I den centrale del af Sri Lanka ligger skovreservatet The Knuckles Forest Reserve. Området har 34 bjergtinder, som er imellem 900 m. og 1900 m. høje. Af disse bjergtinder har fire af dem en slående lighed med knoerne på en knyttet hånd, og de har derfor fået navnet “the Knuckles”.

  • Knuckles forest reserve i det centrale Sri Lanka
  • The Knuckles består af en række bjerge og tæt skov
  • Jeeps er det bedste transportmiddel når du skal til og fra vandreruter i The Knuckles
  • Smukke udsigter venter dig på vandreture i Knuckles

Området Knuckles er på UNEDSCO’s verdensarvsliste, og det er blandt andet på grund af det fantastiske dyreliv som bjergene og skovene byder på. En del af områdets dyr lever ikke andre steder i verden og det gør Knuckles til et populært område for naturelskere fra hele verden.

Bjergstier og små grusveje snor sig igennem store dele af The Knuckles, og hvis du er naturelsker er det derfor oplagt at spænde vandrestøvlerne og tage på opdagelse her som en del af din rejse til Sri Lanka. Vandreruterne går fra kortere gåture langs floder og igennem små lokale landsbyer til ruter på bjergstier der strækker sig igennem ældgamle regnskovsområder. Området er hjemsted for mere end tusind forskellige typer af blomstrende planter, hvoraf 15 % af dem kun findes her. Dyrelivet er også rigt i The Knuckles hvor du finder 128 typer fugle hvoraf de 17 af dem kun findes her. Den største af områdets fugle er den Indiske Sortørn (Ictinaetus malaiensis) som bliver optil 81 cm høj og har et vingespænd på hele 182 cm. Den mindste af fuglene i The Knuckles er den Blegnæbbede Blomsterpikker (Dicaeum erythrorhynchos), som ikke bliver mere end 8 cm. høj. Glem ikke kikkerten, hvis du er fugleinteresseret.

Klima
Knuckles er et af de steder i Sri Lanka som har sit eget mikroklima. Et mikroklima er et mindre område der på kraftig vis adskiller sig fra klimaet i den umiddelbare nærhed af området. Derfor er det svært at spå om vejret i bjergene da vejret kan skifte markant flere gange dagligt, men for at få en indikation af den bedste rejseperiode kan du se klimatabellen for Kandy herunder. Byen er den nærmeste større by og beliggende ca. 50 kilometer fra The Knuckles. I forbindelse med klimatabellen må det forventes at regnen kan falde anderledes end i kandy og at temperaturen i bjergene generelt er lavere.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Få overblik over The Knuckles her