Strand i udkanten af Hua Hin
En af de tre strande nær Sam Roi Yot nationalparken syd for Hua Hin
Sam Roi Yot nationalpark syd for Hua Hin
Den hellige pavilion i nationalparken Sam Roi Yot
Togstationen i Hua Hin
Fiskerlandsbyer er beliggende rundt om Hua Hin
Hua Hin set fra oven

Hua Hin ligger ca. 200 km syd for Bangkok, og du kommer hertil ved at køre ca. 2½ – 3 timer fra Suvarnabhumi lufthavn eller fra centrum af Bangkok. Her bor ca. 85.000 indbyggere, så det er en større thailandsk provinsby og derfor noget ganske andet end de små øer og strande længere sydpå i Thailand. Hua Hin er meget besøgt af folk fra Bangkok, som tager hertil i weekenden og på helligdage. I begyndelsen af 1920’erne byggede Kong Prajadhipok et sommerpalads lidt nord for byen, fordi han var så begejstret for de lange strande og den fine natur.

Syd for byen ligger Sam Roi Yot Nationalpark, som absolut er et besøg værd. Parken ligger helt ud til vandet, så her er fine strande og inde i parken er der bjerge, huler, mangrove og et rigt dyreliv. Området omkring Hua Hin og den lidt nordligere badeby Cha Am er også kendt for sine fine golfbaner. Her er du sikret sol og varme (meget varme…) det meste af året. Om aftenen er det natmarkedet midt i byen, som trækker med madboder og restauranter, og boder som sælger alt mellem himmel og jord.

En badeferie i Hua Hin kan være lige midt i byen, hvor hoteller som Hilton og Centara Grand ligger. Her er stranden ganske fin og du er tæt på byen med alle de tilbud, der findes der. Her ligger også det lille og meget hyggelige Laksasubha, som vi godt kan lide. Lidt syd for byen er der forskellige hotelområder, hvor der er lidt mere stille end midt i byen. Her ligger f.eks. det 5-stjernede Hyatt Regency og det noget mindre 4-stjernede hotel Loligo Resort. Ca. 30 minutter nord for Hua Hun ligger Cha Am, som engang var en lille fiskerby, men som nu er en ferieby med hotellet i alle størrelser. På strækningen mellem Hua Hin og Cha Am ligger mange hoteller og specielt mange luksushoteller er bygget her.

Det er også meget populært at købe eller leje lejligheder og bo længe i Hua Hin. Derfor er byen fuld af alle mulige forskellige turister, som er her i kortere eller længere tid. Mange forlader Europa om vinteren og bor her 1 eller 2 måneder, og venter på at vejret bliver bedre derhjemme. Og så er her mange forskellige nationaliteter, som giver en god stemning i byen om aftenen.

Mange vælger at bo i Hua Hin, fordi det er tæt på Bangkok og man ikke skal flyve indenrigs, og det er også ganske nemt at komme til og fra Hua Hin. Men det er også et godt sted at holde kortere eller længere badeferie, hvis du gerne vil være et sted, hvor du har ”rigtig” by i nærheden. Hotelstandarden er ganske høj, der er masser af ting at foretage sig, og på grund af beliggenheden i byen er der shoppingcentre, natmarkedet og et stort udvalg af butikker og restauranter. Det er ikke så ”bounty-agtigt” som længere sydpå i Thailand, men her er absolut eksotisk alligevel.

Klima
I denne del af Thailand er nedbøren fordelt meget jævnt over årets måneder. I højsæsonen fra december til april er er der ikke ret meget nedbør. I sommermånederne fra juni til september kan man sagtens rejse til Hua Hin da regntiden ikke rammer området så hårdt. Det meste regn her falder i maj, oktober og november måned. Temperaturerne om dagen ligger stabilt hele året på mellem 30 og 34 grader.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort