Doha-baserede Qatar Airways er et af verdens bedste flyselskaber, og de flyver en flåde af ultramoderne fly til over 150 destinationer i hele verden. Du finder fem af disse i Thailand, en enkelt i Cambodja samt en enkelt på Sri Lanka. Herunder har vi samlet lidt praktisk information om flyselskabet og hvordan det er at flyve med.

Boeing 777-300 er blandt Qatar Airways største fly
Flyv bl.a. med Airbus A380 fra Doha til Bangkok
Kabinepersonalet hos Qatar Airways er meget hjælpsomme
Der er skærme med et stort udvalg af underholdning i alle sæder
Boeing 777-300 ER fra Qatar Airways
En Qatar Airways Boeing 777-300 ER i Dohas internationale lufthavn
Økonomiklasse på Qatar Airways Boeing 787-8 fly, der flyver mellem København og Doha i sommerhalvåret
“Oryx One” er Qatar Airways underholdningssystem som findes i alle sæder.
Boeing 787 Dreamliner i Doha

Qatar Airways er i 2018 kåret til det næstbedste flyselskab i verden og når først du har fløjet med dem, forstår du hvorfor. Der er det samme som hos de andre selskaber, men det meste er bare lidt bedre.

Fra Københavns Lufthavn er der to daglige afgange med gode forbindelser til Thailand. På vejen fra Danmark er der flyskift i Doha ca. halvvejs på rejsen. Doha er hovedstaden i den lille oliestat Qatar og lufthavnen her er helt ny og blandt de mest effektive i verden. Det er derfor en meget moderne lufthavn med butikker, restauranter, cafeer, gratis Wi-Fi, og hvis du rejser med børn, kan du også låne en klapvogn helt gratis.

På nuværende tidspunkt flyver Qatar Airways fra København til Doha 2-3 gange om dagen med enten Boeing 787-8, Airbus A350-900 XWB eller Boeing 777-300 ER. Hvilken flytype der bruges afhænger af efterspørgslen i perioden.

Qatar Airways bruger blandt andet Airbus A350-900 på ruter til København. Der flyves også med Boeing 777-300 ER og 787-8 Dreamliner

Fly
Qatar Airways har en af de mest moderne flyflåder med bl.a. Airbus A380 og Boeing 787 Dreamliner samt Airbus nyeste skud på stammen A350 XWB som flyselskabet også var søsætningskunde for. I disse moderne fly får du en behagelig rejse, uanset om du rejser på økonomiklasse eller på business class. Selskabets business class er flere år i træk kåret som den bedste i verden og nogle gange er der tilbud, som gør det økonomisk opnåeligt at få en kongelig oplevelse på flyveturen. Fra 1. oktober skruer Qatar Airways op for kapaciteten med flere sæder på businessclass og på økonomiklasse.

På både økonomiklasse og businessclass kan du høre musik, spille spil og se de nyeste film og tv-serier. Der er masser af timers underholdning for både børn og voksne i det prisvindende underholdningssystem kaldet “Oryx”. Fjernbetjeningen til din personlige skærm er en lille håndhånd LCD skærm, som er nem at bruge, og ved hvert sæde er det også muligt, at oplade din mobiltelefon og tablet via et usb stik. Derudover har nogle af selskabets fly også Wi-Fi forbindelse, som dog koster penge, hvis du bevæger dig ud over det kvarter, der tilbydes uden beregning.

Boeing 787 Dreamliner i Doha

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
På flyrejserne med Qatar Airways er måltider samt drikkevarer inkluderet i prisen og på økonomiklasse kan du oftest vælge mellem 2 forskellige retter. Har du brug for specialmad, skal du gøre opmærksom på det ved bestilling af rejsen og så kan dette også klares. Dette gælder ligeledes hvis du rejser med børn, hvor der kan bestilles babymad til børn der er 0-2 år og børnemad til børn der er 2-11 år.
Sidst, men ikke mindst, er sædereservation også inkluderet i prisen, så du skal ikke have penge op ad lommen, når du og familien gerne vil have sæder ved siden af hinanden. Har du specielle ønsker til sæder kontakt os da herom.

Samarbejdspartnere
Qatar Airways samarbejder med en række flyselskaber verden over, så du kan komme helt frem til din endelige destination selvom Qatar Airways ikke har en rute dertil. Det betyder med andre ord at du kan komme helt frem på den samme billet. Fra Bangkok kan du f.eks. flyve med både Thai Airways og Bangkok Airways til indenrigs destinationer i hele Thailand.

Skytrax
Skytrax er navnet på den organisation der hvert år kårer verdens bedste flyselskaber indenfor forskellige kategorier. Skytrax Awards er luftfartens svar på Oscar uddelingen og tages yderst seriøst af selskaberne. De giver også flyselskaberne stjerner målt på en række parametre. Qatar Airways har den højeste rating, nemlig fem stjerner, mens der kun er et enkelt ét stjernet flyselskab i verden, nemlig nordkoreanske Air Koryo.

I 2018 har Skytrax bl.a. kåret Qatar Airways som vinder for “verdens bedste businessclass” og “verdens bedste businessclass sæde”.

Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere.

Kort over Qatar Airways rutenet fra København til LIVE Travels destinationer via Doha