Koh Phangan er en ø med store kontraster. Der er frodig skov, lange sandstrande og en afslappet stemning. Øen er også hjemsted for de berømte- og berygtede fuldmånefester som dog kunne finder sted på øens sydlige Haad Rin strand. Ønsker du at slappe helt af på ferien er Koh Phangan et godt sted. På øen finder både små simple hoteller og hoteller der tilbyder luksus i absolut topklasse.

Hængekøjen kan tages i brug flere steder på Phangan. Øen er nemlig kendt for sit lave tempo
Palmer har en smal stamme og de vokser meget hurtigt. Det betyder at vind og vejr let kan efterlade dem i underlige positioner som det ses her
Gynge på en rolig strand på Koh Phangan
Solnedgang på Koh Phangan i Siambugten
Et par nyder en af de ofte romantiske solnedgange på øen
Som alle andre steder i Thailand sætter longtailbådene på Koh Phangan også deres præg på landskabet
Vejene på Koh Phangan svinger gennem landsbyer og forbi palmer der roligt svejer i den svage brise
Ved Haad Rin og Haad Yuan på Koh Phangan finder du en natursti der går langs vandet
Udsigt over Thong Nai Pan bay på Koh Phangan
Kajak på Haad Than Sadet beach på Koh Phangan
Solnedgang set gennem en række mangrove træer på den vestilige del af øen

Lige nord for Koh Samui ligger Koh Phangan. Øen er ca. 168 km2 stor og her finder du fredelige strande og afslappet stemning. Her er ikke meget by og ikke mange shoppingmuligheder, men der er masser af muligheder for badeferie i topklasse på øens fine strande.

Hvis du vil have gang i gaden og opleve hvordan unge rygsækrejsende fester, så skal du tage til Haad Rin stranden i det sydøstligste hjørne af øen, hvor der i forbindelse med fuldmåne bliver holdt kæmpe strandfester. Dagene op til festen og dagene lige efter er der mange mennesker på øen, men det er ikke noget, du mærker meget til på andre dele af øen.

Thong Nai Pan Yai og Thong Nai Pan Noi
De to strande ligger på den nordøstlige spids af Koh Phangan. De er delt af en klippe (hvor Panviman Resort ligger) og er meget forskellige. På Thong Nai Pan Noi, også kaldet Noi, ligger der flere luksushoteller, mens der på Yai ligger en håndfuld budgethoteller. Hotellernes restaurantpriser følger standarden af hotellerne, men på Noi er der også en restaurantgade, hvor maden smager godt og prisniveauet er yderst rimeligt. Begge strande er stille og fredelige i forhold til de travle strande på Koh Samui. Yai stranden har lidt lavere vandstand og er derfor perfekt til familier med små børn.

Nogle af luksushotellerne på Thong Nai Pan Noi har speedbåd, som sejler direkte fra Koh Samui ind til stranden foran resortet, men skal du til Thong Nai Pan Yai, kommer du ind med båden på den sydvestlige del af øen og skal så køre 30-40 minutter hen over øen.

Udsigt over Thong Nai Pan Noi stranden på Koh Phangan

Bottle Beach/Haad Khuat og Chaloklum Bay
Dette er to bugter der ligger på nordkysten af øen. Haad Khuat, også kaldet Bottle Beach, er anset som en af Koh Phangans smukkeste stande og er også et af øens mest populære steder for langtidsturister, der har trukket stikket et par måneder, og bare nyder det afslappende liv i palmernes skygge på en smuk strand. Bottle Beach er omkranset af ufremkommelige vulkanklipper og har indtil for nylig kun været mulig at nå med taxabåd fra nabobugten Chaloklum. Der er nu en vej fra Thong Nai Pan Noi, men det er ikke den nemmeste vej at færdes på, så vi anbefaler at du sejler til Bottle Beach.

Chaloklum er Koh Phangans nordligste fiskerby. Her oplever du det diametralt modsatte til fuldmånefesterne i syd, hvor de solhungrende og festglade backpackere holder til. I Chaloklum har de formået at holde den originale afslappede charme og her finder du øens måske billigste og bedste fiskerestauranter.

De to strande Bottle Beach og Chaloklum Bay er perfekte at besøge på en en-dags tur med båd, og de kan måske også kombineres med besøg til de mange gode snorkelsteder, der nærmest som på en perlerække, ligger lige vest for Chaloklum.

Vandring
Store dele af Koh Phangan er stadig uberørt og det gør øen perfekt til vandring.

De fleste vandreruter er langs med østkysten, hvor stierne forbinder fredfyldte bugte med smukke og næsten uberørte strande, men der er også flere sjove og udfordrende ruter i junglen omkring øens højeste bjerg Khao Ra og nationalparken Phaeng Waterfall National Park.

Tempel i Koh Phangans jungle

Vandfald
Der er, med Koh Phangans kuperede terræn, flere smukke vandfald på øen. Et af øens største vandfald er det imponerende Phaeng Waterfall, som ligger i nationalparken af samme navn. Du kommer til den ved at gå af en 250 meters stejl sti og hvis du fortsætter 200 meter mere, kommer du til et fantastisk bjergudsigtspunkt. Her i nationalparken kan du hyre en lokal guide for ca. THB 500/DKK 100 for en dag. Det er en god og billig forsikring mod at fare vild i områder, som ikke besøges af så mange hele året.

I årstiden lige efter regntiden, som i dette område af Thailand er i oktober-december, er vandfaldene mest imponerende. Der er normalt meget vand i vandfaldene frem til februar.

Andre aktiviteter
De fleste af øens hoteller har udlejning af kajakker da havet omkring Koh Phangan indbyder til at sejle på opdagelse langs med øens smukke kyst. Læg til ved en øde strand eller spring i det krystalklare vand fra klipperne. Mange hoteller tilbyder desuden massage, yoga, udlejning af cykler og motorcykler.

Koh Phangan byder desuden på flere smukke templer og så er dykning, snorkling, fiskeri og bådture også gode måder at få sig nogle unikke ferieoplevelser.

Solnedgang over Thongsala pier hvor du kommer ind med båden fra enten Koh Samui eller Koh Tao

Transport til Koh Phangan
Når du køber en kombination af flere øer, er transporterne inkluderet i prisen. Du bliver hentet på hotellet og kørt til havnen, hvor bådene til Koh Phangan og Koh Tao sejler. Vær forberedt på, at du bliver hentet i god tid, og at der derfor altid er ventetid ved båden. Vær også forberedt på, at du selv skal bære din bagage om bord på båden. Du kan sagtens have en rullekuffert, men en almindelig kuffert kan godt være tung at bære. Og så skal du være opmærksom på, at det virker lidt kaotisk ved havnen, fordi der er så mange, der skal afsted på samme tid. Vi bruger mest Lomprayah Catamaran, som sejler fra Koh Samui til Koh Phangan med ca. 50 km/t på ca. 20 min.

Vi synes det er ideelt at kombinere Koh Phangan med Koh Samui, så du tager 6-7 dage på hver ø eller eventuelt også kombinere med Koh Tao, som er den tredje store ø i området, og så have 4 nætter på hver ø.

Klima
Koh Phangan er sammen med Koh Samui Thailands bedste sommer destination. Det bedste rejsetidspunkt til Koh Phangen er fra februar til april og igen fra juni til sidst i september. Regntiden er meget anderledes end resten af Thailand og regntiden rammer kraftigt her i månederne oktober, november, december og nogle gange fortsætter den endda helt ind i januar måned. I den varmeste periode på Koh Phangan er gennemsnitsdagtemperaturen mellem 32 og 33 grader. Koh Phangan ligger i tropisk klima.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende på Koh Samui.

 

Kort