Velkommen til Galle der kan beskrives som to verdener i den samme by. Hvordan det hænger sammen kan du blive meget klogere på her på siden.

  • Galle er en gammel hollandsk fæstningsby med et smukt fyr. Byen ligger tæt ved Unawatuna og Mirissa
  • Den gamle by i Galle er beskyttet af mure der blev bygget af hollænderne
  • Tuk Tuk i den gamle bydel som ligger inde i et gammelt fort
  • Statue af Shiwa i et hindu tempel i Galle
  • Gaderne i den gamle by føles langt væk fra den nye by's kaos

På Sri Lankas sydkyst finder du byen Galle. Byen er ligeså kaotisk som alle andre større byer i landet, men der er også en anden side af Galle og den befinder sig inde bag murene i det gamle hollandske fort. Her finder du en hel UNESCO listet bydel hvor der ikke må køres i store busser, lastbiler og varebiler og resultatet er en skøn og rolig oase ved vandet.

Fortet i Galle blev færdiggjort i sidste halvdel af 1600 tallet og byen udviklede sig til en af øens vigtigste havnebyer. I dag finder du den gamle bydel indenfor murene, mens du finder den moderne og noget mere kaotiske by lige udenfor portene. Fortet i Galle er en af syd Sri Lankas største seværdigheder og det er bestemt værd at bruge tid på på byen. Den gamle handelsby er fyldt med kirker, moskeer, enorme villaer og imponerende administrative bygninger fra kolonitiden. I dag har mange af de gamle bygninger fået nyt liv som trendy cafeer og finurlige butikker hvor der kan købes alt mellem himmel og jord. Mange af de gamle hoteller er blevet overtaget af kunstnere og fotografer der har omdannet dem til imponerende gallerier og atelierer, mens andre igen er blevet overtaget af designere der har ført hotellerne tilbage til en svunden tid hvor de handlende efterspurgte overdådig luksus under opholdet.

Vil du gerne have en pause fra det summende liv i den gamle bydel så gå en tur op på den gamle bymur hvorfra du både kan nyde solopgangen og solnedgangen. Du kan også slå vejen forbi det fine hvide fyrtårn der om noget er blevet symbolet for Galle.

Klima
Klimaet i Galle er kendetegnet ved to monsuner. Den første rammer landet i en relativt kort periode fra april til maj hvorefter regnen aftager lidt gennem sommeren før den næste monsun rammer byen fra september til første halvdel af december. Den bedste tid at besøge Galle er i perioden midt december til slutningen af marts. Galle kan du også sagtens besøge i de tre sommermåneder selvom regnbyger er mere hyppige i denne periode. Temperaturen i Galle er rimelig konstant året igennem med gennemsnitstemperaturer om dagen på mellem 29 og 31 grader. Dog kan luftfugtigheden være meget høj lige før monsunen rammer. Klimaet i Galle er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Få overblik over Galle