Unawatuna er en af vores favorit strande i Sri Lanka. På stranden står palmerne langs det fine hvide sand, havet er turkisfarvet og har et koralrevet, hvor du kan snorkle og se farverige fisk. Restauranter og barer ligger direkte på stranden, så du kan både få slukket tørsten og få stillet sulten, imens du ser ud over det smukke Indiske Ocean.

  • Strand i Unawatuna på Sri Lankas sydlige kyst
  • Strandstemning i Unawatuna, Sri Lanka
  • Strand med klart vand i Unawatuna, Sri Lanka
  • Unawatuna er beliggende på Sri Lankas sydkyst

Unawatuna er en af vores favorit strande i Sri Lanka. På stranden står palmerne langs det fine hvide sand, havet er turkisfarvet og har et koralrev, hvor du kan snorkle og se farverige fisk. Restauranter og barer ligger direkte på stranden, så du kan både få slukket tørsten og få stillet sulten, imens du ser ud over det smukke Indiske Ocean. I den vestlige ende af stranden er der klipper og en trappe der fører op til en buddhastatue og en pagode. Turen herop er absolut værd at gå, da du her bliver belønnet med en smuk udsigt over bugten, hvor Unawatuna stranden ligger. Lige bag ved stranden ligger byen med hyggelige små gader, cafeer, butikker og restauranter.
Området omkring Unawatuna byder også oplevelser. Vi kan bl.a. anbefale en tur til den mindre strand, Jungle Beach, der ligger et par kilometer vest for byen. Du kan gå dertil via en lidt bakket rute eller tage en tuk tuk. Bare ca. 5 km. fra Unawatuna ligger et buddhistisk tempel, Yatagala Raja Maha Viharaya, med en 9 meter liggende buddhafigur. Der er en lang række af trapper til templet, men på vejen op belønnes du af udsigt til smukke rismarker og på toppen er templet, bygget blandt klipper og tropisk skov. Desuden er byen Galle med sin mere end 400 år gamle hollandske fæstning, Dutch Fort, også bare få kilometer væk.

Klima
Klimaet i Unawatuna er kendetegnet ved 2 regntider. Den første falder i april og maj, mens den anden rammer fra slutningen af september til og med november. Det bedste tidspunkt at besøge Unawatuna er i perioden december til marts. Du kan også rejse fra juni til august, men forvent mere nedbør i denne periode. dagstemperaturen er næsten konstant hele året og svinger mellem 31 og 28 grader. Luftfugtigheden er specielt høj i perioden oktober/november, det skyldes den megen regn i perioden. Klimaet i Unawatuna er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Galle.

Kort
Få overblik over Unawatuna