Stedet hvor Mekong-floden løber ud i havet efter 4.500 kilometer gennem Kina, Thailand, Laos, Cambodja og Vietnam. Floden er blandt de mest kendte i verden og i Vietnam ender den i et enormt virvar af vandveje og kanaler. Dette område er beliggende syd for Ho Chi Minh City og det er et perfekt sted at komme tæt på naturen og det helt lokale liv i den sydlige del af Vietnam.

  • Fisker på arbejde en tidlig morgen i Mekong-deltaet
  • Klassiske blå både i en lille sidekanal i Mekong deltaet
  • De langstrakte landskaber og de uendelige kanaler i Mekong deltaet
  • På vej gennem Mekong deltaet med en af de klassiske blå både
  • Mekong deltaet er for alle og det er en oplevelse for både store og små
  • Mange lokale lever stort set deres liv på Mekong deltaets mange floder og bifloder.
  • Mange landsbyer laver gangbroer for at kunne komme rundt i regntiden hvor vandstanden er høj
  • Landskaberne i Mekong deltaet er storslåede dagen igennem, men spejlingerne i vandet kommer til live i solnedgangens skær
  • Livet i Mekong deltaet leves på en måde der ligger meget langt fra det liv vi er vant til
  • Marked i Mekong deltaet

På vietnamesisk bliver Mekong-deltaet kaldt for de 9 drager. Navnet kommer fra det faktum at floden i den sydlige ende deler sig i en række mindre floder, og altså ikke løber samlet ud i det sydkinesiske hav. Floden deler sig første gang i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, hvor Mekong floden bliver til “den sydlige flod” og den “nordlige flod”. Den sydlige løber gennem de vietnamesiske byer Long Xuyen og Can Tho, mens den nordlige gren deler sig i fem og dermed udgører den største del af Mekong deltaet. Selvom Mekong floden helt officielt “kun” deler sig i 6 grene, har den altså fået navnet “de 9 drager” i Vietnam.

Mekong deltaet er et skrøbeligt økosystem med et utroligt dyreliv. Det er bedst at besøge i perioden fra november til april, da der er risiko for oversvømmelser i perioden fra maj til oktober. Det er især træfældning i Cambodja der er skyld i den øgede risiko for oversvømmelser i Mekong deltaet. For at undgå at veje bliver skyllet væk i deltaet, har man gennem mange år udbygget områdets kanaler som nu bliver brugt som veje. På den måde sikrer man, at konsekvenserne ved oversvømmelser er så små som muligt. Der er dog omkomne stort set hvert år, når oversvømmelserne er på deres højeste.

Fisker på arbejde i Mekong deltaet

De mange nye vandveje har dog gjort deltaet til noget helt unikt. Mange små landsbyer er bygget på pæle ude i vandet og små både fungerer nogle steder som lokale busser der transporterer folk fra A til B. Områdets markeder er også flyttet ud på vandet, og disse flydende markeder er noget som du bør opleve når du besøger området.

Klima
Klimaet i Mekong-deltaet er kendetegnet ved 2 sæsoner. Den våde periode fra maj til november og den tørre periode fra december til april. Temperaturerne i området er høje året rundt med gennemsnitlige dagtemperaturer på mellem 31 og 35 grader, mens nattemperaturen svinger mellem 21 og 26 grader gennem året. På grund af sin placering tæt på havet kan luftfugtigheden i Mekong deltaet godt være høj, specielt omkring begyndelsen og slutningen af regntiden. Klimaet i Mekong-deltaet er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

***Data kommer fra nærmeste vejrstation som er beliggende i Ho Chi Minh City

Kort over Mekong-deltaet