Udawalawe er en nationalpark beliggende i den sydlige del af Sri Lanka. Den er kendt for sine mange elefanter der ofte kommer ganske tæt på de safarijeeps der fragter turister rundt.

  • Elefant der hygger sig med at posere foran kameraet
  • Makakabe der ser ud til at sidde og tænke over livet i Udawalawe nationalpark
  • Langurer i Udawalawe
  • Nysgerrige elefanter på Sri Lanka
  • Makakabe i Udawalawe som ikke lader sig skræmme af en jeep
  • Nationalparken er fyldt med smukke påfugle
  • Farverige fugle i Udawalawe nationalparken
  • Nationalparken er kendt for sine store flokke af elefanter, her dog en mindre familie
  • Der er ikke mange steder hvor du kommer tættere på elefanterne end her

Et paradis for elefantelskeren. Sådan kan Udawalawe kort beskrives for her kommer du helt tæt på disse prægtige kæmper. Nationalparken er perfekt at kombinere med stranddestinationerne på sydkysten da den kun ligger ca. 2-3 timers kørsel derfra, afhængig af hvor på kysten du befinder dig. For børnefamilier er Udawalawe meget populær og det skyldes simpelthen at elefanterne kommer meget tættere på safari-bilerne her end de gør i den større nationalpark Yala. Som altid på Sri Lanka er der masser af jeeps og de vil alle sammen først hen til elefanterne, så derfor skal du være forberedt på at du altså langtfra er alene i nationalparken.

I Udawalawe er der selvfølgelig andre dyr end elefanterne. Du kan blandt andet finde forskellige abe-arter, påfugle og krokodiller. Hvilke dyr du ser er forskelligt fra tur til tur, men hvis du normalt kun ser dyrene i fangenskab er det en stor oplevelse at komme tæt på dem i naturen.

En safari-tur i Udawalawe nationalpark tager normalt omkring 3-4 timer hvorefter du bliver kørt tilbage til hotellet udenfor parken. Generelt er der ikke så meget mere at se omkring Udawalawe og derfor skal du kun have en enkelt eller to nætter omkring nationalparken.

Klima
Klimaet i Udawalawe er kendetegnet ved 2 regntider. Den første falder i april og maj, mens den anden rammer fra slutningen af september til og med november. Det bedste tidspunkt at besøge Udawalawe er i perioden december til marts. Du kan også rejse fra juni til august, men forvent mere nedbør i denne periode. dagstemperaturen er næsten konstant hele året og svinger mellem 31 og 28 grader. Luftfugtigheden er specielt høj i perioden oktober/november, det skyldes den megen regn i perioden. Klimaet i Udawalawe er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Galle

Kort
Få overblik over Udawalawe