Velkommen til et af de mest gennemførte luksushoteller i Thai-stil du kan finde. Jeg taler om Santhiya på Koh Yao, hvor alt er lavet i udskåret træ og hvor det moderne og det klassiske møder hinanden i skøn forening.

Santhiya Koh Yao Yai fra vandet. (Stranden er udenfor billedet)

Lad mig først introducere Santhiya, som det unikke hotel det er. Der er 148 værelser, hvor nogle er almindelige traditionelle hotelværelser, mens andre er pool villaer med en fuldstændig outstanding beliggenhed, hvor du har udsigt over Phang-Nga bugten. Der er 5 restauranter, som spænder bredt i forhold til pris og udvalg og jeg var især vild med “Titan grill”, der ligger nede ved stranden. Her er rigtig god mad, glade tjenere og rimelige priser og så er det kun et plus, at du sidder med fødderne i det fineste sand. Der er 2 pools, hvor den ene er en infinity pool med udsigt. Den anden pool er enormt stor og har et kunstigt vandfald samt børnepool. Lige ved siden af den store pool finder du hotellets private strand, der er en af de bedste på Koh Yao Yai. Sidst, men ikke mindst, skal jeg også have de gratis aktiviteter for gæsterne med. Hører du til blandt de morgenfriske kan du deltage i en Thai-bokseklasse før morgenmaden eller måske er en times yoga mere dig? (Det er hårdt arbejde!!). Mulighederne er mange, og du ringer bare til receptionen for at reservere en plads. Alle instruktører er certificerede og de står klar til at hjælpe alle, både børn og voksne.

Hotellets største pool der ligger nærmest stranden

Et anderledes luksushotel
Da jeg boede på Santhiya Koh Yao Yai, var det første, der ramte mig den utrolige sans for detaljer overalt på hotellet. Ikke nok med, at stort set alt er belagt med det fineste træ, det er også udskåret i hånden af dygtige kunstnere. Og som om det ikke var nok, bliver du også kørt fra receptionen til dit værelse i en lille bil, der også er af træ! Og de dele, som af logiske grunde ikke kan være af træ, er i stedet malet, så det i sidste ende ligner træ. Hotellet er så langstrakt, at der kører biler mellem stranden/receptionen og hotellets villaer og værelser. Der er 3 linjer, som kører i pendulfart hele dagen. Jeg oplevede, at hotellet gav mig en følelse af at være en del af et lille samfund – der er veje, der er bygninger med værelser, bygninger med restauranter og bygninger til rekreative aktiviteter, så jeg kom simpelthen til at føle det, som om jeg boede i en lille by (med et meget højt serviceniveau) og ikke på et hotel. Har du lyst til at tage en tur rundt udenfor denne “lille by”, har du mulighed for at leje en knallert på hotellet. Det er den mest almindelige transportform på øen, og har du erfaring med kørsel på knallert er det en super måde at se det hele på. Det kan du læse lidt mere om længere nede.

De små biler der kører dig rundt på Santhiya Koh Yao Yai

Værelserne
Efter ankomsten til dit værelse med den lille “træbil” er du klar til at se dit værelse – og det er en oplevelse i sig selv. Lander du på et af de traditionelle hotelværelser, kan jeg sige at de slet ikke er så traditionelle, som de ellers hurtigt kan blive på mange hoteller. Jeg boede i et Supreme Deluxe værelse, som er den laveste værelseskategori på hotellet. På værelset fandt jeg en balkon med en glimrende udsigt over vandet og som en lille ekstra ting, findes der også et badekar på balkonen (ja et udendørs badekar med utrolig udsigt!). Værelserne er heller ikke små, og i alt har du hele 60 kvadratmeters charmerende luksus at boltre dig på. Søger du i stedet over mod de overdådige pool villaer bliver du mødt af absolut fred og ro. Bevoksningen rundt om sørger for at atmosfæren er helt privat og med egen terrasse, pool og udendørs badekar er der alle muligheder for at slappe af og nyde den storslåede udsigt over bugten mod Phuket. Villaerne er perfekte til den romantiske getaway, men Santhiya er faktisk også rigtig godt til børn og du kan let samle familien i en af disse villaer der fås med både ét eller flere soveværelser.

Pool Villa på Santhiya Koh Yao
Ocean View Pool Villa på Santhiya Koh Yao
Royal Grand Pool Villa
Santhiya på Koh Yao Yai er et andet unikt luksushotel
Santhiya på Koh Yao Yai Supreme Deluxe

Øen
Koh Yao består af to øer, Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Yai kan oversættes til stor, mens noi betyder lille. Santhiya ligger på den største og her er fine veje, små landsbyer, nysgerrige lokale og en masse palmer, der svajer let i den varme brise. Der er 26 kilometer fra den nordligste by til den sydligste og turen vil tage et sted mellem 40 og 60 minutter på knallert afhængig af hastigheden på de små veje. Jeg lejede en knallert og kørte rundt på øen for at se hoteller og blive klogere på øen. De lokale kører rigtig pænt ,og der er ganske få biler på vejene, da knallerten er det mest brugte transportmiddel. Har du erfaring med kørsel på knallert, kan du få nogle store oplevelser på din tur rundt på øen og du kan blandt andet finde små restauranter i vejsiden, som ikke ser ud af meget, men hvor maden kan være helt fantastisk. Jeg fandt et lille sted med nogle helt utrolige forårsruller serveret af en meget smilende ældre dame. Du kan også finde små fiskerlandsbyer, gummiplantager og utallige rismarker på Koh Yao Yai. Det er utroligt let at tage på opdagelse på øen og måske køre ned af nogle af de mange sideveje, hvor du sommetider kan være heldig at finde skjulte perler. Har du børn med, ja så er det også muligt af leje knallerter med en lille sidevogn så alle kan transporteres sikkert.

Tag på tur og oplev øen på den lokale måde

Martin og hans kæreste boede på Santhiya Koh Yao Yai i foråret 2018. Dette indlæg er skrevet ud fra deres oplevelser på hotellet og på Koh Yao Yai.