Som et af de mest kendte symboler på Vietnam tårner kalkstensøer i hundredvis sig op foran dig på din tur gennem bugten. Ha Long Bay er simpelthen bare et must. når du besøger den nordlige del af Vietnam, men der er også alternativer, hvis du gerne vil undgå de største strømme af turister.

  • Ha Long bugten i den nordligste del af Vietnam
  • Flydende fiskerlandsby i Ha Long bugten
  • Ha Long bugten, Vietnam
  • Ha Long bugten i Vietnam
  • Oasis Bay Cruise i Ha Long bugten
  • Ha Long bugten i Vietnam

Ha Long bugten er et must visit og et fast punkt på de fleste rejseplaner. Bugten ligger i den nordligste del af landet tæt på den kinesiske grænse og området er, på trods af de mange besøgende, stadig en storslået oplevelse. Kalkstensklipperne ligger spredt over 120 kilometer langs Vietnams kyst, men Halong bugten er så absolut det mest besøgte og lettest tilgængelige område.

Ha Long bugten er dannet gennem 500 millioner år og er en rest af det der engang var verdens største koralrev. Revet strakte sig fra Kina i nord til Australien i syd. Fra Kina fulgte koralrevet kysten ned mod Thailand, hvor kalkstensklipper som dem i Halong bugten kan ses både i Phang Nga bugten, Krabi og i Khao Sok nationalparken. Fra Thailand fortsatte revet ned langs den østlige side af Indonesien. I dette område kan der stadig findes lodrette kalkstensklipper på blandt andet Bali. Til sidst endte det enorme rev udfor Australiens kyst, hvor du i dag finder Great Barrier Reef som er nutidens største koralrev.

Når du besøger Ha Long bugten er der forskellige måder at opleve den spektakulære natur på. Nogle lejer kajakker og tager på opdagelse i blandt de næsten lodrette klipper, mens andre vælger at tage på et par dages krydstogt i bugten. Vælger du at tage på et krydstogt i bugten, er der utallige muligheder at vælge imellem. Der er de helt nye og super moderne skibe, der er de mere klassiske skibe og så er der endda gamle “risjunks” som er bygget om til mere traditionelt udseende krydstogtskibe. Med andre ord findes der et skib der passer til lige netop dit temperament.

Selvom Ha Long bugten er den absolut mest berømte bugt i området, er nærliggende Tu Long Bay også en mulighed, hvis du ikke har brug for at dele oplevelsen med helt så mange andre. Tu Long er beliggende lidt nordøst for Ha Long City og byder på næsten samme antal kalkstensøer. Et helt andet alternativ ligger på bagsiden af øen Cat Ba, hvor der heller ikke kommer så mange mennesker, men hvor landskaberne er ligeså smukke. Det kan dog tage længere tid at besøge Lan Ha Bay, da ture udgår fra øen Cat Ba og altså ikke fra Ha Long City som de øvrige ture. Der er dog almindelige færgeoverfarter til Cat Ba, hvis du gerne vil opleve en mere fredelig del af området.

Ha Long Bay har været at finde som UNESCO verdensarv siden 1994 og i dag er området desuden et af verdens 7 moderne naturvidundere.

Klima
Klimaet i Ha Long City er kendetegnet ved 2 sæsoner. Den tørre periode fra oktober til april og den våde periode fra maj til september. Værd at bemærke er det at regnen falder forskelligt i Vietnam og at det derfor er værd at tjekke klimaet på alle destinationerne på din rejse. Forskellen i nedbør kan være ganske stor afhængig af, hvor i landet du befinder dig. Klimaet i Ha Long City er subtropisk og du ser derfor større udsving i temperaturerne her end du vil opleve i den sydlige del af landet. Den gennemsnitlige dagtemperatur i Ha Long City svinger gennem året fra 19 til 33 grader. Varmest er det i den våde periode.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Hanoi.

Kort
Få overblik over Ha Long her