Koh Bulon, som også nævnes Koh Bulone eller Koh Bulon Le ligger i den aller sydligste del af  Thailand. Det er ikke let at komme til Koh Bulon, så derfor er der ikke mange turister her. Der er for øvrigt heller ikke mange steder at bo…

Koh Bulon
Strande og klart vand
Strand på Koh Bulon

Koh Bulon ligger i Tarutao Nationalpark, som består af en del små og nogle få større øer. De største er Koh Tarutao og Koh Adang, som er fredede og ikke har hoteller og turisme. Koh Lipe har mange hoteller og så er der Koh Bulon, som ligger ca. 1 time sejlads nord for Koh Lipe. Der bliver flere og flere små hoteller på øen, men den er stadig meget øde og stille med fine strande. Den er perfekt at kombinere med f.eks. Koh Lipe, som vi gør i vores ø-hop rejse “3 øer i syd”, men har du lyst til at komme helt ned i tempo, kan du også være her længere.

Her er ingen by, shopping, natteliv eller en masse restauranter at vælge imellem, men her er dejligt vand og meget stille. Du spiser på hotellet eller på en af de få små restauranter der findes. Der er frisk fisk, der grilles hver aften, og du skal ikke være nervøs for udvalget af mad – der laves glimrende mad på de små restauranter på øerne.

Klima
Som med Koh Lipe bør du kun besøge Koh Bulon i højsæsonen fra december til og med marts da monsunen rammer hårdt i sommer- og efterårsmånederne. I højsæsonen kan de grønne palmer, det turkisblå vand og de hvide sandstrande nydes i temperaturer på ca. 33 grader.

klimatabel-koh-bulon

Transport til Koh Bulon
Den eneste måde at komme til øen er med speedbåd fra de omkringliggende øer. Der sejler både flere gange dagligt fra Koh Lipe til Koh Bulon og videre nordpå til Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan.

Kort
Her kan nemt få overblik over Koh Bulon