Vietnams hovedstad siden afslutningen på Vietnam-krigen og i dag en livlig storby med unge rytmer i gaderne og en lang historie at gå på opdagelse i. Der venter dig både kulinariske, utrolige og unikke oplevelser i “søernes by” som Hanoi faktisk betyder.

  • Jernbanegaden er en af Hanois mere specielle attraktioner
  • Tag turen rundt i Hanoi på en gammel Vespa eller Minsk hvor du sidder sikkert bagpå,
  • Papir lanterner på Hang Ma street i Hanoi.
  • Gadesælgere i Old Qaurter i Hanoi
  • Thap Rua der er beliggende i Hoan Kiem søen i Hanoi

“Hvis du kan komme igennem myldretidstrafikken i Hanoi, kan du også komme igennem alle livets udfordringer”. Som altid er trafikken et tema når snakken falder på en af Vietnams større byer og Hanoi er bestemt ingen undtagelse. Når du har krydset din første vej, kan du med visheden om at du nu sikkert, kan navigere igennem livets mange udfordringer og udforske de mange skatte som byen byder på.

Logisk er det at holde fast i trafikken lidt endnu for den har faktisk lagt grundstenen til en af de mere populære måder at se byen på. Der bliver nemlig arrangeret guidede ture gennem byen, hvor du på en smuk Vespa scooter følger guiden gennem de smalle gader i Old Quarter og videre forbi templer, markeder og sågar en jernbanebro der i sin tid blev designet af selveste Gustave Eiffel, arkitekten bag Eiffeltårnet i Paris. En guidet Vespa tur er en god måde at se byen på, hvis du har modet til at snuse til de lokale trafikforhold.

Sommetider er det utroligt at hvad de vietnamesiske gadesælgere kan få plads til på en helt almindelig cykel

I Hanoi’s gamle bydel “Old Quarter”, finder du en lang række forskellige nationaliteter. Lokale farmere kommer her stadig for at sælge deres varer direkte fra markerne rundt om i byen, en gruppe kinesere der udøver tai chi i solopgangen og de ældre beboere der får dagen til at gå med et spil skak og en lang snak. Hanois gamle bydel har stadig sjæl, og på din tur igennem området behøver du ikke at anstrenge dig for at finde den.

Hanoi er også kendt for sine mange templer og måske især sine pagoder der står som små tårne rundt omkring i byen. De er oftest ganske smukke og gratis at besøge. En anden berømt bygning som du bør lægge vejen forbi er Ho Chi Minh mausoleum, hvor både lokale og turister kommer for at vise deres respekt til “Vietnams fader” der døde af et hjerteanfald i 1969. For folket vil han altid være kendt som “Onkel Ho” og efter Vietnamkrigen blev Saigon omdøbt til Ho Chi Minh city i respekt for grundlæggeren af landets kommunistparti og lederen af Nordvietnam.

En af byens mere unikke seværdigheder ligger lige i udkanten af Old Quarter. Her finder du, hvad der burde have været en helt almindelig gade, men det er den langt fra for engang imellem ruller enorme tog igennem den smalle gade og dette er blevet lidt af en attraktion. Når der ikke kører tog ned ad “gaden”, sidder de lokale gerne på sporene med et spil skak og det hele virker som en kærkommen oase fra det travle liv i byen. Om eftermiddagen er en af byens mange søer et godt sted at slappe af og suge alle indtrykkene ind.

Tog på vej gennem den smalle gade i udkanten af den gamle bydel

Når mørket falder på vil du se hvordan folk samles på gadehjørnerne til en Bia Hoi eller to. Bia Hoi er en utrolig billig øl med en alkohol procent på kun 3 og den er meget populær hos både de lokale og de besøgende turister. Det mest berømte- og livligste sted at stifte bekendtskab med øllen er ved “Bia Hoi junction” som du finder på hjørnet af Ta Hien og Luong Ngoc Quyen i Hanois Old Quarter. Et stort glas Bia Hoi står i omkring 2 til 3 kroner, men så må du også finde dig i at sidde på en af de små, ofte farverige plastic taburetter, som bestemt ikke er lavet til personer over 170 cm. Bia Hoi junction kan besøges hele dagen, men er især om aftenen et godt sted at opleve det vietnamesiske aften- og natteliv.

Klima
Klimaet i Hanoi er kendetegnet ved 2 sæsoner. Den tørre periode fra oktober til april og den våde periode fra maj til september. Værd at bemærke er det at regnen falder forskelligt i Vietnam og at det derfor er værd at tjekke klimaet på alle destinationerne på din rejse. Forskellen i nedbør kan være ganske stor afhængig af hvor i landet du befinder dig. Klimaet i Hanoi er subtropisk, og du ser derfor større udsving i temperaturerne her end du vil opleve i den sydlige del af landet. Den gennemsnitlige dagtemperatur i Hanoi svinger gennem året fra 19 til 33 grader. Varmest er det i den våde periode.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

Kort
Få overblik over Hanoi her