Mai Chau og Pu Luong er to smukke landområder i den nordlige del af Vietnam ca. 150 kilometer fra hovedstaden Hanoi. Små Thai inspirerede landsbyer og en imødekommende lokalbefolkning bliver dit første indtryk af disse steder, men der er meget mere at komme efter. Slap af blandt rismarkerne, tag på cykelture eller vandreture med en lokalkendt guide og stå ansigt til ansigt med den smilende lokalbefolkning. Områderne føles som en helt anden planet, hvis du kommer direkte fra Hanoi’s travle gader.

  • Landskaber og rismarker i Mai Chau
  • Mai Chau, Vietnam
  • Homestays er meget populære i Mai Chau og det er en måde at komme tæt på befolkningen
  • Landsbyliv i Mai Chau, Vietnam
  • Mo Luong Cave i Mai Chau, Vietnam
  • I de små byer sælges vævet tøj, tørklæder og tæpper. Vævning er en kunst der er gået i arv gennem generationerne
  • Du kommer helt tæt på områdets meget imødekommende lokale

Tag på cykeltur i Mai Chau

Mai Chau er kendt for sin smukke natur, rismarker og bjerge. Området er blandt de bedste i Nordvietnam når det kommer til udendørsaktiviteter som trekking og cykling. Lej en cykel for en dag og kør på opdagelse gennem de smukke rismarker som især glimter i regntiden, hvor den grønne farve står knivskarpt. De små landsbyer i Mai Chau er perfekte at besøge på en cykeltur og husk, at jo mere du interesserer dig for de lokale – jo mere nysgerrige bliver de også på dig. Hovedparten af indbyggerne i Mai Chau provinsen er nemlig fra stammer med rødder i både Thailand, Laos og Kina. Der er i alt 5 minoriteter samlet i Mai Chau, så der er mange forskellige kulturer der mødes og det gør markederne i landsbyerne meget forskellige fra hinanden. De største minoriteter er White Thai Tribe, Hmong Hill Tribe og Dzao Tribe.

Du kan også tage en cykeltur med en guide for på den måde at få lidt mere information om områdets og dets indbyggere. En guide kan også være god, når du skal besøge områdets grotter og arkæologiske steder. Området byder på grotterne Mo Luong Cave, Chieu Cave og Pieng Kem, mens Lang Cave og Khau Phuc Cave er arkæologisk interessante steder. Mai Chau er også stedet at tage til, hvis du godt kan lide at strække benene med vandring gennem risterrasserne og de små bjerge. Der er både mulighed for lette ture og mere krævende ture, hvor du bliver belønnet med fantastiske udsigter over dalen.

Landskaber i Mai Chau

Uanset hvordan du vælger at komme rundt i Mai Chau, så husk at et besøg i en af de hyggelige landsbyer næsten er et must. Her er små boder, hvor der sælges kunsthåndværk og silke – meget af det vævet få minutter tidligere. Befolkningen er gæstfrie og nysgerrige, og overalt på din vej møder du smil, og du skal ikke blive overrasket, hvis du hører et ”hello” råbt efter dig. Det er nemlig tæt på det eneste engelske ord som befolkningen er helt sikre på hvad betyder. Glæd dig til et besøg i en afslappet og tilbagelænet del af Vietnam og et sted hvor du ikke behøver at have andre planer end at svinge benene op og nyde udsigten over de uendelige rismarker.

Overnatning i Mai Chau og Pu Luong
I disse områder er du kommet ud på landet og hoteller er erstattet af homestays og lodges. Hvilket homestay du bor på kan ændre sig fra rejse til rejse og afhængigt af den komfort du ønsker. Fælles for alle stederne er at du kommer tæt på livet som det leves i yderområderne og samtidig ser, hvordan arbejdet i rismarkerne foregår. Generelt er kvaliteten af overnatningsstederne helt fin og myggenet, vifter, madrasser og tæpper findes altid som standard på homestays. Nogle steder er der små sovesale med plads til 10-15 mennesker, mens det andre steder er lodges, hvor komforten er noget bedre og hvor du har dit eget værelse med udsigt over de smukke omgivelser. Lodges har normalt også en restaurant samt en bar og nogle gange en pool. Du kan læse mere om homestays i Asien her.

Mai Chau Ecolodge
Et af de bedste lodges i Mai Chau og med en placering midt i Mai Chau dalen og med udsigt over de uendelige rismarker, er det en fredfyldt oase. Lodgen er beliggende kun 3 timers kørsel syd for landets hovedstad, men Hanoi vil føles meget længere væk for her er der ingen stress og jag. Mai Chau Ecolodge har 19 bungalows der alle har wifi, privat badeværelse samt en terrasse eller balkon. Lodgen har desuden både en restaurant, bar og en pool. I gåafstand til Mai Chau Ecolodge finder du to små landsbyer, hvor områdets bjergstammer kommer for at handle og klare dagligdagens gøremål. De små byer er en oplevelse at besøge på en gå- eller cykeltur gennem Mai Chau dalen. Du kan læse mere om lodgen her.

Pu Luong Retreat
Lodge hvor du både har mulighed for at få dit eget værelse eller et aflukke i et større rum med andre besøgende. Forholdene er rigtig fine og du finder 9 bungalows og et traditionelt hus på pæle med 16 aflukkede senge (madrasser på gulvet). Der er gardiner rundt om hver seng som giver en form for privatliv. De 9 bungalows er simple, men indeholder alt der kan forventes på en lodge. Fra værelsernes altan er der udsigt til den omkringliggende natur.
Du kan læse mere om Pu Luong Retreat her.

Klima
Klimaet i Mai Chau er kendetegnet ved 2 sæsoner. Den tørre periode fra oktober til april og den våde periode fra maj til september. Værd at bemærke er det, at regnen falder forskelligt i Vietnam og at det derfor er værd at tjekke klimaet på alle destinationerne på din rejse. Forskellen i nedbør kan være ganske stor afhængig af, hvor i landet du befinder dig. Klimaet i Mai Chau er subtropisk, og du ser derfor større udsving i temperaturerne her end du vil opleve i den sydlige del af landet. Den gennemsnitlige dagtemperatur i Mai Chau svinger gennem året fra 19 til 33 grader. Varmest er det i den våde periode.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Hanoi.

 

Kort
Få overblik over Mai Chau her