En af Sri Lankas bedste stranddestinationer hvis du rejser i sommerhalvåret fra marts til september. Atmosfæren er lokal og tilbagelænet og stress og jag er ikke noget der ser ud til at findes.

  • Passikudah
  • Passikudah
  • Købmand i Passikudah
  • Passikudah
  • Passikudah
  • Strand i Passikudah

Passikudah er en skøn strandby på Sri Lankas østkyst, hvor klimaet er godt i vores sommerhalvår fra marts til september.
Stranden i Passikudah er en lang, bred og familievenlig strand der ligger i sin egen bugt. Her er vandet turkisblåt og langs stranden ligger der kun ca. 10 andre resorts og kun nogle få kilometer derfra ligger den meget lokale fiskerby Valaichchenai. Her kommer fiskerne ind med deres fangst om morgenen og straks efter bådenes ankomst summer havnen af liv. I kort afstand fra havnen findes et supermarked og et mere lokalt og farverigt marked, hvor du kan købe frisk frugt og grønt.

Selvom Passikudah igennem de sidste 10 år har udviklet sig fra kun at have et enkelt resort til nu at have 10 gange så mange, er her fortsat meget stille og byen er et perfekt sted, hvis du bare ønsker at nyde livet i nogle dage væk fra stress og jag. Fra byens strand er der gode muligheder for at windsurfe hvis du har lyst til at prøve kræfter med det, eller du kan gå op til den nordlige del af stranden og snorkle blandt de farverige fisk ved et mindre koralrev.

Klima
Passikudah er beliggende på Sri Lankas østkyst ca. 100 kilometer syd for Trincomalee. I denne del af Sri Lanka er monsunen anderledes end på øens vest- og sydkyst. Det betyder at den værste regntid rammer i det sene efterår og vinteren, mens det bedste rejsetidspunkt er fra marts/april og henover vores sommer. Temperaturen er højest i den tørre periode fra maj til september, mens temperaturen er lavere (og fugten højere) gennem regnsæsonen. Klimaet i Passikudah er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Batticaloa.

Kort
Få overblik over Passikudah