Det spørgsmål får vi ofte i LIVE Travel.

Sensi Paradise på Koh Tao

Året igennem er der ca. 30 grader i den sydlige del af Thailand, hvor alle de kendte badesteder, de fine strande og de små charmerende øer findes. Jeg synes de bedste steder i Thailand om sommeren er øerne i Siam Bugten, her regner det nemlig mindre end i andre dele af Thailand.

I juni og juli sidste år besøgte jeg Siam Bugten og de de tre øer Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Her er der om sommeren, som sagt ca. 30 grader, luftfugtigheden er høj, men det betyder knap så meget, når man er ude ved kysten, hvor den afkølende brise blæser. De fleste dage begynder med flot blå himmel, som indbyder til udflugter på havet eller afslapning på stranden eller ved poolen. Sidst på eftermiddagen skinner solen ofte igennem et skydække og om aftenen kan man se det smukkeste show af lyn imellem skyerne ude i horisonten. Når det er skyet om eftermiddag er det lige i underkanten af 30 grader og om aftenen kommer det ikke under 25. Det betyder at man, de fleste dage, indtager aftensmaden på en strandrestaurant med fødderne i sand til lyden af bølgerne, der blidt slår ind på stranden. Flere dage om ugen blæser det også op om aftenen og det betyder normalt, at der kommer ca. en times troperegn, hvor man kan finde sig selv stå og måbe over, hvor meget vand, der kan komme på relativt kort tid.

Om sommeren regner det en gang imellem, men der er stadig dejligt varmt og hvis eftermiddagen har et skydække, så opholder man sig stadig udenfor – ligger på stranden, ved poolen eller går sig måske en tur på markedet og køber nogle friske frugter af en smilende dame i farverige gevandter samtidig med, at man glæder sig over, at de lange bukser fra afrejsedagen i Danmark stadig ligger i kufferten.

Thailand er skønt – også om sommeren J

Hilsen Lars