Øen er et lille paradis med turkisblåt vand og ikke mindst en dejlig sandstrand med mulighed for snorkeldykning. Der er få hoteller på den tætbevoksede ø og de ligger alle på stranden. Koh Ngai er den perfekte “getaway” for dig, der leder efter tropisk stemning og afslapning uden at øen bliver alt for øde.

Koh Ngai er turkisblåt vand og tropiske omgivelser næsten overalt du kommer
Udsigt fra stranden på Koh Ngai
Palmer i vandkanten, kridhvidt sand og krystalklart vand – Koh Ngai
Nogle steder på Koh Ngai ligger hotellerne side om side, mens andre steder er mere stille
Stranden på Koh Ngai
Udsigt fra Koh Ngai
Sejl med longtailbåd mellem øerne i Phang Nga-bugten
Der kan virke lidt rodet nogle steder, men det er sådan Thailand er

Koh Ngai er en lille ø mellem Koh Lanta og Koh Mook, men samtidig også en af de mest kendte af Thailands små øer. Koh betyder ø og Ngai udtales Hai og staves næsten lige så ofte også sådan på skilte og i bøger. På Koh Ngai er der stille og fredeligt, og de fleste af øens 10-12 hoteller er bygget direkte i det fine sand. Her i sandet har hotellerne også placeret deres restauranter, så du kan nyde udsigten over havet imens du spiser lækre thairetter eller nyder en eksotisk drink. Selvom det er hotellerne, der ejer hver sin restaurant, kan du sagtens benytte dig af nabohotellernes restauranter. Du skal blot stikke fødderne i det fine sand og gå et par minutter hen ad stranden.

På Koh Ngai er de fleste af hotellernes hytter og bungalows bygget i naturmaterialer, som teaktræ, bambus og flettede palmeblade. Her er ikke store luksushoteller og kun få af øens hoteller har swimmingpool, for som de siger: “Hvem behøver en pool, når vores hav ser sådan ud?” imens der peges udover det turkisblå vand.
Det klare vand, de eksotiske byggematerialer, palmer i vandkanten og det kridhvide sand er det, der for mange gør Koh Ngai til en unik Robinson Crusoe-oplevelse. Her er der langt til masseturismen og plads til at nyde livet og være sammen med dem, du holder af.

Fra stranden kan du svømme til et mindre rev, hvor du kan snorkle, se smukke koraller og farverige fisk og er du heldig kan du også være heldig at se små rokker, der leder efter føde langs med revet. En anden populær beskæftigelse, når du bor på Koh Ngai er at tage på sejlture i en af de charmerende longtail-både til de omkringliggende småøer. På sådan en tur vil du opleve endnu mere virkelig god snorkling og dykning i topklasse, og her kan du være heldig at finde Nemo blandt de mange tropiske og farverige fisk.

Du kommer til Koh Ngai enten ved at sejle med rutebåden fra Krabi eller Koh Lanta eller ved at køre fra Krabi til Pak Meng Pier, hvorfra du sejler med longtail-båd. Du kan sejle videre med rutebåden til Koh Mook og Koh Kradan og helt til Koh Lipe og Langkawi længst mod syd. Vi har et godt udvalg af hoteller på øen, og søger du noget, du ikke finder her på siden så sig til.

Klima
Koh Ngai er en ø i havet syd for Koh Lanta. Da Koh Ngai er en mindre ø lukkes den helt ned i lavsæsonen, når den rammes af monsunen. Fra december til april er Koh Ngai et tropisk paradis med dagtemperaturer på 31-34 grader.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende på Phuket.

 

Kort