I Mirissa venter nogle af landets bedste strande ligesom det også er det absolut bedste sted på Sri Lanka at tage på hvalsafari.

  • Både på stranden i Merissa på Sri Lankas sydkyst
  • Tropestemning på en strand i Merissa
  • Klart vand er nemt at finde omkring Merissa og der kan også snorkles
  • Aftenstemning på stranden i Merissa
  • Farverne på Sri Lankas flag forener buddhister, muslimer og hinduer

På Sri Lankas sydligste spids ligger strandbyen Mirissa, som er mest kendt for hvalsafari, men byen har også hyggelige strande med strandbarer og surf-skoler. Om aftenen åbner strandrestauranterne med et stort udvalg af friskfanget fisk og skaldyr, som du blot kan pege på, hvorefter kokken tilbereder dem, så du kan nyde dem i stearinlysets skær med tæerne i sandet. Da der stadig er relativt få turister, er Mirissa et godt sted, hvis du kan lide fred og ro, og at ligge i palmernes skygge og læse en god bog eller se ud over det åbne hav. Havet du ser udover er det Indiske Ocean og ved denne kyst lever der masser af hvaler og delfiner. Det er derfor oplagt at tage på safari og se de majestætiske hvaler og legesyge delfiner. Byen har også en havn, hvor det er tydeligt, at havet er fyldt med fisk. Her kan du nemlig se små, farvestrålende fiskerbåde, som ligger side om side og venter på at skulle ud og fange de fisk, som du om aftenen kan få tilberedt i de små restauranter på stranden..

Klima
Klimaet i Mirissa er kendetegnet ved 2 regntider og flere “gode” rejseperioder gennem året. Den første regntid falder i april og maj, mens den anden rammer fra slutningen af september til og med november. Det bedste tidspunkt at besøge Mirissa er i perioden december til marts. Du kan også rejse fra juni til august, men forvent mere nedbør i denne periode. Dagstemperaturen er næsten konstant hele året og svinger mellem 31 og 28 grader. Luftfugtigheden er specielt høj i perioden oktober/november, det skyldes den meget regn i perioden. Klimaet i Mirissa er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Galle.

Kort
Få overblik over Mirissa