Kandy ligger smukt ved Kiri Muhuda søen omkranset af grønklædte bjerge, hvor der er vandfald, teplantager, Sri Lankas længste flod og så er Indiana Jones filmen Templets Forbandelse optaget her.

  • Kandy, Sri Lanka
  • Kandy, Sri Lanka

Kandy er Sri Lankas næststørste by, tidligere kongeby og landets kulturelle centrum. Byen er både livlig og til tider lidt kaotisk, men den har også masser af charme, med en arkitektur, som tydeligt viser, hvor vigtig byen har været og også er i dag. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et stort og enkelt tempel, der ligger på Kiri Muhuda søens bred. Som navnet indikerer, har templet en tand, som man mener, er en af Buddhas tænder.

Kandy er stedet, hvor du har mulighed for at shoppe, hvis du er på rundrejse. Her er små og velduftende butikker med stort udvalg af landets kendte krydderier, urter og te. Desuden er der det store Kandy Central Market med både fødevarer og non food i flere etager. Skråt overfor det centralt beliggende Queen’s Hotel finder du byens mest moderne shoppingcenter, Kandy City Center. Et center med 3 etager og mange moderne butikker med tøj, sko, sportsartikler, boghandlere, interiør og meget andet. På øverste etage findes der et internationalt spisested, hvor der er srilankansk-, indisk-, kinesisk- og italiensk mad. Her kan du se din mad blive tilberedt ved store kogeøer. Hvis du elsker is, så gå til øverste etage, hvor du finder Sri Lankas måske lækreste is.

Klima
Klimaet i Kandy er kendetegnet ved en relativt lav mængde nedbør gennem det meste af året. Det er dog ikke noget tidspunkt i løbet af året hvor mængden af nedbør er under 50mm. Du kan besøge Kandy det meste af året, men undgå maha monsunen i oktober og november hvor det regner mest. Det bedste tidspunkt at besøge Sri Lanka er i perioden december til start april som er den tørreste periode. Sommeren fra maj til start september er også fin til at besøge Kandy, selvom regn forekommer hyppigere. Klimaet i Kandy er subtropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

Kort
Få overblik over Kandy