Velkommen til Vietnams største by med 10 millioner mennesker og mange millioner motorcykler. Det er et fantastisk kaos med masser af seværdigheder for den rejsende. Kravl ned i de gamle Viet Cong tunneler udenfor byen og shop dig igennem byens helt utrolige kommercielle distrikter. Du kan også slappe af i Ho Chi Minh Citys gamle bydel, hvor de lokale butikker ligger tæt, elkablerne hænger uden nogen former for orden og hvor de lokale får sig en snak om livet henover styret på en gammel Honda Super Cub knallert.

  • Udsigt mod Ho Chi Minh's moderne centrum
  • Notre Dame katedralen i Hanoi er byens fineste kristne kirke
  • Ho Chi Minh er et miks af kulturer og religion. Lige fra buddhismens røgelsespinde til katolske katedraler
  • Buu Long pagoden ligger 30 kilometer fra centrum og er blandt byens flotteste tepler
  • Buu Long pagoden udenfor Ho Chi Minh City i Vietnam
  • Byen byder på topmoderne skybarer hvor du kan nyde byen i luksuriøse rammer
  • Den noget alternativt udseende Tan Dinh kirke i Ho Chi Minh City
  • Behageligt ser det bestemt ikke ud, men fælderne er en del af byens historie
  • Tag på tur ud af byen og lær mere om det store netværk af hemmelige tunneller

Ho Chi Minh City er en pulserende og ung storby i rivende udvikling. Byen er måske mest kendt for sine kaotiske trafikale forhold og det er med god grund. Det anslås, at der er 35 scootere for hver bil i byen og det ses! Det kan somme tider virke som om de alle skal samme sted hen på samme tid. Der dyttes, drejes og mases. Spørger du en lokal om trafikreglerne, vil han sikkert svare, at det bare handler om at vise hensyn og få trafikken til at glide –  og det gør den på forbløffende vis, uanset farven på lyssignalet.

Når du har taget modet til dig og har krydset dit første fodgængerfelt ligger byen åben for dig. Det unge, moderne og hippe ses overalt hvor du kommer. Nye højhuse og storcentre skyder op til stor glæde for de shoppe lystne lokale og turisterne, men udviklingen er også gået ud over historien for den asiatiske kultur er utrolig svær at få øje på. Den gamle bydel er det bedste sted at se de lokale leve hverdagslivet. Ho Chi Minh har altid været en åben by med tæt konneks til Europa og derfor bærer byen selvfølgelig også et betydeligt europæisk præg.

Tan Dinh kirken i Vietnams største by er ikke nogen helt almindelig kirke. Den er nemlig pink

Når du besøger Ho Chi Minh skal du selvfølgelig ikke snyde dig selv for en tur ud til Cu Chi tunnelerne der ligger godt halvanden time fra byen. Her kan du få lov at gå på opdagelse i de tunneler som nordvietnamesiske modstandsgrupper anlagde og brugte til voldsomme modangreb. Tunnelerne var også fyldt med dødbringende fælder og giftslanger, som havde det formål at få ram på amerikanerne på den mest grusomme måde. Tunnelerne og museet er bestemt et besøg værd uanset om du er historieinteresseret eller ej. Du kan også kombinere besøget ved Cu Chi tunnelerne med et besøg på krigsmindemuseet i Ho Chi Minh.

Klima
Klimaet i Ho Chi Minh City er kendetegnet ved 2 sæsoner. Den våde periode fra maj til november og den tørre periode fra december til april. Temperaturerne i byen er høje året rundt med gennemsnitlige dagtemperaturer på mellem 31 og 35 grader, mens nattemperaturen svinger mellem 21 og 26 grader gennem året. På grund af sin placering tæt på havet og Mekong deltaet kan luftfugtigheden godt være høj, specielt omkring begyndelsen og slutningen af regntiden. Klimaet i Ho Chi Minh City er tropisk.

 

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Få overblik over Ho Chi Minh City her