Hvis du vil holde din badeferie på gode strande og i fred og ro, så skal du overveje at tage til Khao Lak, som ligger ca. 1½ times kørsel nord for Phuket lufthavn. Khao Lak dækker et ca. 25 km langt kystområde med forskellige strande fra Khao Lak Beach i syd til Bangsak Beach i nord. Her er store forskelle i antallet af hoteller og dermed andre turister på de forskellige strande, så det er vigtigt, at vi får talt om dine ønsker og forventninger til din badeferie, så du kommer til det, der er det rigtige sted for dig.

  • Khao Lak Beach er den sydligste og mest centralt beliggende strand i forhold til byliv
  • Khao Lak Beach
  • Nang Thong Beach i Khao Lak
  • Bang Sak Beach i Khao Lak
  • Palme på Nang Thong Beach i Khao Lak

Den første strand du kommer til er Khao Lak Beach, hvor der ligger 4-5 hoteller lige på stranden. Mellem hovedvejen og hotellerne er der en lille by med restauranter, kiosker og lidt shopping. Når du kører mod nord, skal du over et lille bjerg, før du kommer til næste strand, som er Nang Thong Beach. I den sydlige ende af Nang Thong Beach ligger en del hoteller og her er du tæt på Khao Lak by, som selvfølgelig giver lidt at kigge på om aftenen. Efter vores mening er Khao Lak by dog ikke så spændende, at du absolut skal bo i nærheden af den, selv om du vil have noget liv om aftenen.

Nogle kilometer længere nord på ligger Bang Niang Beach, som er et par kilometer fra hovedvejen. Her finder du en hel lille by ved vandet med butikker, skræddere, cafeer og mange restauranter. Her er dyre luksushoteller men også mindre og hyggelige hoteller og langt de fleste af dem direkte ved stranden. Her er dog også hoteller i gaderne bagved stranden, så du har lidt at gå til vandet.

Næste strand er Khuk Khak Beach, hvor der ligger ganske få hoteller og dermed ikke meget liv rundt om. Her skal du bo, hvis du leder efter noget helt fredeligt og ikke har brug for et stort udvalg af restauranter om aftenen.  Her finder du også nogle af luksushotellerne, som jo ofte ligger lidt mere afsides.

De sidste strande er Ao Thong, Pakweeb Beach og Bangsak Beach, og har du valgt at bo her, så er det fordi du vil være helt i fred og ro og have stranden næsten helt for dig selv i løbet af dagen. Her er ikke så mange hoteller, men vi kender et par rigtig gode, hvis du kunne tænke dig et par dage væk fra støj og larm og alt for mange andre mennesker.

Strandene ved Khao Lak er meget naturlige og meget lange og ikke med det kridhvide sand, som findes på nogle af øerne længere mod syd. Der kan være lidt bølger, men ofte er der god beskyttelse i de mange små bugter, som er op langs kysten. I regntiden kan vandet være hårdt mod stranden, så mange steder er der sandsække eller anden beskyttelse ned mod vandet. Dette kan se lidt rodet ud, men sådan er det ofte i Thailand.

Khao Lak er et godt alternativ til Phuket fordi det er så tæt på. Mange af hotellerne er store og har derfor en flere restauranter og måske flere swimmingpools, nogle er mindre og ligger mere isoleret, men du skal huske, at det altid er til at finde god mad i Thailand. Der er stort set altid en lille lokal restaurant, og selv om det ikke ser ud af noget særligt, så spis der endelig.

Jo længere nordpå du kommer i Khao Lak jo bedre bliver strandene

Overvej at kombinere Khao Lak med Phuket, krabi eller en af de mange mindre øer så du kan få 2 ferie på den samme rejse. Så kan du f.eks. bo helt i fred på den ene del af ferien og være midt i liv ag hurlumhej på den anden del. Du bestemmer selv, hvor du vil begynde.

Ud for Khao Lak ligger Similan Island, som er berømt for sin fine dykning og inde i landet finder du nationalparken Khao Sok med rig mulighed for at opleve det lidt mere vilde jungleliv. Det kan gøres på dagsture eller på ture med 1 eller flere overnatninger alt efter temperament.
Vi synes Khao Lak er et rigtigt dejligt område til familier eller til par, som ikke behøver det vilde liv på Phuket.

Klima
Khao Lak er en kystlinje nord for Phuket og vender ud mod Andamanerhavet som er en del af det indiske ocean. Det bedste rejsetidspunkt til Khao Lak er fra november til april og her kan de store brede sandstrande nydes i gennemsnitstemperaturer på 32 til 34 grader. Kysten kan i lavsæsonen rammes af kraftig vind og regn men vejret kan også være godt i denne periode.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende på Phuket.

 

Kort