For foden af det 1.210 meter høje Sermitsiaq fjeld finder du Nuuk, Grønlands hovedstad og største by. Byen er blevet stedet hvor Grønland møder verden og samtidig er Nuuk i rivende udvikling, som blandt andet har betydet flere nye gourmet restauranter og livlige spillesteder i bybilledet.

  • Nuuk set fra oven. Foto af Rebecca Gustafsson
  • Solnedgang over Nuuk og Sermitsiaq fjeldet. Foto af Mads Pihl
  • Den forladte bygd Qoornoq nær Nuuk på en klar efterårsdag. Foto af Rebecca Gustafsson
  • Svømmehal med udsigt i Nuuk. Foto af Rebecca Gustafsson
  • Katuaq er Nuuks nye centrum for kultur og aktiviteter. Foto af Filip Gielda
  • Båd på Nuuk fjorden en tidlig efterårsmorgen. Foto af Rebecca Gustafsson

Højhuse og nyt indkøbscenter. Hvaler og dybe fjorde. Den grønlandske hovedstad kan tilbyde alt fra vilde naturkræfter til moderne civilisation. Her kan du købe den nyeste mode, hente rensdyrkød på det lokale marked ”Brættet”, gå til koncert med et lokalt band eller se den nyeste film i kulturhuset Katuaq.

Det er ikke ligefrem New York, men Nuuk er med sine ca. 17.000 indbyggere en storby – i hvert fald efter grønlandske forhold. Byen har mange af de kvaliteter, som kendetegner en rigtig storby med et væld af spændende kulturtilbud i kulturhuset Katuaq, spændende spillesteder og interessante museer. Samtidig har nye gourmetrestauranter slået dørene op med menukort, der dækker alt fra traditionel grønlandsk mad til det moderne fusionskøkken med avancerede retter.

Byen ligger smukt og bag byen ligger et stort net af dybe fjorde, som tiltrækker sejlere og lystfiskere. Lystbådehavnen er et travlt sted og kulørt sammenrend af dyre motorbåde og slidte træjoller. Byens vartegn er det 1210 meter høje fjeld Sermitsiaq.

I området omkring Nuuk er der masser af muligheder for sejlture, vandreture, byture mm. Du kan også kombinere storby med et besøg i bygden Kapisillit, enten som dagstur eller med overnatning. Kapisillit ligger i bunden af Godthåbsfjorden ca. 75 km fra Nuuk og har ca. 70 indbyggere. Bygdens beliggenhed nær Indlandsisen og tæt på en kælvende bræ, gør området attraktivt for både vandrere og lystfiskere.

Klima
Klimaet i Nuuk er kendetegnet ved en kort tempereret sommer, hvor gennemsnitstemperaturen lige kan snige sig op på tocifrede plusgrader. Vinteren i Grønland er lang og mørk med gennemsnitstemperaturer under frysepunktet. Nedbørsmængderne er relativt små i vinterhalvåret. I sommerperioden er nedbøren omkring 80mm. pr. måned hvilket er omtrent det samme, der forventes i en sommermåned i Danmark.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn/sne på 24 timer.


Kort

Få overblik over Nuuk her

Alle billeder på siden er ejet og venligst udlånt af Visit Greenland ©