Koh Rong består af 2 tropeøer i den sydvestlige del af landet og tæt på grænsen til Thailand. Øerne meget mindre turistet end de tilsvarende i Thailand og vandet er ligeså turkisblåt som du kan finde det på den anden side af grænsen. Der er ingen kæmpe resorts på øerne, men i deres fravær finder du hyggelige hoteller, med god service og pæne værelser. Koh Rong er det perfekte sted at slappe af efter et besøg ved Angkor ruinerne i Siem Reap.

Kaoh Touch på Koh Rong byder på farverig stemning helt nede i vandkanten
Koh Rong er både fredfyldte strande og fredfyldte fiskerlandsbyer
Nogle strande på Koh Rong er virkelig et stykke af paradis

Tæt på grænsen til Thailand og ca. en times sejlads med speedbåd fra havnebyen Sihanoukville finder du disse rolige øer hvor livet går sin gang i et tempo hvor intet forhastes. For nogle år siden var øerne relativt ukendte og der fandtes ikke andet end simple bambushytter på nogle af strandene. I dag kommer der flere mennesker for at opleve det turkisblå vand og de kridhvide strande som øerne byder på. Det har betydet en stigning i hotel standarden på øerne, men de unikke landskaber består og der er langt mellem hotellerne. Herude vil du opleve en enorm kontrast i forhold til beskidte og støjende Sihanoukville som bestemt ikke er noget længere besøg værd.

Koh Rong og Koh Rong Samloem har adskillige meget forskellige strande så du kan finde lige det sted du drømmer om.

Long Beach (Sok San Beach)
en 7 kilometer lang kridhvid sandstrand i så uberørt et område som næsten kan findes. Strandens lokale navn er Sok San Beach og pt. Findes der kun et enkelt større hotel på stranden. I løbet af 2017/2018 åbner endnu et, men to hoteller langs en 7 kilometer lang strand må stadig kunne beskrives som uberørt. På strandens nordligste del ligger en lille, men meget hyggelig fiskerby hvor turister stadig ses som mere spændende end forstyrrende. Den lille by er stort set selvforsynende og har en større flåde af fiskerbåde. Sok San Beach Resort, der er det bedste hotel på stranden, køber frisk fisk og skaldyr i landsbyen. Derfor kan du være sikker på at alt der bliver serveret i området er så frisk som det kan blive. Den letteste måde at komme til Sok San Beach er ved at bo på Sok San Beach Resort, der har deres egne speedbåde til at sejle mellem Sihanoukville og denne fantastiske strand der indbyder til afslapning og sjov i de blide bølger. Der er et lille antal backpackere I den lille landsby, men generelt er Sok San for dem der søger det rolige og uberørte. Du finder derfor ingen natklubber eller barer i den lille by, der i stedet har et par små hyggelige restauranter hvor du kan spise direkte på stranden.

Kaoh Touch Beach (Paradise Beach)
Her finder du backpackernes paradis og en af øens største “byer”. Over ca. En kilometer bugner det med restauranter, cafeer og barer, der alle ligger med udsigt til stranden og palmerne. Der er ingen store overdådige resorts her, men derimod et bredt udvalg af basis guesthouses og hostels.  Om aftenen er det her hvor nattelivet er bedst og de fleste barer fortsætter musikken til langt ud på natten. Her er desuden mulighed for at leje cykler og nogle gange knallerter hvis de få der findes er køreklare. Kaoh Touch Beach er også her de fleste speedbåde fra fastlandet til Koh Rong kommer ind.

Long Set Beach
Godt en times gåtur langs kysten nord for Kaoh Touch Beach finder du denne rolige strand hvor krabber ser ud til at udgøre det meste liv. Der er kommet nogle ret simple overnatningsmuligheder bestående af små bambushytter, men det er ikke noget der fjerner følelsen af en fredfyldt strand langt fra det til tider travle område længere mod syd. Fortsætter du nordpå vi du ramme de mindre, men stadig smukke strande, Vietnamese Beach og Nature Beach.

Chhak Saracen – Koh Rong Samloem
På den nærliggende Koh Rong Samloem sejler speedbådene fra Sihanoukville og Koh Rong ind til to kajpladser i Saracen Bay. Det er her de fleste hoteller med en lidt højere standard ligger. Den resterende del af øens strande bliver mest brugt af backpackere da overnatningsmulighederne er begrænsede hvis du leder efter højere standard. På saracen stranden findes et unikt mix af unge farverige mennesker, par og familier. Stranden har nemlig både 4 stjernede hoteller og noget der læner sig op af en enkelt stjerne. Stranden er utrolig familievenlig og med sit lave vand er den bedre til børn end de fleste af de strande der findes på naboøen Koh Rong. For de mere eventyrlystne venter der mere liv under vandet, for Samloem er nemlig også stedet at snorkeldykke. En række naturlige og kunstige rev findes nemlig rundt om øen, og mens nogle af dem kan nås fra strandene, er andre kun tilgængelige med båd. De fleste hoteller på øen udlåner snorkeludstyr gratis eller for et mindre gebyr.

Meget nærmere paradis er svært at komme

“På Koh Rong kommer folk ikke med en forventning om enorm luksus, som det findes i Sydthailand, og det er med god grund. Det findes simpelthen ikke her, på trods af at de er Cambodjas mest besøgte øer. Turkisblåt vand med en så dyb farve at jeg ikke troede det muligt, og paradisiske strande som kun lader til at blive besøgt af en håndfuld turister om dagen, er noget af det Koh Rong byder på. Jeg oplevede øerne som et paradis uden stress og jag, og med en meget afslappet stemning som jeg elsker. Det er bestemt et sted jeg med glæde vender tilbage til”
Martin besøgte Koh Rong i 2017


Klima
På Koh Rong er klimaet tropisk, som er kendetegnet ved 3 årstider. Den tørre tid fra november til februar, den varme tid fra marts til april og den våde tid fra maj til oktober. I regntiden kan vejret variere meget fra år til år og der kan både være gode dage og dage hvor regnet står ned fra morgen til aften. Temperaturen i Cambodja svinger ikke meget, dog skal du være opmærksom på, at det er køligere i den tørre periode og varmest i perioden op til regntidens start, hvor luftfugtigheden også nærmer sig det mere ekstreme.

Kort
Få overblik over strandene på Koh Rong herunder