Koh Jum er en fantastisk ø med lokal stemning, simple hoteller, relativt få besøgende, smukke sandstrande og en central placering midt mellem Krabi, Koh Lanta og Koh Phi Phi.

  • Findes der en bedre sted til en drink end ved en af øens paradisiske strande med udsigt til Phi Phi
  • Stranden foran Koh Jum Beach Villas er skøn og vandet er krystalklart. I baggrunden Phi Phi Islands
  • Der er ikke mange mennesker på den ellers smukke strand for Koh Jum Resort
  • Longtailbåd ved strand på Koh Jum. Koh Phi Phi kan spottes i baggrunden
  • På en klar dag kan du se direkte fra din bungalow på Koh Jum Resort til Phi Phi Islands
  • Udsigten fra Koh Jum Mountain på øens nordlige del. En tur til toppen tager ca. en halv dag.
  • Forholdene på øen er simple og skal du rundt foregår det lettest med en af de små tuk tuks
  • På Koh Jum er kun de primære veje asfalteret. Kommer du lidt væk ser vejene ud som denne til Koh Jum Resort

Koh Jum er en ø, som ligger lige syd for Krabi. Den er også kendt lokalt som Koh Phu – faktisk er den sydlige del kendt som Koh Jum og den nordlige del som Koh Phu. På den nordlige del ligger bjerget Mount Phu, som er knap 500 meter højt og som nemt kan bestiges, hvis du er i bare nogenlunde almindelig form. Sydpå er øen meget mere flad med lange strande på den vestlige del, mens den østlige kyst stort set kun består af mangrove.

På Koh Jum er der 3 små landsbyer med meget lokal stemning og en befolkning bestående primært af fiskere. Strandene ligger på den vestlige del af øen, hvor der er udsigt til Phi Phi Island, som ligger ca. 25 km væk. Solen går ned over Phi Phi island så du har fantastisk udsigt fra stranden på dit hotel. Strandene nordpå er klippestrande, som ligger som perler på en snor ned ad kysten afbrudt af klipper, mens der længere sydpå er en meget lang strand – helt flad, da der ikke er klipper her. Generelt er der en del klipper i vandet på Koh Jum, så ved lavvande, kommer klipperne til syne og gør badning besværligt. Når der er højvande er det fint og klipperne gør, at der er fisk tæt på stranden og dermed god snorkling.

Hotellerne på Koh Jum er ikke store luksushoteller med 4 restauranter og vandrutsjebaner, men derimod hytter op ad klipperne på de nordlige strande og på de sydlige strande er det enkle bungalows, som ligger fra stranden og længere tilbage på grunden. Mange af dem er bygget i teak og bambus og de fleste har fin udsigt over vandet og Phi Phi Islands. Mange af dem har ikke pool, så har du børn, som synes swimmingpoolen er det eneste rigtige, skal du nok ikke vælge Koh Jum. Der er et enkelt luksushotel – Koh Jum Beach Villas – som har det hele og derfor også er i den dyre ende.

Du skal tage til Koh Jum, fordi du gerne vil bo et sted, hvor der ikke er en masse turister, og hvor der bor helt almindelig lokal befolkning. Du kan tage rundt på øen med “knallert-tuk-tuk” eller du kan selv leje en knallert og tage af sted. Nogle af vejene er ikke asfalterede, så det kan være en udfordring med huller i vejen i regntiden. Når du bor på Koh Jum er der fantastisk natur og du kan finde helt øde og naturlige strande, hvor der ikke er andre end dig.

For at komme til Koh Jum skal du køre ca. 25 km fra Krabi Lufthavn til havnen ved Laem Kruat og herfra sejler du med longtailbåd ud af bugten gennem mangroven og direkte ind til stranden foran dit hotel eller til en af landsbyerne på østkysten. Til Koh Jum Villas kan man sejle med speedbåd og fra Krabi Lufthavn tager det i alt ca. 45 min. Skal du til Koh Jum Resort sejler du rundt om øen, så det tager det godt og vel 1 time. Vil du kombinere med Railay Beach, Koh Lanta, koh Ngai eller andre øer, kan du sejle direkte i enten longtailbåd eller speedbåd. Koh Jum er tæt på det meste.

Koh Jum er stadig en af de mindre kendte øer i Thailand og måske også lidt af en hemmelighed. Den er let at komme til og du vil få en helt anderledes natur- og kulturoplevelse end på mange af de andre øer i Thailand. Kontakt os og vi skal fortælle dig meget mere om Koh Jum.

Klima
Koh Jum er en ø, en times sejlads nord for Koh Lanta og klimaet for de to øer er det samme – derfor finder du Koh Lantas klimatabel herunder. Det bedste tidspunkt for besøg på Koh Jum er fra november til april måned. Herefter lukker øen stort set ned og der vil kun være minimal aktivitet i sommermånederne. I højsæsonen er dagtemperaturen normalt mellem 32 og 34 grader.

Klimatabel Koh Lanta

Kort