Medmindre du sejler mellem Huay Xai og Luang Prabang vil du ikke komme til denne lille by i det nordlige Laos. Overnatter du her vil du se en af de smukkeste solnedgange som Laos overhovedet kan byde på.

Når du sejler ned ad Mekong floden foregår det ombord på disse slowboats
Her kan du se livet glide forbi langs floden
Havnene på vejen er ofte kaotiske, men når du finder den rigtige båd kan roen sænke sig.
En to dages tur nedad Mekong floden med stop i Pakbeng er en eventyrlig rejse i lavt tempo

Pakbeng finder du halvvejs mellem Huay Xai og Luang Prabang. Bortset fra nogle lodges i forskellige priskategorier gør byen ikke meget væsen af sig selv og den består ikke af meget mere end en enkelt gade. Stemningen i den lille by er dog rigtig hyggelig og på hovedgaden finder du en række mindre restauranter og barer. Især de få restauranter (madboder) er meget lokale da turisterne normalt efter en lang sejltur vælger at spise på de lodges de overnatter på.

Først på aftenen må du ikke snyde dig selv for at opleve den helt unikke solnedgang over bakkerne og Mekongfloden. Dette opleves oftest bedst fra de højere beliggende hoteller i byen.

Senere på aftenen vågner den lille by så lidt mere op og barerne begynder at fyldes med backpackere, lokale og andre som tilsammen skaber et unikt kulturelt mix herude i det der føles som et af de mest øde steder på jorden.
Efter en enkelt nat i Pakbeng vælger de fleste at sejle videre til deres slutdestination som oftest er Huay Xai eller Luang Prabang.

Klima
Klimaet i Pakbeng er stort set det samme som i Nordthailand. Den tørre periode i vores vinter, den varme tid i foråret og regntiden i vores sommer. Du kan rejse til Pakbeng hele året, men i især i juli, august og september skal du være opmærksom på at der kan forekomme store regnmængder og at dette kan gøre Mekong floden umulig at sejle på. I den varmeste periode fra begyndelsen af april til slutningen af maj kan temperaturen nå 40 grader og luftfugtigheden er som regel høj. Klimaet i Pakbeng er subtropisk.

Kort