Lao Airlines er det statsejede flyselskab i Laos, som primært flyver til indenrigsdestinationer fra lufthavnene i Vientiane og Luang Prabang. Derudover kan du også flyve med Lao Airlines fra både Bangkok, Chiang Mai, Siem Reap og Hanoi til destinationer i Laos.

Airbus fly efter landingen i Luang Prabang
Kabine på et af selskabets A320 fly
Flyselskabet bruger ATR 72-500 fly på de korte ruter

En tur med et flyselskab fra et af Asiens fattigste lande lyder måske ikke som det mest spændende, men Lao Airlines er faktisk et positivt bekendtskab. Glade medarbejdere, god service og en moderne europæisk flyflåde med lyse kabiner gør oplevelsen overraskende god. Lao Airlines er heller ikke et lavprisselskab, så snacks og drikkevarer er inkluderet og oven i det er benpladsen også rigtig fin i forhold til mange andre sydøstasiatiske flyselskaber.

Lao Airlines har deres hubs i landets to største lufthavne, som er beliggende i hovedstaden Vientiane samt i den nordlige del af landet i Luang Prabang. Det er fra disse lufthavne, at deres rutenet af både indenrigs og udenrigsruter udspringer. Selskabet har foruden ruterne i Laos også internationale ruter til både Thailand, Cambodja og Vietnam. Vi bruger oftest Lao Airlines på ruterne mellem Chiang Mai og Luang Prabang, Luang Prabang og Hanoi samt Luang Prabang og Siem Reap.

Fly
Lao Airlines udskiftede i slutningen af 00’erne deres fly ligesom selskabet også skiftede navn fra Lao Aviation til Lao Airlines. Ud røg de gamle russisk byggede fly og ind kom fire franskbyggede ATR 72-500 turboprop fly til de korte ruter og to ligeledes franskbyggede Airbus A320 til de længere ruter. Siden da er flyflåden blevet udvidet med yderligere to Airbus fly samt tre ATR 72-600 fly. Dermed har selskabet i alt 11 fly, der alle er europæiske. Flyenes kabiner er rene og lyse, præcis som vi forventer at fly ser ud i Europa. Servicen ombord er helt fin, men underholdningssystemer er der ingen af. Men for de fleste er det ikke et problem, da flyvningerne meget sjældent har en varighed på over 2 timer.

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
Grundprisen inkluderer snacks og softdrinks samt 20 kg in-checket bagage og 8 kg håndbagage.

Samarbejdspartnere
Selvom Lao Airlines ikke er med i nogen alliancer, har de alligevel en række aftaler med andre flyselskaber, såkaldte “interline agreements”, der betyder, at du f.eks. kan flyve med Qatar Airways mellem København og Bangkok og så fortsætte med Lao Airlines til Vientiane på samme billet. Flyselskaber der samarbejder med Lao Airlines inkluderer Thai Airways, Qatar Airways, Air France/KLM, Bangkok Airways og Vietnam Airlines.

Har du planer om at flyve mere end tre gange indenfor Laos og Thailand, kan dine flyvninger samles hos Bangkok Airways og Lao Airlines, hvorved du får en lavere pris på hver strækning. Det hjælper vi dig selvfølgelig med.

Kort
Få overblik over Lao Airlines ruter fra Laos til LIVE Travels andre destinationer i Sydøstasien.