Strand ved paradise på Koh Yao Noi
Lej en kajak og sejl på opdagelse på Koh Yao Noi
Næsehornsfugle på Koh Yao
Næsehornsfugle på Koh Yao
Koh Yao Noi
TreeHouse på Koh Yao Noi er luksus i absolut topklasse
TreeHouse på Koh Yao Noi ligger mellem træerne, men stadig tæt ved stranden
Superior Studio værelse på Paradise Koh Yao Resort
Santhiya på Koh Yao Yai er et andet unikt luksushotel
Alene poolen på Santhiya gør indtryk med det kunstige vandfald og skønne omgivelser
Strand terrasse på Koh Yao Yai

Midt mellem Krabi og Phuket ligger Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Yai betyder stor og Noi betyder lille.

Øerne er tilsammen på ca. 140 km2 og her bor ca. 12.000 mennesker samlet. Befolkningen er hav-sigøjnere og fiskeri er hovederhvervet. Koh Yao Noi er den mest befolkede af øerne og der, hvor der er flest hoteller. Udviklingen af hoteller er gået noget langsommere på Koh Yao Yai, men der er flere hoteller i små bugte rundt på øen. Der er ikke mange veje på øerne, men du kan godt leje en cykel eller en scooter og køre rundt og se den fine natur.

Der er et par små landsbyer på Koh Yao Noi, men der er ikke barer og noget natteliv. De eneste barer findes på hotellerne, men specielt på Koh Yao Noi er der flere restauranter udenfor hotellerne. På Koh Yao Yai er der mere øde og fredeligt og en fin natur at tage rundt i.

Koh Yao er perfekt at kombinere med Phuket, Krabi eller Khao Lak, så du kan have den ene del af ferien med store hoteller, restauranter og masser af muligheder for shopping og udflugter og den anden del i fred og ro på de naturskønne øer. Det er let at komme til Koh Yao både fra Phuket og Krabi. Der sejler lokale færger og flere af hotellerne har egne både, som sejler direkte fra havne i Krabi og på Phuket. Det tager mellem 45 minutter og 1 time at sejle fra Phuket og lidt mindre fra Krabi.

Klima
På Koh Yao er det optimale rejsetidspunkt fra midt november til  midt april. Her regner det ikke meget og temperaturerne er i gennemsnit mellem 30 og 34 grader. Den varmeste periode på Koh Yao er april og maj hvor gennemsnittet rammer 35 grader. Om sommeren er Koh Yao ramt af den samme regntid som områdets andre feriedestinationer, men på grund af placeringen i Phang Nga bugten mellem Phuket og Krabi blæser det meget mindre. Det betyder at du kan bruge stranden stort set hele året hvilket gør Koh Yao til en af de bedre sommer destinationer på thailands vestvendte kyst. Det meste regn falder fra juni til og med oktober måned.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende på Phuket.

 

Kort