Vandfald i Umphang/Tak provinsen i Thailand
Tak, landsbyen hvor Bantak House ligger
Bantak House, Buddha
Nationalparkerne omkring Tak er perfekte til vandreture
Meget få vandfald i Thailand er imponerende, men i den tørre periode er der stort set ingen.
En rolig gade i Tak
Det thailandske flag og kongens gule farve
Vandfald i Umphang/Tak provinsen i Thailand
Vandfald i Tak provinsen
Templet i Tak
Omkring landsbyen finder du bl.a. rismarker

Tak er både en by og en bjergrig provins. Nærhed til Myanmar(Burma) har resulteret i en kompleks historie og en unik kulturel blanding. Der er mange bjergstammer i området, hvoraf det mest kendte er Hmong, Lahu, Lisu og Karen. Specielt den vestlige del af Tak provinsen har en tydelig kontrast til resten af Thailand på grund af en stærk kulturel påvirkning fra både Myanmar og Karen bjergstammen.
Området har i mange år været relativt isoleret, og det betyder, at meget af naturen er velbevaret. Der er oprettet en række dyrereservater og nationalparker, hvilket betyder, at Tak provinsen nu er Thailands største korridor for vilde dyr og desuden også en af ​​de største intakte skove i det sydøstlige Asien.

Igennem Tak provinsen løber Ping Floden. Den udspringer i bjergene, og meget længere sydpå løber den sammen med Chao Phraya floden i Bangkok.

Direkte ud til Ping Floden kan du bo i en af Thailands skjulte oaser, nemlig i den private villa Bantak House.

Klima
Klimaet i Tak er især om sommeren meget anderledes end de fleste andre steder i Thailand. I sommermånederne juni, juli og august som normalt er regntid i Thailand regner det nemlig meget mindre her. Den voldsomme regn falder i maj, september og oktober måned. I højsæsonen fra november til marts er området tørt, solrigt og varmt med temperaturer på mellem 31 og 33 grader i gennemsnit om dagen. Den varmeste periode i Tak er i marts og april hvor den daglige gennemsnitstemperatur kan nå 38 grader. Klimaet i Tak er tropisk.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort