Velkommen til det der for mange er en af de mest betagende byer i Sydøstasien. Byen er på Unescos verdensarvsliste og når du besøger den vil du straks forstå hvorfor. En utrolig afslappet stemning, rig historie og munke der går gennem gaderne og samler ind i solopgangens morgendis. Det hele sker i et skønt mix af asiatiske markeder og fransk kolonistil. Luang Prabang kan ikke forklares, den skal opleves.

  • Morgenrengøring foran et af de smukke templer i Luang Prabangs historiske bymidte
  • Marked i Luang Prabang med et af byens mange smukke templer som baggrund
  • Buddhistiske statuer i alle udformninger findes overalt i Sydøstasien
  • Slowboats på Mekong-floden ved Luang Prabang i Laos
  • Kuang Si vandfaldet er et af de største attraktioner i Luang Prabang
  • Kuang Si Falls udenfor Luang Prabang i Laos er kendt for sine mange turkise pools
  • Madbod på det farverige og kontrastfyldte natmarked i Luang Prabang
  • Langs floden i Luang Prabang ser du alt fra munke til Petanque spillere
  • Det gamle kongepalads i Luang Prabang er nu omdannet til museum
  • Haw Pha Bang er det royale tempel i Luang Prabang

Selvom flere turister finder vej til Laos og i særdeleshed til Luang Prabang er det intet i forhold til andre destinationer i Asien. Byen har bibeholdt sin landsby stemning og afslappede atmosfære som nogle gange vil give dig indtrykket af at tiden nærmest står stille.

På Mekong floden fisker folk stadig som de altid har gjort, slowboats fragter gods og passagerer op og ned af floden og Langs med floden sidder yngre mennesker og snakker om livet mens ens syn drages mod nogle af byens ældre der står og spiller Petanque. Det er et syn man forventer at se i en mindre fransk by og ikke i Asien, men Laos har været en fransk koloni og overalt ser du eksempler på det. I Luang Prabangs hyggelige centrum kan du blandt andet finde bagere med friskbagt brød og det finder du ingen andre steder i Asien hvor ris normalt spises i stedet for brød.

Rundt om Luang Prabang er et utal af seværdigheder som ikke må misses. Kuang Si vandfaldet er så absolut blandt et af de mere imponerende af slagsen og på en solrig dag skal du ikke lade badetøjet blive hjemme. Har du brug for en drink efter turen til vandfaldet så laves der også laotisk Whiskey i området og det er lidt af en oplevelse der bestemt kræver en hvis form for eventyr lyst. Whiskey flaskerne indeholder nemlig et udvalg af ret så tropiske dyrearter som slanger, skorpioner og det der er værre.

Om aftenen blomstrer byens centrum når natmarkedet tiltrækker både lokale og nysgerrige turister på udkig efter spektakulær streetfood og gode fund blandt de mange farvede glas Buddhaer og silketørklæder.

Kuang Si Falls i Luang Prabang

Tak Bat
Denne tradition fortjener intet mindre end sin egen overskrift og det er der en helt specielt grund til. Tak Bat er nemlig munkenes indsamling af mad og andre fornødenheder som foregår i byens gader i de tidlige morgentimer fra ca. klokken 05:00. At se munkene i deres orange påklædning gå gennem byen i morgendisen mens indbyggerne skænker dagens almisser til munkene er absolut en af de flotteste skuer der kan ses sådan en tidlig morgen i Sydøstasien. Vis respekt omkring dette hellige ritual og lad være at bryde ind i ceremonien for at få taget det perfekte billede til albummet derhjemme.

“Byen slog fuldstændig benene væk under mig. Jeg havde aldrig forestillet mig at en sådan oase fandtes her i den nordlige del af Laos. Det ene øjeblik står jeg lige foran et eventyrligt vandfald og det andet øjeblik befinder jeg mig i en grotte med over 1.000 Buddha statuer, som er havnet der fordi de lokale mener at de har mistet deres krafter. Luang Prabang er et eventyr i slowmotion selvom den har lidt Indiana Jones over sig når du står og ser munkene gå igennem byen i de tidlige morgentimer. Det er Frankrig og Asien der møder hinanden og det mystiske der møder det afslappede, det hele er et skønt og helt ubeskriveligt mix”
Martin fra LIVE Travel om hans første besøg i Luang Prabang

Aftnerne i Luang Prabang i Laos er utroligt stremningsfyldte

Klima
Klimaet i Luang Prabang skiller sig ud i forhold til det thailandske klima på nogle meget centrale punkter. Vores vinter er også i Laos det bedste rejsetidspunkt og her der er mindst nedbør. Du skal dog ikke lade dig skræmme af april og maj måned for der er mængden af nedbør nogenlunde det samme som herhjemme, men når det ikke regner så har du stadig omkring 35 graders varme.  I april kan du også få fejringen af de laotiske nytår med hvor der er helt anderledes liv i gaderne. I sommermånederne er det rigtig regntid så det kan blive en våd fornøjelse at komme til Luang Prabang på dette tidspunkt. I oktober måned hvor det stadig regner i det meste af Thailand er vejret til gengæld anderledes godt i Luang Prabang. Mange solskinstimer og lav nedbør gør bestemt området attraktivt som en efterårsdestination.  Klimaet I Luang Prabang er subtropisk.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Her kan du få overblik over Luang Prabang