Angkor beer, Angkor Air, Angkor Hotels og Angkor busses, alle har de samme ting til fælles. De har taget navnet fra Cambodjas absolut største attraktion. Du mærker stoltheden over Angkor overalt, men ingen steder så meget som i Siem Reap. Byen er nemlig hjemsted for verdens største og mest imponerende tempelkompleks. Selvom Angkor er berømt, skal du bestemt ikke glemme Siem Reap, der er en hyggelig by med markeder, liv og international stemning.

Selvom byen er støvet og til tider støjende så er der små åndeholder rundt omkring
Siem Reap set fra oven lige før solnedgang
Knallerten er og bliver det foretrukne transportmiddel. I Siem Reap og alle andre steder
En Tuk Tuk i Cambodja hedder en “remork” og består af en knallert med en slags anhænger på
Landet var fransk i en årrække og derfor er arkitekturen kraftigt præget af Frankrig
Selvom byen er støvet og til tider støjende så er der små åndeholder rundt omkring
På Siem Reaps natmarked omkring Pub Street finder du anderledes delikatesser på grillen
Maden i Siem Reap er inspireret af både det thailandske, vietnamesiske og franske køkken. Resultatet er skønt
Tonlé Sap søen syd for Siem Reap er landets største sø og her bor fiskerne praktisk talt ude på vandet

For rigtig mange mennesker er Siem Reap indgangen til Cambodja. Dels fordi Angkor jo er landets absolut største og mest berømte seværdighed, men også fordi den ene af kun to internationale lufthavne ligger her. Siem Reap kan nemt nås fra Bangkok og flyveturen tager kun ca. 40 minutter. I lufthavnen er det en relativt hurtig process at blive udstyret med et turistvisum der har en gyldighed på 30 dage og koster 40 dollars. Visum kan også fås hjemmefra via Cambodjas ambassade.

Angkor
Angkor er for de fleste kendt som Angkor Wat, men dette er kun navnet på områdets største tempel. I hele Angkor komplekset er nemlig over 600 templer hvoraf ca. 60 er tilgængelige for offentligheden. Derfor er det umuligt at se dem alle på en enkelt dag og de fleste vælger at se Ta Prohm templet, Terrace of the Elephants, Baphuon templet, phimeanakas og selvfølgelig de to mest berømte templer, Bayon og Angkor wat. Dette er nogenlunde hvad der er til at nå på en enkelt dag. Har du brug for mere tid til at udforske område kan du købe en billet med 3 dages gyldighed. Den letteste måde at komme rundt på er ved at hyre en tuk tuk chauffør for en dag. Det koster ca. 20 dollars. Du kan læse meget mere om Angkor, samt finde kort og fakta ved at klikke her

“I Angkor Thom går du nærmest fra det ene imponerende bygningsværk til det andet og lige som jeg troede, at det ikke kunne blive mere imponerende, ja så dukkede noget endnu mere imponerende op foran mine øjne. Jeg kan ikke beskrive Angkor, for det er så stort, imponerende og fik mig til at tabe pusten adskillige gange. Og det var endda inden jeg nåede turens sidste stop, Angkor Wat”
Martin besøgte Angkor i 2017

Siem Reap
I mange år har byen primært været en backpacker destination. Nu er det ved at ændre sig og folk i alle aldersgrupper finder efterhånden vej til Siem Reap. Dette har også betydet at overnatningsmulighederne, der tidligere hovedsageligt bestod af hostels og homestays er blevet markant bedre. Der findes nu et godt udvalg af både 3 og 4-stjernede hoteller i byen. Hotellerne spænder fra moderne byhoteller I europæisk stil, til små asiatisk udseende boutique hoteller.

Siem Reap er ikke nogen stor by og samtidig er den meget kompakt. Du kan derfor let komme rundt til fods og byen er meget sikker at færdes i, både når du rejser alene og sammen med andre. Indbyggertallet når op på små 200.000 inklusiv forstæder og alle virker til at være helt utroligt venlige, da du konsekvent mødes med et smil og ikke et “hej vil du købe?”. Noget som I den grad er med til at give byen charme og gøre den til et sted hvor du sagtens kan bruge et par dage på at slappe af og nyde byens tempo. Nogle hoteller ligger lidt fra byens centrum og skulle du have brug for at tage en remorque (tuk tuk) helt ind til centrum, så skal du maks slippe omkring 20 kroner for de længere ture, mens den normale pris er ca. 15 kroner pr. tur.

Byens centrum ligger lige omkring det gamle marked. Et I øvrigt ganske hyggeligt, men meget tætpakket marked. Du kan selvfølgelig købe en masse ligegyldige ting som falske ure, Armani læderbælter osv. Der er dog også en større antal lokale stande med en hel del interessante genstande. Det er derfor en god idé at bruge lidt af dagen på at kigge ind i de smalle gyder. gaderne udenfor markedet lever fuldstændig op om aftenen og et virvar af gadesælgere og madboder myldrer frem i de afspærrede gader. Samtidig er det bestemt ikke svært at finde restauranter eller barer i området og de synes alle steder at lokke folk med fadøl til priser på helt ned til 0,5 dollar (ca. 3,5 kroner). Siem Reap er uden tvivl et par dages besøg værd, også efter du har brugt en dag på at besøge Angkor.

Klima
I Siem Reap er klimaet tropisk, som er kendetegnet ved 3 årstider. Den tørre tid fra november til februar, den varme tid fra marts til april og den våde tid fra maj til oktober. I regntiden kan vejret variere meget fra år til år og der kan både være gode dage og dage hvor regnen står ned fra morgen til aften. Temperaturen i Cambodja svinger ikke meget, dog skal du være opmærksom på, at det er køligere i den tørre periode og varmest i perioden op til regntidens start, hvor luftfugtigheden også nærmer sig det mere ekstreme.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Her kan du nemt og hurtigt få overblik over Siem Reap