejser på økonomiklasse eller på business class. Selskabets business class er flere år i træk kåret som den bedste i verden og nogle gange er der tilbud, som gør det økonomisk opnåeligt at få en kongelig oplevelse på flyveturen. Fra 1. august kan du opleve de splinternye Airbus A350-900 XWB mellem København og Doha.

På både økonomiklasse og businessclass kan du høre musik, spille spil og se de nyeste film og tv-serier. Der er masser af timers underholdning for både børn og voksne i det prisvindende underholdningssystem kaldet “Oryx”. Fjernbetjeningen til din personlige skærm er en lille håndhånd LCD skærm, som er nem at bruge, og ved hvert sæde er det også muligt, at oplade din mobiltelefon og tablet via et usb stik. Derudover har nogle af selskabets fly også Wi-Fi forbindelse, som dog koster penge, hvis du bevæger dig ud over det kvarter, der tilbydes uden beregning.

Qatar Airways flyver med følgende flytyper på ruterne:

  • Boeing 787-800 mellem København – Doha // Doha – Chiang Mai // Doha – Phuket
  • Boeing 777-300 ER mellem Doha – Bangkok // Doha – Phuket
  • Airbus A330-200 mellem Doha – Krabi // Doha – Phnom Penh
  • Airbus A340-600 mellem Doha og Bangkok
  • Airbus A380-800 mellem Doha – Bangkok
  • Airbus A350-900 XWB mellem København og Doha (fra 1. august)

Qatar Airways

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
På flyrejserne med Qatar Airways er måltider samt drikkevarer inkluderet i prisen og på økonomiklasse kan du oftest vælge mellem 2 forskellige retter. Har du brug for specialmad, skal du gøre opmærksom på det ved bestilling af rejsen og så kan dette også klares. Dette gælder ligeledes hvis du rejser med børn, hvor der kan bestilles babymad til børn der er 0-2 år og børnemad til børn der er 2-11 år.
Sidst, men ikke mindst, er sædereservation også inkluderet i prisen, så du skal ikke have penge op ad lommen, når du og familien gerne vil have sæder ved siden af hinanden. Har du specielle ønsker til sæder kontakt os da herom.

Samarbejdspartnere
Qatar Airways samarbejder med en række flyselskaber verden over, så du kan komme helt frem til din endelige destination selvom Qatar Airways ikke har en rute dertil. Det betyder med andre ord at du kan komme helt frem på den samme billet. Fra Bangkok kan du fx. flyve med både Thai Airways og Bangkok Airways til indenrigs destinationer i hele Thailand.

Skytrax
Skytrax er navnet på den organisation der hvert år kårer verdens bedste flyselskaber indenfor forskellige kategorier. Skytrax Awards er luftfartens svar på Oscar uddelingen og tages yderst seriøst af selskaberne. De giver også flyselskaberne stjerner målt på en række parametre. Qatar Airways har den højeste rating, nemlig fem stjerner, mens der kun er et enkelt ét stjernet flyselskab i verden, nemlig nordkoreanske Air Koryo.

I 2017 har Skytrax bl.a. kåret Qatar Airways som vinder for “verdens bedste flyselskab” og “verdens bedste businessclass”.

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere.

Kort over Qatar Airways rutenet fra København til Thailand og Cambodja via Doha