Glade elefanter på Elephant Hills i Khao Sok
En Langur spottet på en vandretur i Khao Sok nationalparken
Du møder elefanterne i smukke omgivelser og det hele foregår på elefanternes præmisser
På Elephant Hills møder du de glade elefanter i deres naturlige omgivelser
Elefanter i de smukke omgivelser i Khao Sok
Cheow Larn søen er en spektakulær oplevelse uanset om du bor en nat på Rainforest Camp eller kommer på en dagstur
Både solnedgang og solopgang er ganske spektakulær med lysets skær mod regnskovens træer og kalkstensklipperne
Sok floden løber igennem nationalparken Khao Sok og den er rig på dyreliv

Khao Sok National Park er en del af verdens ældste regnskov, og består af 739 km² stedsegrøn regnskov og hundredvis af kalkstensbjerge som majestætisk skyder op af jorden.

Nationalparken er visse steder så tæt bevokset, at den ikke fuldt ud er undersøgt. De steder man har undersøgt, har man talt ca. 200 blomsterarter pr. hektar. Her findes bl.a. verdens største blomst, Rafllesia, som får en blomsterkrone på ca. en meter. Der er desuden mange former for orkideer, bregner og palmer.

Dyrelivet i Khao Sok national park er også unikt. Variationen af fugle er stor og en af de største fuglearter i nationalparken er Næsehornsfuglen, som med sine 70-80 cm højde og det store horn som sidder på toppen af overnæbbet er et imponerende syn.  Der er desuden mange pattedyr i området – vilde elefanter, tigere, bjørne og flere typer aber, herunder gibbonaber.

De væsentligste årsager til at tage til Khao Sok national park er for at opleve den smukke natur, få specielle elefantoplevelser, sejle i kano på Khao Sok Floden og hvis du vælger at overnatte i Rainforest Camps luksus telte, at blive vækket af gibbonabens morgenkald.

Cheow Larn søen i Khao Sok bliver af nogle beskrevet som en mini version af Vietnams Ha Long Bay

I menuen kan du se hvilke rejser der inkluderer Khao Sok nationalpark, men ønsker du at se hvilke ture der kan vælges imellem så kan du klikke på linket herunder. Der finder du detaljerede beskrivelser af fire forskellige og unikke ture. Nogle er gode til børnefamilier, nogle er gode hvis du har kort tid og så er der dem til dig der vil have det hele med.

Læs mere om ture til Elephant Hills og Rainforest Camp her

Klima
Khao Sok er regnskov og derfor er der altid en høj luftfugtighed og i højsæsonen når temperaturen i gennemsnit 33 grader. Vejret i en regnskov kan hurtigt ændre sig men hvis du rejser fra december til april er solen næsten garanti og regnvejr skal du ikke være bekymret for, selvom der selvfølgelig altid kan komme en byge. I lavsæsonen kan kraftige byger hurtigt opstå og et tyndt regnslag kan være en god idé. Du kan nemlig sagtens tage til Khao Sok i lavsæsonen, oplevelserne er store og temperaturen stadig 30 grader. Klimaet i Khao Sok nationalparken er tropisk.

Klimatabel Khao Sok

Kort