My Dream Resort er et lille charmerende hotel lige udenfor bykernen i Luang Prabang. Hotellet er placeret i grønne omgivelser og der er kun 10 minutters gang til byens centrum. Hotellet er den ideelle afslappende base under dit besøg i en by, der med lethed kan komme til at løbe med dit hjerte.

My Dream Resort i Luang Prabang
Poolområdet på My Dream
Hotellet har modsat mange andre hoteller i Luang Prabang en pool
Restauranten er et åbent rum så naturen kommer helt hen til bordet
My Dream Resort
Den laveste værelseskategori hedder “Classic” og er super hyggelige værelser
Alle værelser har terasse eller balkon
Badeværelset på et “Classic” værelse
Hotellet set fra indgangsområdet
Cykler kan lånes på hotellet og en cykeltur i Luang Prabang kan bestemt anbefales

Kun adskilt fra bykernen af en af Mekong flodens mange bifloder finder du det lille boutique hotel, My Dream. Navnet er faktisk meget sigende for hele den oplevelse, du får under dit ophold i Luang Prabang, det hele kan nemlig føles en lille smule som en drøm. Hotellet er bygget af en kombination af træ og beton, som både giver et hyggeligt og råt look på en og samme tid. De mindste værelser er med deres 21 m2 ikke kæmpestore, men de har alle en charmerende altan og så er de rigtige hyggelige, når du kommer tilbage til hotellet efter en lang dag fyldt med oplevelser.

Værelserne har både aircondition og en vifte i loftet, så selvom du besøger byen i april måned, hvor temperaturerne kan komme op på 38 grader, så har du et altid et veltempereret værelse at komme hjem til eller vågne op i. Over sengen er der et myggenet, men området hvor hotellet ligger, er ikke plaget af myg eller andre insekter i de fleste af årets måneder og derfor kan det alternativt bruges til at lave sengen om til en rigtig romantisk og afslappende hule.

Når du skal til byens centrum, går du ned af det, der mest af alt beskrives som en villavej. Langs med vejen passerer du legende børn med tøndebånd og småboder, der sælger velsmagende frugt-shakes, souvenirs og alskens andre ting. 5 minutter fra hotellet kommer du ned til en lille bambusbro, der går over floden og op til bymidten. Broen er dårlig bred nok til at to personer kan passere hinanden og den virker heller ikke helt stabil, men vær helt rolig – det er den, ligesom den også er oplyst om aftenen. Broen skylles væk hvert år i regntiden og bliver så genopbygget efterfølgende. For at få penge til at genopbygge broen, koster det ca. 5 kroner at krydse den i dagtimerne, mens det er gratis om aftenen.

På hotellet er det blandt andet muligt at få en afslappende massage og der en lille pool, som dog er stor nok til en forfriskende dukkert i den tropiske hede. Det er også muligt at låne cykler, som bestemt er en anbefalelsesværdig måde at se byens forskellige områder på. Husk dog altid at have rigeligt med vand med, når du begiver dig ud i byen på de tohjulede.

Tak Bat i Luang Prabang

Mit vækkeur ringer klokken 4:30 og klatøjet gør jeg mig klar til at tage ud og se munkenes morgenrunde, Tak Bat, der begynder ved 5 tiden. Receptionisten smiler og siger “morning”. Jeg smiler og svarer høfligt tilbage. På denne tid af døgnet er der ingen tvivl om, hvad jeg skal. Hun spørger, om jeg ved, hvor det bedste sted at se Tak Bat er og kommer efterfølgende med en grundig beskrivelse. Tak Bat er en kæmpe oplevelse og tilbage på hotellet bliver jeg modtaget med åbne arme og et stort smil og nyder en god morgenmad i den åbne og luftige morgenmadsrestaurant.
Martin besøgte Luang Prabang og boede på My Dream Resort i april 2015