Hyggelige cafeer, restauranter, seværdigheder og ikke mindst fantastiske strande venter dig i Trincomalee på Sri Lankas mere ukendte østkyst.

  • Pathirakali Amman templet i Trincomalee
  • Tropestemning på strand ved Trincomalee
  • Figur i forbindelse med tempel i Trincomalee
  • Palmefyldt strand ved Trincomalee
  • Lokale fiskere sætter deres båd i vandet på en strand ved Trincomalee
  • Slap af under en palme på Trincomalees rolige strande

Trincomalee ligger ud til Det Indiske Ocean på Sri Lankas østkyst og i daglig tales kaldes byen bare for Trinco. Byen er en af de større strandbyer på østkysten, med hyggelige cafeer, restauranter, seværdigheder og ikke mindst fantastiske strande. Trinco har i mange hundrede år været en ombejlet by pga. den store naturlige havn og sin strategiske beliggenhed tæt ved Indien og Afrika. Byens havn er den 5. største naturlige havn i verden og har igennem tiden været i hænderne på Holland, Portugal, Frankrig og England.

Trinco har desuden været et hinduistisk pilgrimssted siden før vores tidsregning og i udkanten af byen findes det farverige Koneswaram tempel. Det ligger med fin udsigt til byens smukke bugt. To af byens fineste strande hedder Nilaveli og Uppuveli. Sidstnævnte ligger nærmest byen og her er stranden bred og den har rigtig fint sand. Langs med stranden ligger en blanding af hoteller, små hyggelige restauranter og barer hvilket skaber en rigtig god stemning og atmosfære. Næsten hver morgen kan du også se fiskerne komme ind med deres små både og ordner deres fiskenet på stranden. På smågaderne bag ved Uppuveli stranden finder du flere hyggelige barer, restauranter og spa-steder, hvor du blandt andet kan slappe af med ayurvedisk-massage. Den anden strand, Nilaveli ligger ca. 10 km. nord for centrum, og det er et stille område med en skøn strand, og her har de fleste strandhoteller udsigt til Pigeon Island. Marinenationalparken Pigeon Island ligger 1 km fra fastlandet og et af Sri Lankas bedste snorkel- og dykkersteder. Her kan du se koraler, hundredvis af farverige fisk og er du rigtig heldig kan du måske møde en havskildpadde.

Klima
Trincomalee er beliggende på Sri Lankas østkyst ca. 8 timers kørsel fra hovedstaden Colombo. I denne del af Sri Lanka er monsunen anderledes end på øens vest- og sydkyst. Det betyder at den værste regntid rammer i det sene efterår og vinteren, mens det bedste rejsetidspunkt er fra marts og henover vores sommer. Temperaturen er højest i den tørre periode fra maj til september, mens temperaturen er lavere (og fugten højere) gennem regnsæsonen. Klimaet i Trincomalee er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

kort
Få overblik over Trincomalee